Jump to content

Teczka 2D: n-pigeon

n-pigeon

Recommended Posts

Cześć.

Myślę, że może powinieneś napisać więcej o pracy. Jest dla mnie bardzo enigmatyczna, zwłaszcza sposób transponowania postaci.

Jak powstawała itp. ...więcej danych-please.

Czy to przekładane prosto z foty?

edit: Opisz, co to za facet i co robi..., bo jest zarówno ciekawy, jak i mało konkretny.

Następna poprawka posta: Przepraszam, ale nie dostrzegłem linka na dole :(. Zresztą takie przeoczenia popełniam zbyt często na forum...., i jest mi głupio. ;D

Co do pracy, to zastanawiam się nad metodą przenoszenia.... Dlaczego nie starasz się narysować tego kola, stworzyć go od środka, tylko kopiujesz go płasko z foty. Takie działanie zabija życie obrazka.... Widać, że jest to tylko kopią fotografii, a szkoda, bo samo ujęcie jest inspirujące...

Edited by Lacedemon

Lacedemon dzięki za uwagi :)

Kolorki nie pobieram bezpośrednio z fotki, to byłby grzech i niczego bym się nie nauczył, proporcje dobieram sam, a potem tylko maluje kropelkę koło wybranego miejsca na fotce by sprawdzić czy dobrze dobrałem nasycenie, jasność i barwę.

Co do budowania obrazka, nigdy tak o tym nie myślałem, ale masz racje. Jutro zacznę od zera. Jeśli dobrze zrozumiałem, chodzi ci o sporządzenie szybkiego szkicu w kolorze, a następnie o wydobycie z niego formy i szczegółu?

Następny upek :D

Poprawiłem kolorki, zrobiłem studium kilku obrazów i już trochę bardziej kojarzę co i jak, ale i tak bardzo dużo nauki przede mną :D

ihawip2go3.png

No i gołąbek.

Tło nieciekawe ponieważ i tak potrzebuje go z kanałem alfa.

pigeonvs2.png

Edited by n-pigeon

Wielkie dzięki za komentarze :)

Dawno nic nie wrzucałem, uczyłem się co nieco o kolorze i świetle, teraz je znacznie lepiej rozumiem, nadal nie do końca czuje więc muszę dużo ćwiczyć, ale przynajmniej je rozumiem xD

Przez cały czas ćwiczyłem na prostych bryłach kulach sześcianach itp. nic ciekawego tutaj takie bardziej złożone ćwiczonko jeszcze w wipie.

padwkk1.png