Napisano 3 Październik 200816 l witam. jeden z wcześniejszych projektów, który nie został kupiony i po przeróbce trafił do portfolio. Co o nim sądzicie? Szczególnie chodzi mi o rozmieszczenie elementów, typografie i kolorystyke. Edytowane 10 Październik 200816 l przez wink25 poprawki
Napisano 4 Październik 200816 l Typo lezy :( Poza tym - masz zgode tworcow Aeon Flux do wykorzystywania wizerunku glownej bohaterki?
Napisano 4 Październik 200816 l Autor No co do typografii to nie wiem jak ją poprawić. Co do zgody twórców to mozna by z tego zrobić osobny temat ;] zdaje sie ktos już o tym pisał. Oczywiście nie mam zgody i jest to pewien dyskonfort, ale godze się na to. Pozatym fakt, że mogłem nie używać tak znanej postaci jak aeon flux. Przy okazji znasz może jakieś dobre strony z darmowymi zdjęciami? Z góry dzięki narazie ;].
Napisano 4 Październik 200816 l witam troche to nudna strona-układ ramek napewno funkcjonalny,ale nic poza tym. ten różowo-szary kolor, odstępy miedzy ramkami są niespojne, duży i szeroki top kontrastuje z resztą strony, gdzie raczej mało jest wolnego miejsca. to imo wypadałoby zmienić. powodzenia przy następnych projektach
Napisano 4 Październik 200816 l aeon flux?! co to jest?! skąd wy znacie takie rzeczy?! :P chyba pan żbrush bedzie musiał poświęcić pare godzin na pana życie osobiste klory wredne takie, typografia faktycznie średnia
Napisano 5 Październik 200816 l Autor dobra już spoko :] zapomnijcie o tym aeon flux ta druga też jest niezła. Apropo typografi, fakt, że nie jest to moja mocna strona, ale co mógłbym zmienić, żeby to poprawić lub jakich wzorców sie stosować? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam ;].
Napisano 5 Październik 200816 l kolego całość popraw :) A nie masz praw autorskich do zdjęcia z drugą laską też pewnie :) Jak chcesz mieć zdjęcia, a nie masz kasy żeby za nie płacić to wchodź na http://www.sxc.hu. Ale ostrzegam, że żadko fajne zdjęcie tam znajdziesz :)
Napisano 6 Październik 200816 l sand - ewentualnie niech bierze zdjęcia ze znakami wodnymi. Jak się projekt spodoba klientowi - wtedy kupuje wybrane zdjęcia ;) Co do projektu. Unikaj gradientów przechodzących z koloru do tła/białego. Za duży kontrast się wtedy tworzy i brzydko to wygląda ;) Typografia (dobór czcionek, AA) - leży na całej linii ;) Układ jest ok, ale te odstępy między boxami mnie przerażają. Zobacz - masz tyle miejsca, a wszystko jest takie malutkie? poprawiaj i pokazuj ;)
Napisano 10 Październik 200816 l Autor Witam. dodałem kilka poprawek do layoutu min. Poprawiłem typografie, układ strony, nie wiem jeszcze jak rozwiązać problem zdjęć kobiet, a raczej zgody na ich pokazanie. w każdym razie co o tym teraz sądzicie?
Napisano 11 Październik 200816 l Mi zupelnie nie podchodzi menu a szczegolnie czcionka. Jak ja czytam to strasznie mruze oczy. Kolorki tez takie nijakie. Kreski (te na samym dole) w oknach nie sa na rownych poziomach. Zmniejszyl bym jeszcze cien calego okna jezeli background ma byc bialy. pzdr
Napisano 19 Październik 200816 l Przy okazji znasz może jakieś dobre strony z darmowymi zdjęciami? Z góry dzięki narazie ;]. fotolia.com - moze nie darmowe, ale kwoty 1-2 euro za male zdjecia na potrzeby www chyba ciezko uznac za jakis wiekszy wydatek?
Napisano 23 Październik 200816 l Autor Witam dzięki za link ;] przy okazji na webinside widziałem w jednym z tematów całkiem sporą listę stron z darmową grafiką ;].