Dann.G Napisano 9 Październik 2008 Napisano 9 Październik 2008 (edytowane) FINISHED: studium nastroju "demona predkosci"- nikt inny nie przyszedl mi na mysl tylko ghost rider pod wzgledem zobrazowania "szybkiego" charakteru... ________________________________________ to moze ja tez sprobuje.. cenie mike'a mignole za jego styl wiec wybieram postac hellboy'a, a nastroj to taki z zycia wziety bardziej a jednoczesnie moze byc kojarzony z bohaterem ;) edit...krok dalej Edytowane 30 Październik 2008 przez Dann.G
RaVirr Napisano 9 Październik 2008 Napisano 9 Październik 2008 Fajny szkic:) Ciekaw jestem dalszego ciągu;)
leander Napisano 9 Październik 2008 Napisano 9 Październik 2008 Hehe, odjechany pomysl. Szkic swietny, ale w tej drugiej wersji cos sie popsulo. Rece sie usztywnily, cala postac troche stracila na cieżarze.
Dann.G Napisano 9 Październik 2008 Autor Napisano 9 Październik 2008 kurcze wlasnie z tymi rekoma kombinuje...ale na dzis to juz chyba sie nim przemeczylem...:
dyb3k Napisano 11 Październik 2008 Napisano 11 Październik 2008 Szkic mi sie naprawde bardzo podoba. Ale wydaje mi sie, ze im dalej w las tym gorzej...
noiprox Napisano 11 Październik 2008 Napisano 11 Październik 2008 Hehe, fajne podejście do tematu :) Ale muszę zgodzić się z Leanderem, postać jest za sztywna jak na odpoczywającą
Dann.G Napisano 13 Październik 2008 Autor Napisano 13 Październik 2008 dyb3k , noiprox - tu sie musze zgodzic, ze niestety im dalej tym gorzej, dzieki za wizyte i komentarze i wlasnie z tej racji wrzucam troche szkicow: tutaj dokladniejszy szkic pozy hellboya i po prawej wpadl mi pomysl, zeby ghost rider'a moze zrobic ( jakby sie organizatorzy zgodzili ;] ) , bo on w sumie jest moim ulubionym bohaterem KOMIKSOWYM, nie filmowym ;) pozdrawiam
Dann.G Napisano 14 Październik 2008 Autor Napisano 14 Październik 2008 (edytowane) no i nie wiem co poczac panowie...narazie mysle nad ghostrider'em...wstepny szkic(z czachą do poprawki): Edytowane 14 Październik 2008 przez Dann.G
leander Napisano 14 Październik 2008 Napisano 14 Październik 2008 Dodalem Ghost Ridera do listy. Generalnie kazdy moze byc jesli kogos kreci. Widzialem nawet, ze miriam dal AS-a, heh. Ghost fajny, tylko ma sie wrazenie, ze najwazniejsze dzieje sie gdzies poza kadrem. Ciekawie mozna by pociagnac ten szkic z jadacym prosto na nas. Klasyczne ujecie, ale mysle mocne w wyrazie. Ze szkicow Hellboya, ten w prawym górnym rogu cos w sobie ma. Dobra poza. Ciekawe ulozenie glowy. Jakaś rezygnacja i skupienie.
Dann.G Napisano 21 Październik 2008 Autor Napisano 21 Październik 2008 dzieki leander za sugestie;] inne podejscie...:
rosikowski Napisano 21 Październik 2008 Napisano 21 Październik 2008 Pięknie ~~~!!!! z chęcią zobaczę w kolorze
Dann.G Napisano 21 Październik 2008 Autor Napisano 21 Październik 2008 dzieki! (chyba) ostatni wrzucam w szarosciach
miriam Napisano 22 Październik 2008 Napisano 22 Październik 2008 Ciekawy motyw zapodałeś :), w szczególności podobie mi się ten szkic z przejściem od Hell'a do Ridera :D, walor całkiem przyjemny , jedno co mi w tym się nie podoba to fakt że wychodzisz od jasnych tonów tła (imo lepiej byłoby zrobić ciemne) tym bardziej że i charakter postaci jest właśnie taki, ciemny typ ;). Myślę że warto tu jakieś piekielne motywy dodać, jak na przykład mocne masywne piekielne moto, (moc pali gumy ;),) z jednoznaczną inkrustacją na plastikach... ło się namachałem ;). //Pozdr. i powodzenia.
Dann.G Napisano 28 Październik 2008 Autor Napisano 28 Październik 2008 ups..chyba termin mi minal...jesli tak to prosze wstawic pracke z ostatniego postu
rosikowski Napisano 29 Październik 2008 Napisano 29 Październik 2008 (edytowane) nie.... dzisiaj jest koniec EDIT: jutro o 20 jest koniec ... ;p Edytowane 29 Październik 2008 przez rosikowski
Dann.G Napisano 29 Październik 2008 Autor Napisano 29 Październik 2008 o dzieki za cyne to robie dalej:
leander Napisano 29 Październik 2008 Napisano 29 Październik 2008 EDIT: kurde, otworzylem ta strone godzine temu i nie zauwazylem updatu. Wiec traktuj moj ponizszy post jakby nie bylo ostatniej wersji w kolorze. Swoja droga w dobra strone idzie to teraz. Ten ostatni b&w jest swietny. W kolorze cos stracil na sile. Czaszka byla mocnym akcentem w b&w a w kolorze swiatlo z nią konkuruje. Moze by ogien dac w kolorze a swiatlo zostaloby biale. Jesli troche bys dopracowal czaszke to znowu ona wrocila by na pierwszy plan. Mam wrazenie, ze troche slaby ten wyskok nad ziemie, ktora wydaje sie byc bardzo blisko. Moze tez troche wiecej "szumu informacyjnego" na dole by dobrze zrobilo obrazkowi. Jakis błoto wzlatujace pod kółami itp. Aha, i troche ciasny ten kadr, troche jak w Ironmanie panamalca wg mnie niezuzasadniony. Gdyby go lekko poszerzyc, to mozna by przechylic lekko motor i dodac dynamiki.
atheg Napisano 29 Październik 2008 Napisano 29 Październik 2008 Strasznie mi sie podoba. Ostatni up naprawde dobrze zrobil obrazkowi. Zgadzam sie z leandrem ze przechylenie motocykla mogloby zdynamizowac kompozycje. Kaawal dobrej roboty.
Dann.G Napisano 29 Październik 2008 Autor Napisano 29 Październik 2008 (edytowane) dzieki leander za cenne wskazowki, atheg - dzieki! jak narazie w taka strone poszedlem: Edytowane 29 Październik 2008 przez Dann.G
leander Napisano 30 Październik 2008 Napisano 30 Październik 2008 Pewnie to subiektywne odczucie, ale czerwony motor wydawaje sie lżejszy (bo jasniejszy) i lepiej czuc lot w powietrzu. A w ogole najlepiej ta lekkosc i pęd czuc chyba w szkicu czarnobialym z jasnym tlem: http://i289.photobucket.com/albums/ll240/selfu/ghostrider2copycopy6.jpg Co prawda w tej ostatniej wersji dla odmiany calosc jest bardzo ciezka i ma to swoj wyraz, ale jak dla mnie troche za bardzo calosc ciagnie ku ziemi.
Dann.G Napisano 30 Październik 2008 Autor Napisano 30 Październik 2008 no coz no uleglem sugestii kumpla ze ten motor taki "rozowy" byc nie moze chyba :) wiec zmienilem kolor..trudno- juz niech taki zostanie- dzieki za dobre slowo ;)
Rekomendowane odpowiedzi