Napisano 28 Luty 200421 l Witam Postanowiłem zrobic sobie jakiś samochód padło na audi tt, narazie niewiele ale bugi beda napenwo, chociaz ja sam juz wiedze kilka, komentujcie co zle wyglada lub co zmienic :) i siateczka
Napisano 28 Luty 200421 l Wow!! Co do modelu póki co nie możn się przyczepić!! Niezły początek, pracuj dalej!!
Napisano 28 Luty 200421 l Będzie Ci cięzko przebić model Audi TT ,który pojawił sie na www.3dtotal.com...ale powodzenia!
Napisano 28 Luty 200421 l Następne Audi TT. :( Mam nadzieje ze bedzie inne od wszystkich. Po drugie ja tu nic nie widze a chciałbym zobaczyć.
Napisano 28 Luty 200421 l znalazłem tylko jeden aczkolwiek poważny bug: To jest audi tt ( 100 pkt za spostrzegawczość :P )
Napisano 28 Luty 200421 l Już widze i stwierdzam, że samochód jest dobrze zbudowany ale już nieco jest przeżytkiem bo Kazdy go tworzył. :(
Napisano 28 Luty 200421 l zostawcie kolege w spokoju, fajny model a cwiczenia nigdy za wiele nawet na TT :) jakas taka fajna lekkosc w tym modelu, nie za bardzo jest sie do czego przyczepic
Napisano 28 Luty 200421 l Autor taaa.... duzo osob go robilo ale chyba jeszcze zadna go nie skonczyla [lol2] Master Kiełbaster: o co chodzi z tym bugiem ?? to ze nie masz szyb swiatel itp. czy o co ?? A co do tego modelu na 3dtotal to raczej takiego efekty nie osiagne. Z tylu dodam chyba spoiler jakis i z przodu inny zderzak bo ten mi sie nie podoba :]
Napisano 28 Luty 200421 l A mi sie podoba :P.JA lubie audice.Ja sam robie A2 [lol2]. Pozdro [piwo] P.S:Za niedługo go skończe:D.
Napisano 29 Luty 200421 l elo spoko audiolka ja tez proboje robic ale A 3 ale nie wiem co w pewnym momenicie robic . jaka metodoa robiles autkO??
Napisano 29 Luty 200421 l Bugiem jest to że to znowu audi tt. Na forum było to przerabiane n razy a w necie jest tego jeszcze więcej. Pozatym model wypasiony i nie ma się czego czepić...
Napisano 29 Luty 200421 l audi tt bylo przerabiane n-razy, ale poziom prac nigdy nie byl za wysoki, nie ma sie co czepiac tego wykonania bo jest chyba najlepsze jakie tutaj pokazano .
Napisano 3 Marzec 200421 l Autor witam, maly updejt ale zawsze, mialem dzwiny przypadek poniewaz jak mialem tyl skonczony zapisalem scene i wszystko bylo ok, na drugi dzien gdy chcialem otworzyc scene zauwazylem ze jest pelno edgesow z tylu, nic sie nie dalo zrobic wiec polowe tylu od nowa musialem robic :( czmeu tak sie stalo ?? i jak temu zapobiec na przyszlosc ?? dzieki za komentarze lepiej sie modeluje :) a z tuningowania zrezygnowalem poniewaz za slaby w te klocki jeszcze jestem, moze w nastepnym modelu... ps. co sadzicie o nowym lakierze ?? [piwo] [piwo]
Napisano 3 Marzec 200421 l jak zrobiłeś ten lakier na ostatnim renderze ost. zdięcie. Ciekawi mnie czym renderowałeś i jakie ustawienia . Robię właśnie A8 pod nazwą \"samochód reprezentacyjny AUDI\" bardzo by się przydały twoje porady .z góry dzięki
Napisano 3 Marzec 200421 l Autor oczywiscie ze brazil, innego rendera nie uznaje :D:D a material to shellac, w pierwszym slocie brazilowski car paint => sheen highligh ustawienia: backskactter 0,1, Edginess 40, Roughness 0,1, sheen level 1, Gain 0,5, Reflect zupelnie biały IOR 2,5. A w drugim slocie standartowy maxowy material czarny, z ustawieniami : spectaluar level 100, glossines 70 i o to cala tajemnica a mowiac wprost jest to taki sam material jak w tutkach splutterfisha :D:D uff.. sie napisalem ps. niedlugo po zakonczeniu tego modelu sproboje zrobic jakis czytelniejszy tutek na swoja stronke no nie wiem czy ktos zrozumie co tu napisalem [piwo]
Napisano 4 Marzec 200421 l Ja rozumiem .wielkie dzięki wypróbuję na A8 jakby co to sprawdż i oceń. Może w krótce się pojawi.
Napisano 5 Marzec 200421 l Calkiem niezle:D Czy muglbys podac jak taki material zrobic na v-ray?? Z gory dzieki Pozdrawiam
Napisano 6 Marzec 200421 l Autor no wreszcie weekend i mozna sobie przy maxie posiedziec :D chyba juz skonczylem karoserie, wiec zabieram sie za akcesoria itp. co do lakieru na vray\'a to niestety nie pomoge bo nie znam vray\'a tak dobrze jak brazila :)
Napisano 7 Marzec 200421 l Myszek, możesz podać linka do tych tutków splutterfisha (car paint), a poza tym to super :o prace w szczególności lakier(zazdroszcze ci) (robiłem lakier według twojgo przepisu i wyszło mi troche inaczej, bardziej podobne do tych pierwszych renderów, możesz opisać mi mniejwięcej jak zrobiś takie obicia) Zgóry dziekuje i sorry za zawracanie głowy.
Napisano 8 Marzec 200421 l czesc, jak ty robisz takie zarabiste rowki? w ogole ja mam problem z rowkami jak sie je robi? a moze masz samochod w kilku czesciach? Jak odlacze np maske od reszty to i tak nie mam takich rowkow. prosze o pomoc!! dzieki!
Napisano 9 Marzec 200421 l zrób tutorial jak zrobić super, wypas ,elegancki lakier,wraz z światłami ,oraz ustawienia rendera, spróbuj dodać mapę HDRI
Napisano 9 Marzec 200421 l Autor juz test tutek w dziale rendering => brazil :P http://max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=9687
Napisano 10 Marzec 200421 l Autor hello no i kolejny updejcik :] dodalem szyby i oponki ale sama opone bede wymieniac co do rowkow: na edges daje chamfer 0,2 na powstale polygony extrude 2x, najpier jeden -0,1 a drugi -2 i usuwam polygony co do mapki hdri to nnie daje bo bedzie jakies otoczenie :) to tyle co mam do powiedzenia :) ps. obrazka nie daje bo jest duza rozdzielczosc http://myszek27.webpark.pl/render019.jpg ps 2. na przedni zderzak nie dalem meshsmootha :)
Napisano 10 Marzec 200421 l po cichu przyglądam się twojej pracy i muszę przyznać, że to Audi co raz bardziej zaczyna mi się podobać :) a z tutoriala na pewno skorzystam, dzięki :D trzymaj się [piwo]
Napisano 10 Marzec 200421 l WOW zarabisty modelik niema sie czego rpzyczepic dzieki za tuta do brazila i car painta ;]
Napisano 10 Marzec 200421 l sorry ale tak jak szlo swietnie tak teraz dales mi mozliwosc wypowiedzenia sie :) no wiec tak... albo masz kolka od rowerka (takie male) albo samochod jest za dlugi (rozciagniety) albo za wysoki albo jest jakas kosmiczna perspektywa w co watpie... no to tyle na razie, ja to od razu zauwazylem, TT to taka żabcia a tu ma dlugosc prawie limuzyny greets
Napisano 10 Marzec 200421 l Autor heh sam model jest ok, ale kola specjalnie zmniejszylem, bo chcialem aby wygladalo bardziej sportowo, chyba lekko przesadzilem :D
Napisano 11 Marzec 200421 l A no przesadziles lepiej zrob wieksza felge od orgonalnej a za to daj oponki na duzo nizszym profiu wtedy da to fajny efekcik sportowy :). A pozatym fadnie i gladziutko to mi sie podoba :D.
Napisano 14 Marzec 200420 l Autor no i kolejny maly update, dzis sobota to sie pobawilem w uszczelki :D, co do kol to je tylko zwiekszylem nie chcialo mi sie robic na nowo calej oponki, no i coraz blizej tobienia srodeczka :) http://www.myszek17.webpark.pl/render023.jpg ps. jak zrobic fajny material na felgi w brazilu ?? :]
Napisano 14 Marzec 200420 l nie mam zdana super pracka jak wy to do cho***y robicie????? zdracie sekret:P:):]
Napisano 14 Marzec 200420 l gdyby to nie było tt to powedziałbym doskonale a tak powem tylko świetnie :P
Napisano 20 Marzec 200420 l Autor ehh narazie mam przerwe w modelowaniu musze zrobic cos innego i sie zblizaja powoli testy konczace gimnazjum :( wiec update bedzie pewnie 7 maja no moze cos w kwietniu zrobie :D
Napisano 17 Kwiecień 200420 l oj tam olej testy :D ja juz pisalem 2 lata temu i byly banalne stracilem tylko tydzien na nauke tego co mi sie nie przydalo :D
Napisano 17 Kwiecień 200420 l Autor po co odkopujesz stary watek ?? jak mowie ze bede to robic po testach to po testach ehh....
Napisano 18 Maj 200420 l no Myszek testy już dawno minęły pewnie zapomniałeś już ze je pisałeś wiec dawaj updaty coraz mniej osob wykonuje modele w 100 % :( aha sory że odkopałem stary wątek :|
Napisano 18 Maj 200420 l Autor hmm... no zaczalem robic srodeczek ale cos kiepsko mi to idzie :/ chyba bede go robic od nowa albo zrobie po swojemu zupelnie inny niz prawdziwy :D
Napisano 18 Maj 200420 l Wdług mnie nie jest aż taki zły. MOże deska wygląda ciut jajowato ale reszta wygląda ok