Jump to content

Instalacja blendera

Recommended Posts

Guest mistrzu
Posted

Witam,

Mam taki problem. Jak zainstalować blendera. Po instalacji mam takie coś jak się włącza:

Aplikacja nie została właściwie zainicjowana (0xc0150002).Kliknij OK, aby zakończyć aplikację.

• Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

może masz wersje 64bit na 32bitowym systemie

edit: "If you have troubles running Blender on Windows, receiving an error message like"The Application failed to initialize properly ( 0xc0150002 )" while trying to starting Blender, then download and install the Microsoft Visual C++ 2008 SP1 Redistributable Package (x86)."

czyli ściągnij to co tam jest linki na stronie http://www.blender.org/download/get-blender/

dla odpowiedniej wersji programu

Edited by sanki
Guest mistrzu
Posted

Dzięki za pomoc. Post sanki mi pomógł.

A teraz może ktoś napisać jak się zmienia język na polski/ Trochę za dużo angielskiego jak na pierwszy kontakt z r programem :)

Posted

Ten pasek co jest na górze tam gdzie masz plik/dodaj/klatki/itd. przeciągnij go w dół. Następnie tam będzie taki button o nazwie Language & Font. Gdy klikniesz na Language & Font przejdziesz do języka i czcionki. Możesz tam zmienić czcionke i język (nie każda czcionka ma pl znaki :)) Klikasz na International fonts i tam będziesz miał Language: English. Zmień na polski. Aby to zastosować zaznacz Tooltips, Buttons i Toolbox.

Guest mistrzu
Posted

Dzięki za pomoc. :) Przede mną kilka godzin rozszyfrowania programu a nawet kilkanaście patrząc na ilość opcji :)

advertising.php?username=dunkoro