KwusheR Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 Na wstępie chciałbym się przedstawić, ponieważ jestem tutaj nowy ;) Zajmuję się tworzeniem grafiki na potrzeby stron www. Chcę spróbować swoich sił w 3D - zobaczymy co z tego wyjdzie ;) Teraz jednak chciałbym pokazać jeden z moich projektów, a mianowicie szablon mojego portfolio. Jestem zwolennikiem minimalistki i uczono mnie, że strona ma za zadanie przekazać jak najwięcej treści. Grafika jest tylko dodatkiem, by treść tę jakoś ubarwić ;) No, ale do rzeczy. Nie chcę mieć w portfolio żadnych wodotrysków. Nie wyznaję zasady, że portfolio ma przedstawiać maks naszych możliwości. Według mnie to prace zawarte w nim mają uświadomić potencjalnego klienta o naszych umiejętnościach. Rozpisałem się i zapomniałem pokazać projektu ;) http://fc91.deviantart.com/fs30/f/2008/099/5/c/5cdab2348d2eb7f3.png W tworzeniu stron www już troszkę siedzę, ale wciąż szukam nowych doświadczeń ;)
streaker Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 strona ma za zadanie przekazać jak najwięcej treści. Grafika jest tylko dodatkiem, by treść tę jakoś ubarwić ;) Tu się zgadzamy, przede wszystkim ma być przejrzyście. A strona fajna jak dla mnie, czysto, schludnie, tylko ten baner - nazbyt minimalistyczny imo :)
mirach Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 Mi sie portfolio bardzo podoba, minialne i przejzyste. Jedynie gorny banner mnie ciut martwi. Teraz ogladam projekt na 1900x1200 i gora zajmuje mi calkiem sporo ekranu, jak ktos to otworzy na malym lapku na 1280x800 to to bedzie z polowe strony. No i witam na forum :)
wink25 Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 Witam. Według mnie ładna, prosta i estetyczna strona lecz top i stopka słabe, a to chyba głównie za sprawą tekstury. zmieniłbym ją na coś bardziej prostego, może nawet na jednolity kolor. Można także popracować nad ciekawszym menu napewno nie odwróci to uwagi od treści ;].
sand Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 generalnie jest niezle ale w minimalu nie chodzi o to zeby wszedzie bylo pusto :) Ale mi sie nawet podoba. PS Logo to masz od Batmana tylko bez glowy :D
KwusheR Posted October 6, 2008 Author Posted October 6, 2008 Rzeczywiście podobne ;P Ale inspiracją był motyw z filmu underworld - a dokładniej pewien ornament na trumnie. Wiem, że minimal nie polega na tym, że wszędzie ma być pusto, ale tak po prostu chciałem ;) Może rzeczywiście brakuje jakiegoś charakterystycznego dla tematyki elementu (identyfikacja wizualna), ale portfolio pocięte i zakodowane, więc nic zmieniać nie będę ;)
Recommended Posts