Napisano 6 Listopad 200816 l Witam. Postanowiłem zabrac sie za postac jakas. Wybór padl na Eddiego z Iron Maiden:) W zbrushu robiłem już głowy, wiec postanowiłem Eddiego zrobic inaczej - w Max'ie. Na razie tylko tyle mam: przód: bok: i prespektywa: Jeszcze bez ucha, własnie sie za nie zabieram. Jeszcze jest roche błedów, ale postaram sie jest zlikwidowac i leciec dalej:) Mile widziane uwagi wszelkiego rodzaju. Edytowane 6 Listopad 200816 l przez ciastuch
Napisano 6 Listopad 200816 l ogolnie milo wyglada fajna topologia i wogole no ale nie wiem jak kolo wygladal w orginale wiec trudno mi powiedziec czy odjechales od konceptu czy sie pokrywa w 100%
Napisano 6 Listopad 200816 l Autor Upek:) Pierwsza przymiarka do ucha, na razie sprawdzam czy pasuje. Zaznaczyłem tez już miesnie szyi, zaraz bede jechał dalej. Ucho moze troche za bardzo odstaje.. Poprawie, o ile to cos polepszy:) Zabieram sie dalej za robote;) Temporal: troche odbiega, bo robiłem go z referek zwykłej męskiej twarzy:) Ale starałem sie go upodobnic do oryginału, no i mysle że ogólnie wiadomo, kogo przedstawia model, prawda?:) Ciastuch. Edytowane 6 Listopad 200816 l przez ciastuch
Napisano 6 Listopad 200816 l Fajne, bardzo mi się podoba :) Gdyby tylko ten trójkącik na szczęce zniknął... byłoby super :P Będziesz teksturował?
Napisano 6 Listopad 200816 l Najlepszy temat jaki mogłeś wybrać=) ucho u Eddiego jest inne troche chociaż rzadko w ogóle je widać... Będe obserwował każdy twój ruch=)
Napisano 6 Listopad 200816 l Autor Postaram sie zlikwidowac trójkat;) A co do tekstur: Mysle że tak, choc jeszcze nigdy tego nie robiłem :P Ale moze sie uda. Mam w zamiarze zrobic całego Ediego, ale z okładki "Fear of the dark": Nie bedzie moze idealne odwzorowany, ale postaram sie zrobic dokładnie, no, chyba że zmienie koncepcje, ale jeszcze zobaczymy;) Mały up:) Dorobiłem już klamre spinającą czoło Eddiego, na okładce "Fera of the dark" co prada jej nie ma, ale pomyślalem, że mimo to ja umieszczę. I mała przymiarka do ramion już: Wrzucam, mimo że up niewielki, ale chyba na dzisiaj juz koniec. Jutro wróce do watku;) Tymczasem: mile widziane komentarze, sugestie, krytyka itd.:) Ciastuch. Edytowane 6 Listopad 200816 l przez ciastuch
Napisano 7 Listopad 200816 l No... z zdjęciem się nie zgadza :) Ale i tak jest super :P Na zdjęciu uszy są bardziej spiczaste... i wyglądają bardziej jak kij z dziurą niż uszy elfa :P Mordka powinna być szersza, Eddie ma ją od ucha do ucha :) Siateczka prosta i perfekcyjna, sam bym chciał mieć taką wprawę :) Czyli wszystko ok, tylko z refką się nie zgadza :)
Napisano 8 Listopad 200816 l Autor Witam, ufff, upka udało sie zrobic... Troche jeszcze nie teges te rece, ale popracuje nad nimi jeszcze. na razie tyle: Krzywusne na razie ramiona i całosc rąk, ale jeszcze bede poprawiał;) Paluchy specjalnie powydłużane, będą symulowac patyki jak na referce:) Dzięki chłopaki za kibicowanie!:D To dobrze motywuje do dalszej pracy;) Gerlant: referki dokładnie sie nie trzymam, kto powiedział że muszę;) ale główny zamysł pozostaje niezmieniony. Jeszcze raz dzieki za wsparcie;) Ciastuch.
Napisano 8 Listopad 200816 l Mordka fajna ale klata to troche za plaska no i te paluchy nie bardzo. Tak na referce ma wydluzone ale ma one je bardziej szponowate a u ciebie sa rurki.
Napisano 8 Listopad 200816 l jest kilku fanów Ironów na forum więc zapewne krytyki nie zabraknie ;) Pozdrawiam
Napisano 8 Listopad 200816 l Autor i bardzo dobrze, krytyka zawsze jest potrzebna;) tak jak mówiłem, troche jeszcze niedopracowane, siedziałem wczoraj do 4tej nad ranem, no i za duzo już nie kojarzyłem;/ Klaty jeszcze nie robiłem, pociągnąłem tylko w dól poligony, wszystko na razie robocze, paluchy też popoprawiam;) wydaje mi sie, że pazurki poprawią ich wyglad, bo tak naprawde jego paluchy są okrągłe, lub przynajmniej zbliżone do okrągłosci, ale wczoraj nie miałem już siły. Dzieki bardzo za krytykę:) Ciastuch.
Napisano 8 Listopad 200816 l hm - podstawowa krytyka byłaby taka że jest zupełnie niepodobny do eddiego z refki - mam na myśli głowę, czy twarz zwłaszcza... czyli jako model ok jako podobizna eddiego nie bardzo...
Napisano 8 Listopad 200816 l Autor hm, byc moze dlatego, ze nie cieszy ryja jak zazwyczaj na okładkach czy innych obrazach przedstawiających eddiego;) Zabiore sie jeszcze za jego twarz, na razie wrzucen jest symmetry, wiec pokombinowac z mimika nie moge za duzo, ale cos jeszcze postaram sie wyskrobac z niego;) mnie podobuje sie się taki Eddie z zamknietymi ustami. Skupiony... skradajacy sie do ataku, tak, własnie sobie wyobrazam temat:" Czy boisz sie ciemnosci"? Taka moja wizja, wzorowana na referce;)
Napisano 9 Listopad 200816 l Sczerze mówiąc myślałem że będziesz tworzył na trochę inną modłę o na przykład: A może spróbuj jakiegoś ujęcia eddiego z gitarą albo w jakiejś klasycznie komiksowej kreacji znanej z płyt żelaznej damy.