adek Napisano 7 Październik 2008 Napisano 7 Październik 2008 (edytowane) Zamieszczamy informacje dot. programu "Młoda animacja" nadesłaną przez Panią Liwię Mądzik ze Studia "Młodzi i Film" im. Andrzeja Munka oraz Stowarzyszenia Filmowców Polskich. Więcej informacji z rozszerzeniu newsa. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=359 Edytowane 7 Październik 2008 przez tweety
Brat kuzyna mojej ciotki Napisano 7 Październik 2008 Napisano 7 Październik 2008 Zastanawiający jest fakt, że inforumją nas o naborze do drugiej edycji 24 dni przed deadlinem.
adek Napisano 7 Październik 2008 Autor Napisano 7 Październik 2008 Również zauważyłem, że termin jest bliski, ale jeśli dobrze zrozumiałem to przecież chodzi tylko i wyłącznie o zgłoszenie pomysłu na swój film ... Na stronie http://www.studiomunka.pl/aktualnosci/mlodaanimacjawkrotcekoniecnaboru są wymagania odnośnie zgłaszania... Być może ktoś już coś takiego ma i skorzysta. Tego już nie wiem:)
Brat kuzyna mojej ciotki Napisano 7 Październik 2008 Napisano 7 Październik 2008 mam nadzieje że masz rację, bo mój animatik przedstawia wiele do życzenia....ale by przekazać idee powinien wystarczyć....kiedyś do nich dzwoniłem to mówili że jeszcze nie wiedzą kiedy będzie następna....no i przegapiłem.
biglebowsky Napisano 7 Październik 2008 Napisano 7 Październik 2008 istotnie 24 dni to nie tak dużo na dobrze przygotowany i opracowany pomysł ( scenariusz, storybord, projekty, eksplikacja). ale to cykliczna impreza zdaje się wiec można sobie już szykować na za rok:)
Brat kuzyna mojej ciotki Napisano 8 Październik 2008 Napisano 8 Październik 2008 O ile wiem, to już wziął, patrz pierwsza edycja. Big Leb, miałbyś ochotę się podzielić doświadczeniami z produkcji, trochę poopowiadać? Pozdro.
biglebowsky Napisano 8 Październik 2008 Napisano 8 Październik 2008 Na razie za wcześnie żeby opowiadać. Pewnie się będę mógł wypowiadać w okolicach drugiego półrocza 2009tego. Ale wygląda to teoretycznie dość prosto - dostajesz umowę, kasę w 3ch ratach i robisz:) Tyle teorii:) W moim przypadku jest trochę bardziej pokręcona sytuacja bo to koprodukcja.
Brat kuzyna mojej ciotki Napisano 8 Październik 2008 Napisano 8 Październik 2008 Proszę, napisz tylko, jak zrobiłeś storyboard. Czy wykonałeś go wg. zasad scenopisu filmowego, czyli wszedzie pisze ile trwa scena, jakie dźwięki się wydobywają zanaczyłeś wszystkie fade iny i outy itd. Czy może podszedłeś do tego bardziej niezobowiązująco, skupiając się bardziej by przekazać bardziej samą historię, nastrój akcję, a nie wspomniane detale.
biglebowsky Napisano 8 Październik 2008 Napisano 8 Październik 2008 Bardziej jak storybord reklamowy niż typowy filmowy. Ale zawierał wszystkie potrzebne informacje i o ujęciach i o akcji i kamerach i dźwięku, jedynie czasu trwania ujęć nie było bo praktyczniej bylo w animatiku ustawić niż zgadywać.
Rekomendowane odpowiedzi