Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam. jeden z wcześniejszych projektów, który nie został kupiony i po przeróbce trafił do portfolio.

salonypieknoscifc9.th.pngthpix.gif

Co o nim sądzicie?

Szczególnie chodzi mi o rozmieszczenie elementów, typografie i kolorystyke.

Edytowane przez wink25
poprawki

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Typo lezy :(

Poza tym - masz zgode tworcow Aeon Flux do wykorzystywania wizerunku glownej bohaterki?

Napisano
  • Autor

No co do typografii to nie wiem jak ją poprawić. Co do zgody twórców to mozna by z tego zrobić osobny temat ;] zdaje sie ktos już o tym pisał. Oczywiście nie mam zgody i jest to pewien dyskonfort, ale godze się na to. Pozatym fakt, że mogłem nie używać tak znanej postaci jak aeon flux. Przy okazji znasz może jakieś dobre strony z darmowymi zdjęciami? Z góry dzięki narazie ;].

Napisano

witam

troche to nudna strona-układ ramek napewno funkcjonalny,ale nic poza tym. ten różowo-szary kolor, odstępy miedzy ramkami są niespojne, duży i szeroki top kontrastuje z resztą strony, gdzie raczej mało jest wolnego miejsca. to imo wypadałoby zmienić.

powodzenia przy następnych projektach

Napisano

aeon flux?! co to jest?! skąd wy znacie takie rzeczy?! :P chyba pan żbrush bedzie musiał poświęcić pare godzin na pana życie osobiste

klory wredne takie, typografia faktycznie średnia

Napisano
  • Autor

dobra już spoko :] zapomnijcie o tym aeon flux ta druga też jest niezła. Apropo typografi, fakt, że nie jest to moja mocna strona, ale co mógłbym zmienić, żeby to poprawić lub jakich wzorców sie stosować? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam ;].

Napisano

kolego całość popraw :)

A nie masz praw autorskich do zdjęcia z drugą laską też pewnie :)

Jak chcesz mieć zdjęcia, a nie masz kasy żeby za nie płacić to wchodź na http://www.sxc.hu. Ale ostrzegam, że żadko fajne zdjęcie tam znajdziesz :)

Napisano

sand - ewentualnie niech bierze zdjęcia ze znakami wodnymi. Jak się projekt spodoba klientowi - wtedy kupuje wybrane zdjęcia ;)

Co do projektu. Unikaj gradientów przechodzących z koloru do tła/białego. Za duży kontrast się wtedy tworzy i brzydko to wygląda ;)

Typografia (dobór czcionek, AA) - leży na całej linii ;)

Układ jest ok, ale te odstępy między boxami mnie przerażają. Zobacz - masz tyle miejsca, a wszystko jest takie malutkie?

poprawiaj i pokazuj ;)

Napisano
  • Autor

Witam. dodałem kilka poprawek do layoutu min. Poprawiłem typografie, układ strony, nie wiem jeszcze jak rozwiązać problem zdjęć kobiet, a raczej zgody na ich pokazanie.

salonypiknocicopyqr2.th.pngthpix.gif

w każdym razie co o tym teraz sądzicie?

Napisano

Mi zupelnie nie podchodzi menu a szczegolnie czcionka. Jak ja czytam to strasznie mruze oczy. Kolorki tez takie nijakie.

Kreski (te na samym dole) w oknach nie sa na rownych poziomach.

Zmniejszyl bym jeszcze cien calego okna jezeli background ma byc bialy.

pzdr

Napisano
Przy okazji znasz może jakieś dobre strony z darmowymi zdjęciami? Z góry dzięki narazie ;].

fotolia.com - moze nie darmowe, ale kwoty 1-2 euro za male zdjecia na potrzeby www chyba ciezko uznac za jakis wiekszy wydatek?

Napisano
  • Autor

Witam dzięki za link ;] przy okazji na webinside widziałem w jednym z tematów całkiem sporą listę stron z darmową grafiką ;].