Jump to content

Attach w Maya?

Guest kakaku

Recommended Posts

Posted

Witam. W 3ds Max jest funkcja Attach, ktora laczy 2 pkt w jeden. Gdzie jest taka opcja w maya i jak dokladnie sie z niej korzysta? Wydaje mi sie ze bedzie to zakladka Curves, lecz nie wiem ktora teraz opcja i jaks ie tego uzywa...

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted

17 osob juz to przegladalo i nikt nie wie jak to sie robi? ;>

Posted

kakaku pewnie wiedzą ale nie mają ochoty powtarzać rzeczy oczywistych... Wszystko znajdziesz w helpie a jeśli nie znasz angielskiego to polecam słownik i słowo po słowie tłumaczyć, bo nie ujedziesz daleko bez znajomości angielskiego w grafice 3d.

A teraz żeby nie było ze jestem nieczułą świnią:

Jak chcesz połączyć 2 vertexy to najpierw musisz zaznaczyć jeden i za pomocą move tool trzymając klawisz "v" wciśnięty przysunąć do 2 vertexa zaznaczyć oba i w menu Edit Mesh jest opcja Marge. + klikajac w opcje Marge możesz dostosować odległość maksymalną pomiędzy vertexami, i to czy ma łączyć jednorazowy tylko 2 vertexy. Zazwyczaj najlepszym rozwiązaniem jest danie małej liczby np: 0.0010.

Pozdrawiam i życzę wytrwałości!

Posted

Dzieki wielkie x_X, chodzilo mi wlasnie o te vertexy xD Jeszcze raz dzieki

Posted

to jest jeszcze jedna szybkamozliwosc - zaznaczasz dwa a potem shift+prawy myszy i centralnie do gory. Tam jest polecenie co stapia je i przesuwa na wypadkową pozycje.

Pozdr.