Myszek Napisano 28 Luty 2004 Napisano 28 Luty 2004 Witam Postanowiłem zrobic sobie jakiś samochód padło na audi tt, narazie niewiele ale bugi beda napenwo, chociaz ja sam juz wiedze kilka, komentujcie co zle wyglada lub co zmienic :) i siateczka
Gość User190 Napisano 28 Luty 2004 Napisano 28 Luty 2004 Wow!! Co do modelu póki co nie możn się przyczepić!! Niezły początek, pracuj dalej!!
Bzyku Napisano 28 Luty 2004 Napisano 28 Luty 2004 nie no ladnie tylko drzwi wyprostuj bo powinny byc gladkie chyba :)
Paul_PL Napisano 28 Luty 2004 Napisano 28 Luty 2004 Będzie Ci cięzko przebić model Audi TT ,który pojawił sie na www.3dtotal.com...ale powodzenia!
Kryhas Napisano 28 Luty 2004 Napisano 28 Luty 2004 Następne Audi TT. :( Mam nadzieje ze bedzie inne od wszystkich. Po drugie ja tu nic nie widze a chciałbym zobaczyć.
Master Kiełbaster Napisano 28 Luty 2004 Napisano 28 Luty 2004 znalazłem tylko jeden aczkolwiek poważny bug: To jest audi tt ( 100 pkt za spostrzegawczość :P )
Kryhas Napisano 28 Luty 2004 Napisano 28 Luty 2004 Już widze i stwierdzam, że samochód jest dobrze zbudowany ale już nieco jest przeżytkiem bo Kazdy go tworzył. :(
p_e_t_e_r Napisano 28 Luty 2004 Napisano 28 Luty 2004 zostawcie kolege w spokoju, fajny model a cwiczenia nigdy za wiele nawet na TT :) jakas taka fajna lekkosc w tym modelu, nie za bardzo jest sie do czego przyczepic
Myszek Napisano 28 Luty 2004 Autor Napisano 28 Luty 2004 taaa.... duzo osob go robilo ale chyba jeszcze zadna go nie skonczyla [lol2] Master Kiełbaster: o co chodzi z tym bugiem ?? to ze nie masz szyb swiatel itp. czy o co ?? A co do tego modelu na 3dtotal to raczej takiego efekty nie osiagne. Z tylu dodam chyba spoiler jakis i z przodu inny zderzak bo ten mi sie nie podoba :]
SomsioD Napisano 28 Luty 2004 Napisano 28 Luty 2004 A mi sie podoba :P.JA lubie audice.Ja sam robie A2 [lol2]. Pozdro [piwo] P.S:Za niedługo go skończe:D.
wiciu Napisano 29 Luty 2004 Napisano 29 Luty 2004 elo spoko audiolka ja tez proboje robic ale A 3 ale nie wiem co w pewnym momenicie robic . jaka metodoa robiles autkO??
Master Kiełbaster Napisano 29 Luty 2004 Napisano 29 Luty 2004 Bugiem jest to że to znowu audi tt. Na forum było to przerabiane n razy a w necie jest tego jeszcze więcej. Pozatym model wypasiony i nie ma się czego czepić...
beeper Napisano 29 Luty 2004 Napisano 29 Luty 2004 audi tt bylo przerabiane n-razy, ale poziom prac nigdy nie byl za wysoki, nie ma sie co czepiac tego wykonania bo jest chyba najlepsze jakie tutaj pokazano .
Myszek Napisano 3 Marzec 2004 Autor Napisano 3 Marzec 2004 witam, maly updejt ale zawsze, mialem dzwiny przypadek poniewaz jak mialem tyl skonczony zapisalem scene i wszystko bylo ok, na drugi dzien gdy chcialem otworzyc scene zauwazylem ze jest pelno edgesow z tylu, nic sie nie dalo zrobic wiec polowe tylu od nowa musialem robic :( czmeu tak sie stalo ?? i jak temu zapobiec na przyszlosc ?? dzieki za komentarze lepiej sie modeluje :) a z tuningowania zrezygnowalem poniewaz za slaby w te klocki jeszcze jestem, moze w nastepnym modelu... ps. co sadzicie o nowym lakierze ?? [piwo] [piwo]
kingwins Napisano 3 Marzec 2004 Napisano 3 Marzec 2004 TT TT TT... chyba to już było razy kilka :/ Wykonanie bez zarzutu :)
cine-FX Napisano 3 Marzec 2004 Napisano 3 Marzec 2004 jak zrobiłeś ten lakier na ostatnim renderze ost. zdięcie. Ciekawi mnie czym renderowałeś i jakie ustawienia . Robię właśnie A8 pod nazwą \"samochód reprezentacyjny AUDI\" bardzo by się przydały twoje porady .z góry dzięki
Gość User190 Napisano 3 Marzec 2004 Napisano 3 Marzec 2004 Hehe, pewie brazil i fallof w odbiciu.. :D Czyżbym miał rację?? ;)
Myszek Napisano 3 Marzec 2004 Autor Napisano 3 Marzec 2004 oczywiscie ze brazil, innego rendera nie uznaje :D:D a material to shellac, w pierwszym slocie brazilowski car paint => sheen highligh ustawienia: backskactter 0,1, Edginess 40, Roughness 0,1, sheen level 1, Gain 0,5, Reflect zupelnie biały IOR 2,5. A w drugim slocie standartowy maxowy material czarny, z ustawieniami : spectaluar level 100, glossines 70 i o to cala tajemnica a mowiac wprost jest to taki sam material jak w tutkach splutterfisha :D:D uff.. sie napisalem ps. niedlugo po zakonczeniu tego modelu sproboje zrobic jakis czytelniejszy tutek na swoja stronke no nie wiem czy ktos zrozumie co tu napisalem [piwo]
cine-FX Napisano 4 Marzec 2004 Napisano 4 Marzec 2004 Ja rozumiem .wielkie dzięki wypróbuję na A8 jakby co to sprawdż i oceń. Może w krótce się pojawi.
Toudajew Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 Calkiem niezle:D Czy muglbys podac jak taki material zrobic na v-ray?? Z gory dzieki Pozdrawiam
Myszek Napisano 6 Marzec 2004 Autor Napisano 6 Marzec 2004 no wreszcie weekend i mozna sobie przy maxie posiedziec :D chyba juz skonczylem karoserie, wiec zabieram sie za akcesoria itp. co do lakieru na vray\'a to niestety nie pomoge bo nie znam vray\'a tak dobrze jak brazila :)
kross12 Napisano 7 Marzec 2004 Napisano 7 Marzec 2004 Myszek, możesz podać linka do tych tutków splutterfisha (car paint), a poza tym to super :o prace w szczególności lakier(zazdroszcze ci) (robiłem lakier według twojgo przepisu i wyszło mi troche inaczej, bardziej podobne do tych pierwszych renderów, możesz opisać mi mniejwięcej jak zrobiś takie obicia) Zgóry dziekuje i sorry za zawracanie głowy.
batonx Napisano 8 Marzec 2004 Napisano 8 Marzec 2004 czesc, jak ty robisz takie zarabiste rowki? w ogole ja mam problem z rowkami jak sie je robi? a moze masz samochod w kilku czesciach? Jak odlacze np maske od reszty to i tak nie mam takich rowkow. prosze o pomoc!! dzieki!
cine-FX Napisano 9 Marzec 2004 Napisano 9 Marzec 2004 zrób tutorial jak zrobić super, wypas ,elegancki lakier,wraz z światłami ,oraz ustawienia rendera, spróbuj dodać mapę HDRI
Myszek Napisano 9 Marzec 2004 Autor Napisano 9 Marzec 2004 juz test tutek w dziale rendering => brazil :P http://max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=9687
Myszek Napisano 10 Marzec 2004 Autor Napisano 10 Marzec 2004 hello no i kolejny updejcik :] dodalem szyby i oponki ale sama opone bede wymieniac co do rowkow: na edges daje chamfer 0,2 na powstale polygony extrude 2x, najpier jeden -0,1 a drugi -2 i usuwam polygony co do mapki hdri to nnie daje bo bedzie jakies otoczenie :) to tyle co mam do powiedzenia :) ps. obrazka nie daje bo jest duza rozdzielczosc http://myszek27.webpark.pl/render019.jpg ps 2. na przedni zderzak nie dalem meshsmootha :)
Loozack Napisano 10 Marzec 2004 Napisano 10 Marzec 2004 po cichu przyglądam się twojej pracy i muszę przyznać, że to Audi co raz bardziej zaczyna mi się podobać :) a z tutoriala na pewno skorzystam, dzięki :D trzymaj się [piwo]
ChaoS Napisano 10 Marzec 2004 Napisano 10 Marzec 2004 WOW zarabisty modelik niema sie czego rpzyczepic dzieki za tuta do brazila i car painta ;]
Quadysz Napisano 10 Marzec 2004 Napisano 10 Marzec 2004 sorry ale tak jak szlo swietnie tak teraz dales mi mozliwosc wypowiedzenia sie :) no wiec tak... albo masz kolka od rowerka (takie male) albo samochod jest za dlugi (rozciagniety) albo za wysoki albo jest jakas kosmiczna perspektywa w co watpie... no to tyle na razie, ja to od razu zauwazylem, TT to taka żabcia a tu ma dlugosc prawie limuzyny greets
Myszek Napisano 10 Marzec 2004 Autor Napisano 10 Marzec 2004 heh sam model jest ok, ale kola specjalnie zmniejszylem, bo chcialem aby wygladalo bardziej sportowo, chyba lekko przesadzilem :D
Kryhas Napisano 11 Marzec 2004 Napisano 11 Marzec 2004 Go, Go bo dobrze ci idzie i żeczywiście troche przesadziłeś :]
Bzyku Napisano 11 Marzec 2004 Napisano 11 Marzec 2004 A no przesadziles lepiej zrob wieksza felge od orgonalnej a za to daj oponki na duzo nizszym profiu wtedy da to fajny efekcik sportowy :). A pozatym fadnie i gladziutko to mi sie podoba :D.
Myszek Napisano 14 Marzec 2004 Autor Napisano 14 Marzec 2004 no i kolejny maly update, dzis sobota to sie pobawilem w uszczelki :D, co do kol to je tylko zwiekszylem nie chcialo mi sie robic na nowo calej oponki, no i coraz blizej tobienia srodeczka :) http://www.myszek17.webpark.pl/render023.jpg ps. jak zrobic fajny material na felgi w brazilu ?? :]
empik Napisano 14 Marzec 2004 Napisano 14 Marzec 2004 nie mam zdana super pracka jak wy to do cho***y robicie????? zdracie sekret:P:):]
zombo master Napisano 14 Marzec 2004 Napisano 14 Marzec 2004 gdyby to nie było tt to powedziałbym doskonale a tak powem tylko świetnie :P
chveti Napisano 20 Marzec 2004 Napisano 20 Marzec 2004 ja juz myszka nie lubie !joke! , bo mu zazdroszcze !real!
sikham Napisano 20 Marzec 2004 Napisano 20 Marzec 2004 daj zbliżenie na tylną szybe tak żeby było widać kawałek dachu
Myszek Napisano 20 Marzec 2004 Autor Napisano 20 Marzec 2004 ehh narazie mam przerwe w modelowaniu musze zrobic cos innego i sie zblizaja powoli testy konczace gimnazjum :( wiec update bedzie pewnie 7 maja no moze cos w kwietniu zrobie :D
xMark Napisano 17 Kwiecień 2004 Napisano 17 Kwiecień 2004 oj tam olej testy :D ja juz pisalem 2 lata temu i byly banalne stracilem tylko tydzien na nauke tego co mi sie nie przydalo :D
Myszek Napisano 17 Kwiecień 2004 Autor Napisano 17 Kwiecień 2004 po co odkopujesz stary watek ?? jak mowie ze bede to robic po testach to po testach ehh....
sikham Napisano 18 Maj 2004 Napisano 18 Maj 2004 no Myszek testy już dawno minęły pewnie zapomniałeś już ze je pisałeś wiec dawaj updaty coraz mniej osob wykonuje modele w 100 % :( aha sory że odkopałem stary wątek :|
Myszek Napisano 18 Maj 2004 Autor Napisano 18 Maj 2004 hmm... no zaczalem robic srodeczek ale cos kiepsko mi to idzie :/ chyba bede go robic od nowa albo zrobie po swojemu zupelnie inny niz prawdziwy :D
Kryhas Napisano 18 Maj 2004 Napisano 18 Maj 2004 Wdług mnie nie jest aż taki zły. MOże deska wygląda ciut jajowato ale reszta wygląda ok
Rekomendowane odpowiedzi