viz.k Napisano 7 Październik 2008 Napisano 7 Październik 2008 Wiem ze jest duzo takich tematow i nawet jeden kilka watkow nizej. Mam nadzieje ze moge nowy temat bo chcialem konkretnie pokazac o co chodzi. Widac plamy na suficie. Kombinuje kombinuje, rozne warianty sprawdzam i jakos nie chca zejsc. Ostatecznie stanelo na irr -medium 120/60 (probowac jeszcze wyzej?) , lc - 1000. Renderowane do 1000pix w poziomie. Subdivs swiatel na 30, diffuse subdivs na 600. Ustawienia AA nie podaje bo chyba nie maja wplywu na to? Nie wiem co jeszcze mozna podciagnac...? Pozniej sprobuje jeszcze wiecej lc subdivs ale jak ktos ma jakies rady to chetnie poslucham. Jest cos w ustawieniach co pominałem a moze byc przyczyną? Dzieki, pozdrawiam, Paweł
Touch Napisano 7 Październik 2008 Napisano 7 Październik 2008 przejdź do QMC Sampler/rQMC Sampler i zmniejsz wartość parametru adaptive amount. Domyślnie jest chyba 0.85. Zejdź do ok 0.65 i sprawdź. Pozdr
SWRSC Napisano 7 Październik 2008 Napisano 7 Październik 2008 ewentualnie QMC + LC. Przy rozdziałce 100px na słabym sprzecie też można szaleć.
polka dot Napisano 7 Październik 2008 Napisano 7 Październik 2008 pokaż screen ustawień irradiance map i light cache. przejdź do QMC Sampler/rQMC Sampler i zmniejsz wartość parametru adaptive amount. Domyślnie jest chyba 0.85. Zejdź do ok 0.65 dlaczego?:)
SWRSC Napisano 7 Październik 2008 Napisano 7 Październik 2008 żeby zmniejszyć adaptacje GI. Czyli mniej interpolacji a więcej realnych promieni.
Touch Napisano 8 Październik 2008 Napisano 8 Październik 2008 Widzisz jak Ci SWRSC ładnie wytłumaczył;p U mnie zawsze się to sprawdza;)
Rekomendowane odpowiedzi