Guest mistrzu Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Witam, Mam taki problem. Jak zainstalować blendera. Po instalacji mam takie coś jak się włącza: Aplikacja nie została właściwie zainicjowana (0xc0150002).Kliknij OK, aby zakończyć aplikację.
floo Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 którą wersje instalujesz? jaki system sprawdziłeś DirectX? jaka karta graficzna i sterowniki?
sanki Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 (edited) może masz wersje 64bit na 32bitowym systemie edit: "If you have troubles running Blender on Windows, receiving an error message like"The Application failed to initialize properly ( 0xc0150002 )" while trying to starting Blender, then download and install the Microsoft Visual C++ 2008 SP1 Redistributable Package (x86)." czyli ściągnij to co tam jest linki na stronie http://www.blender.org/download/get-blender/ dla odpowiedniej wersji programu Edited October 18, 2008 by sanki
BLADE Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 głowy nie dam.. ale direct chyba odpada bo blender kożysta z opengl....
Guest mistrzu Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Dzięki za pomoc. Post sanki mi pomógł. A teraz może ktoś napisać jak się zmienia język na polski/ Trochę za dużo angielskiego jak na pierwszy kontakt z r programem :)
Vega Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Ten pasek co jest na górze tam gdzie masz plik/dodaj/klatki/itd. przeciągnij go w dół. Następnie tam będzie taki button o nazwie Language & Font. Gdy klikniesz na Language & Font przejdziesz do języka i czcionki. Możesz tam zmienić czcionke i język (nie każda czcionka ma pl znaki :)) Klikasz na International fonts i tam będziesz miał Language: English. Zmień na polski. Aby to zastosować zaznacz Tooltips, Buttons i Toolbox.
BLADE Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 nie wiem jak Wy ale ja sie w Polskiej nie moge połapać :) wole angielską ...
Vega Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 ja też wolę ang., ale polski język czasami pomaga ;) Mam nadzieje, że dokładnie napisałem jak się zmienia :) Jak by nadal nie wiedział zobacz pierwszy tutorial Ani. http://max3d.pl/tutorial.php?id=93
Guest mistrzu Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Dzięki za pomoc. :) Przede mną kilka godzin rozszyfrowania programu a nawet kilkanaście patrząc na ilość opcji :)
Vega Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Szczerze mówiąc to ja też od dzisiaj zaczynam z blenderem :P
Recommended Posts