Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

witam,

Zwracam sie do was o pomoc.

Jak widzicie poniżej zamieściłem environment swojej produkcji. I jak pewno zauważyliście wodospady są dość słabe. I oto moja prośba: Czy znacie, macie jakieś hattricki na ładny wodospad w animacji... oczywiście zaznaczam od razu realflow itp. pluginy nie wchodzą w rachubę, z przyczyn budżetowych :)

Na razie to co prezentuje jest płaską tekturą z displase i alfa w roli głównej... tekstury jeszcze nie animowałem ze względu, że możecie mieć jakieś ciekawe pomysły na ten temat.

A może macie jakieś(nie od razu HD) wideo z ładnym wodospadem?? chętnie bym przyją, ponieważ przerobiłbym sobie go na alfe i zobaczył efekt.

Na jakiekolwiek rady czekam z niecierpliwością.

Acha animacje robie w 3D Studio MAX 2009 Design + Vray

teststatycznegowodospadnk5.png

druga wersja kolorystyczna :)

wodospadhe4.png

Edited by Mortom
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja polecam wyrenderowac osobno na warstwie w scanline zwykle biale partykuly kulkowe ladnie rozbite z motion blur. widzialem jak chris stoski tak robi w swoich mattach i wychodzi naprawde spoko. a przy samej powierzchni zrobilbym jakas mgielke animowana na plane z opacity zeby troche zamaskowac ten fragment gdzie sie laczy spadajaca woda z tafla jeziora. pozdr.

Posted

mozna tez nagrac sól na czarnym tle, kilka wersji i pozniej w kompozycji sie pobawic w meiszanie tego w jedną calosc. troche particli w 3d i wymieszac to razem. calosc powinna dac rpzywzoity efekt

Posted

jeśli już chcesz nagrywać.. to lepiej wodospad nakręcić.. idea jest chyba taka żeby to było CG...:)

particle i tyle.. albo reactorem spuść trochę "drobnicy" po schodach... + motion blur..

pozdrawiam.

Posted

serwus :)

taka scena z wodospadem byla kiedys w plikach dolaczonych do maxa . to bylo strasznei dawno -> chyba w maxie 2. efekt byl suuuperowy :)

pozdrawiam i zycze powodzenia :)