Napisano 25 Październik 200816 l Witam, stoję przed wyborem oprogramowania do firmy(modeling, wizki, gameart). Który program polecacie Maya complete, 3dmax, XSI czy może Cineme. Głównie chodzi mi o cenę/możliwości a także co najwazniejsze mozliwosc wlasnego rozwoju zeby na przyszlosc moc sie zatrudnic w jakiejsc wiekszej firmie (animacja lub gry). Czym na dobra sprawe rozni sie max od mayi?
Napisano 25 Październik 200816 l Zakładasz firmę zajmującą się modelingiem, wizkami i game artem (szeroko :D) i nie wiesz jakie oprogramowanie wybrać? Optymistycznie :) Najlepiej ściągnąć triale i spróbować samemu.
Napisano 25 Październik 200816 l Autor Moze inaczej, bawilem sie maya, xsi, nastal czas wyboru patrzac z poziomu ceny i w przyszlosci dostania zatrudnienia myslalem mocno nad zakupem XSI, jednak wykupienie xsi przez autodesk stawia ten program pod znakiem zapytanie nie tyle do pracy w chwili obecnej co byc moze w przyszlosci jakbym szukal zatrudnienia. Mayka swietnie mi podeszla i najwiecej w niej umiem jednak cena zaporowa (xsi w tej samej cenie co maya complete ma cloth hair i ice). Jesli chodzi o Cineme 4d i maxa nie mam wogule rozeznania, max wiem ze jest wykorzystywany przez wiele firm jedak cinema(nie mam pojecia). Max i maya to to samo tylko inny interfejs czy jednak roznica sa wieksze?? Tylko patrzac optymistycznie mozna zaryzykowac tyle kasy :D
Napisano 25 Październik 200816 l Ale jak? Otwierasz firme, kupujesz soft i nie wiesz w ktorym ci sie dobrze pracuje? hm Jezeli to co robisz robisz znakomicie nie bedziesz mial problemu z dostaniem pracy gdziekolwiek. I raczej nie jest wazne na jakim sofcie robisz. XSI a rozwoj. A czy Maya padla odkad kupil ja autodesk. Ludzie robicie burze w szklance wody.
Napisano 25 Październik 200816 l chyba raczej autorowi chodzi o program dzięki, któremu w przyszłości znajdzie prace a nie założy firmę :] btw. pracuj na tym programie, który sprawia Ci najwięcej przyjemności!