n-pigeon Napisano 20 Październik 2008 Napisano 20 Październik 2008 (edytowane) Witam. WIP obrazka dla treningu Zdjęcie na którym pracuje http://www.discoveryhistoria.pl/multimedia/galeria/30/37.jpg Liczę na komentarze ;) niedługo dalszy wip. Edytowane 18 Styczeń 2009 przez n-pigeon
Lacedemon Napisano 20 Październik 2008 Napisano 20 Październik 2008 (edytowane) Cześć. Myślę, że może powinieneś napisać więcej o pracy. Jest dla mnie bardzo enigmatyczna, zwłaszcza sposób transponowania postaci. Jak powstawała itp. ...więcej danych-please. Czy to przekładane prosto z foty? edit: Opisz, co to za facet i co robi..., bo jest zarówno ciekawy, jak i mało konkretny. Następna poprawka posta: Przepraszam, ale nie dostrzegłem linka na dole :(. Zresztą takie przeoczenia popełniam zbyt często na forum...., i jest mi głupio. ;D Co do pracy, to zastanawiam się nad metodą przenoszenia.... Dlaczego nie starasz się narysować tego kola, stworzyć go od środka, tylko kopiujesz go płasko z foty. Takie działanie zabija życie obrazka.... Widać, że jest to tylko kopią fotografii, a szkoda, bo samo ujęcie jest inspirujące... Edytowane 20 Październik 2008 przez Lacedemon
n-pigeon Napisano 20 Październik 2008 Autor Napisano 20 Październik 2008 Lacedemon dzięki za uwagi :) Kolorki nie pobieram bezpośrednio z fotki, to byłby grzech i niczego bym się nie nauczył, proporcje dobieram sam, a potem tylko maluje kropelkę koło wybranego miejsca na fotce by sprawdzić czy dobrze dobrałem nasycenie, jasność i barwę. Co do budowania obrazka, nigdy tak o tym nie myślałem, ale masz racje. Jutro zacznę od zera. Jeśli dobrze zrozumiałem, chodzi ci o sporządzenie szybkiego szkicu w kolorze, a następnie o wydobycie z niego formy i szczegółu?
Lacedemon Napisano 20 Październik 2008 Napisano 20 Październik 2008 cytat: ...Kolorki nie pobieram bezpośrednio z fotki Tegom nie pisał :)
n-pigeon Napisano 20 Październik 2008 Autor Napisano 20 Październik 2008 Hehe faktycznie. :D Głupi gołąb xD
n-pigeon Napisano 21 Październik 2008 Autor Napisano 21 Październik 2008 Kolejny up, powiedziałem że namaluje od nowa i tak też zrobiłem. Pracuje wciąż nad kolorem, teraz szczególnie nad kolorem otoczenia. Chętnie poznam wasze uwagi :)
n-pigeon Napisano 25 Październik 2008 Autor Napisano 25 Październik 2008 (edytowane) Następny upek :D Poprawiłem kolorki, zrobiłem studium kilku obrazów i już trochę bardziej kojarzę co i jak, ale i tak bardzo dużo nauki przede mną :D No i gołąbek. Tło nieciekawe ponieważ i tak potrzebuje go z kanałem alfa. Edytowane 25 Październik 2008 przez n-pigeon
mant-raz Napisano 26 Październik 2008 Napisano 26 Październik 2008 lace'owi chodziło o prace nad bryłą, a nie nad kolorem czy szczegółami, zapomnij, że to jest koleś, rozbij go na prostsze bryły, zobacz skąd pada światło i wg niego cieniuj swoje sfery, sześciany, walce, stożki...
n-pigeon Napisano 16 Listopad 2008 Autor Napisano 16 Listopad 2008 Wielkie dzięki za komentarze :) Dawno nic nie wrzucałem, uczyłem się co nieco o kolorze i świetle, teraz je znacznie lepiej rozumiem, nadal nie do końca czuje więc muszę dużo ćwiczyć, ale przynajmniej je rozumiem xD Przez cały czas ćwiczyłem na prostych bryłach kulach sześcianach itp. nic ciekawego tutaj takie bardziej złożone ćwiczonko jeszcze w wipie.
n-pigeon Napisano 24 Listopad 2008 Autor Napisano 24 Listopad 2008 Otrzymałem kilka(dziesiąt ^^) uwag od znajomego i postanowiłem namalować od nowa :P Większa wersja tutaj: http://img399.imageshack.us/img399/5272/paderehighrescj0.jpg
serio Napisano 24 Listopad 2008 Napisano 24 Listopad 2008 Teraz narysuj to: http://wiadomosci.onet.pl/1868002,441,item.html :P Pozdrawiam
n-pigeon Napisano 18 Styczeń 2009 Autor Napisano 18 Styczeń 2009 Dawno nic nie wrzucałem, ale trochę poćwiczyłem. Test nowego piórka.
Rekomendowane odpowiedzi