Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

mam pytanie, głównie do osób utrzymujących się z 3D.

Co trzeba umieć żeby zacząć jakąś pracę w tym fachu?

moje portfolio jest tutaj:

http://www.5wymiar.pl/portfolio

czego jeszcze się powinienem nauczyć?

Gdzie mam największe braki, które uniemożliwiają mi rozpoczęcie pracy w tym zawodzie?

z góry dziękuję za szczere i uprzejme odpowiedzi.

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 3,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Huh, brakuje ci klienta :) Widzialem o wiele gorsze portfolia ludzi ktorzy pisali ze pracuja jako graficy 3d :)

A tak serio. Zdecyduj co chcesz robic, grafik 3d to dosc szerokie pojecie, a taki wizkowiec od gameartowca rozni sie dosc bardzo.

A jakbym patrzyl na twoje folio jako potencjalny pracodawca? Hmm... malo pokazane, a przedewszystkim bardzo male projekty.

Napisano

No to zależy co chciałbyś robić.

Zacząć możesz zawsze. Tylko pytanie czy pracodawca będzie chciał cię zatrudnić.

W folio z 3d jest zaledwie kilka rzeczy i niczego konkretnego. A to właśnie konkrety są najbardziej potrzebne. Takie trochę tego, trochę tamtego nikogo nie interesuje.

Lepiej pokazać 1 dobrą pracę niż 7 od czapy.

Napisano

dokładnie jak wyżej, brakuje czegoś mocnego.

Do tego porfolio nie wskazuje co konkretnie chciałbyś robić - 3d? 2d? Koncepty? webdesign? 'branding'?

Napisano

Jak wyżej :). Jedna skończona, kompletna scenka w której pokazałbyś to co jest ważne w każdej dziedzinie 3D - modeling, teksturowanie, oświetlenie, kompozycja. No i niebagatelny temat na pewno nie zaszkodzi.

Napisano

Koledzy maja troche racji, jednak musisz pamietac ze sama praca nie jest wielkim problemem. Problemem jest to czy podołasz zadaniu w okreslonym czasie trzymajac wymagana jakosc. I musisz pamietac ze juz w branzy 3d kokosów nie ma - jest to jeden z wielu zawodów ktore zarbiaja troche wiecej niz srednia krajowa. A ty jako poczatkujacy bedziesz pewnie zarabiaj jeszcze mniej. Jezeli to ci nie przeszkadza to prace powinienes znalezc bez problemu.