Napisano 7 Październik 200816 l Zamieszczamy informacje dot. programu "Młoda animacja" nadesłaną przez Panią Liwię Mądzik ze Studia "Młodzi i Film" im. Andrzeja Munka oraz Stowarzyszenia Filmowców Polskich. Więcej informacji z rozszerzeniu newsa. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=359 Edytowane 7 Październik 200816 l przez tweety
Napisano 7 Październik 200816 l Zastanawiający jest fakt, że inforumją nas o naborze do drugiej edycji 24 dni przed deadlinem.
Napisano 7 Październik 200816 l Autor Również zauważyłem, że termin jest bliski, ale jeśli dobrze zrozumiałem to przecież chodzi tylko i wyłącznie o zgłoszenie pomysłu na swój film ... Na stronie http://www.studiomunka.pl/aktualnosci/mlodaanimacjawkrotcekoniecnaboru są wymagania odnośnie zgłaszania... Być może ktoś już coś takiego ma i skorzysta. Tego już nie wiem:)
Napisano 7 Październik 200816 l mam nadzieje że masz rację, bo mój animatik przedstawia wiele do życzenia....ale by przekazać idee powinien wystarczyć....kiedyś do nich dzwoniłem to mówili że jeszcze nie wiedzą kiedy będzie następna....no i przegapiłem.
Napisano 7 Październik 200816 l istotnie 24 dni to nie tak dużo na dobrze przygotowany i opracowany pomysł ( scenariusz, storybord, projekty, eksplikacja). ale to cykliczna impreza zdaje się wiec można sobie już szykować na za rok:)
Napisano 8 Październik 200816 l O ile wiem, to już wziął, patrz pierwsza edycja. Big Leb, miałbyś ochotę się podzielić doświadczeniami z produkcji, trochę poopowiadać? Pozdro.
Napisano 8 Październik 200816 l Na razie za wcześnie żeby opowiadać. Pewnie się będę mógł wypowiadać w okolicach drugiego półrocza 2009tego. Ale wygląda to teoretycznie dość prosto - dostajesz umowę, kasę w 3ch ratach i robisz:) Tyle teorii:) W moim przypadku jest trochę bardziej pokręcona sytuacja bo to koprodukcja.
Napisano 8 Październik 200816 l Proszę, napisz tylko, jak zrobiłeś storyboard. Czy wykonałeś go wg. zasad scenopisu filmowego, czyli wszedzie pisze ile trwa scena, jakie dźwięki się wydobywają zanaczyłeś wszystkie fade iny i outy itd. Czy może podszedłeś do tego bardziej niezobowiązująco, skupiając się bardziej by przekazać bardziej samą historię, nastrój akcję, a nie wspomniane detale.
Napisano 8 Październik 200816 l Bardziej jak storybord reklamowy niż typowy filmowy. Ale zawierał wszystkie potrzebne informacje i o ujęciach i o akcji i kamerach i dźwięku, jedynie czasu trwania ujęć nie było bo praktyczniej bylo w animatiku ustawić niż zgadywać.