Mortom Napisano 10 Październik 2008 Napisano 10 Październik 2008 (edytowane) witam, Zwracam sie do was o pomoc. Jak widzicie poniżej zamieściłem environment swojej produkcji. I jak pewno zauważyliście wodospady są dość słabe. I oto moja prośba: Czy znacie, macie jakieś hattricki na ładny wodospad w animacji... oczywiście zaznaczam od razu realflow itp. pluginy nie wchodzą w rachubę, z przyczyn budżetowych :) Na razie to co prezentuje jest płaską tekturą z displase i alfa w roli głównej... tekstury jeszcze nie animowałem ze względu, że możecie mieć jakieś ciekawe pomysły na ten temat. A może macie jakieś(nie od razu HD) wideo z ładnym wodospadem?? chętnie bym przyją, ponieważ przerobiłbym sobie go na alfe i zobaczył efekt. Na jakiekolwiek rady czekam z niecierpliwością. Acha animacje robie w 3D Studio MAX 2009 Design + Vray druga wersja kolorystyczna :) Edytowane 11 Październik 2008 przez Mortom
mastahcez Napisano 27 Październik 2008 Napisano 27 Październik 2008 ja polecam wyrenderowac osobno na warstwie w scanline zwykle biale partykuly kulkowe ladnie rozbite z motion blur. widzialem jak chris stoski tak robi w swoich mattach i wychodzi naprawde spoko. a przy samej powierzchni zrobilbym jakas mgielke animowana na plane z opacity zeby troche zamaskowac ten fragment gdzie sie laczy spadajaca woda z tafla jeziora. pozdr.
Tomasz_87 Napisano 1 Listopad 2008 Napisano 1 Listopad 2008 mozna tez nagrac sól na czarnym tle, kilka wersji i pozniej w kompozycji sie pobawic w meiszanie tego w jedną calosc. troche particli w 3d i wymieszac to razem. calosc powinna dac rpzywzoity efekt
sly Napisano 1 Listopad 2008 Napisano 1 Listopad 2008 jeśli już chcesz nagrywać.. to lepiej wodospad nakręcić.. idea jest chyba taka żeby to było CG...:) particle i tyle.. albo reactorem spuść trochę "drobnicy" po schodach... + motion blur.. pozdrawiam.
kannu Napisano 3 Listopad 2008 Napisano 3 Listopad 2008 serwus :) taka scena z wodospadem byla kiedys w plikach dolaczonych do maxa . to bylo strasznei dawno -> chyba w maxie 2. efekt byl suuuperowy :) pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Rekomendowane odpowiedzi