Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Nie mam ostatnio w ogóle czasu na 3d :( więc żeby nie zardzewieć coś takiego ulepione na szybko:

malycycut0.jpg

w1024.png

oczywiście komentarze i krytyka mile widziane.

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ładna, oprócz stóp i rąk.

Tułów bardzo zgrabnie wyszedł.

Coś nie tak jest z szyją, chyba powinna zachodzić bardziej na tył głowy, albo być ciut pochylona do przodu.

Tak sobie myślę patrząc, że przydała by się w wingsie funkcja wygładzająca środkowy kant virtual mirrora. Wiesz przypadkiem czy coś takiego jest w planie? Bo żeby było tak gładko jak na głowie z prawej, chyba musiałeś freezować?

Napisano
  • Autor

Niestety nie ma możliwości likwidacji tego szwu na mirrorze - musiałem zrobić freeze... Nie sądzę żeby to było akurat teraz wysoko na liście do zrobienia - raczej będzie to blokowanie vertexów (na zasadzie maskowania zbruszowego) i/lub jakieś narzędzia do pozowania - ale podpytam o mirrora też.

Napisano

Plecy niedoróba. W krzyżu nie bardzo, łopatki i żebra też. Koło pachy, pod łopatką jest nie tak jak trzeba.

Ogólnie idzie dobrze:)

pracuj dalej,

pzdr!

Napisano

ogólnie fajne, głowa trochę za duża i kolana bym poprawił. pozdro.

Napisano
  • Autor

dzięki za komentarze, spróbuję się zastosować do uwag :)

Ania - spytałem się optigona o co chodzi z tym szwem i już spieszę z odpowiedzią: wynika on z tego że dla wings zmirrorowana geometria to osobny obiekt, niepołączony z oryginałem - żeby nie było szwu trzeba by było przed zesmoothowaniem połączyć te obiekty, ale wtedy vm nie działałby w trybie quick smoothed preview - albo działałby koszmarnie powoli bo przykażdej operacji wings musiałby rozdzielić obiekty, wykonać operację i z powrotem połączyć. a takiego rozwiązania developerzy nie przyjmą. Więc szew zostaje.

wracając do tematu - postanowiłem dorobić pani jakieś akcesorium. Jako zapalony, choć mierny, fotoamator postanowiłem że będzie to aparat - oczywiście w dobie cyfrowego szału będzie to lustrzanka analogowa ;) a dokładniej minolta 8000i - ostatnia moja analogówka :)

minoltaqy2.jpg

minoltaqy2.cd008a4c51.jpg

tak wygląda na razie - prawa strona nie ruszona jeszcze oprócz ogólnej bryły. Przy okazji jak się weźmie ten aparat do ręki widać jak bardzo analogowo jest on zaprojektowany - założę się że był ręcznie odrysowany potem model z gipsu - wszystko w tym aparacie jest łagodnie zaokrąglone bez śladu modnych obecnie przetłoczeń rodem z programów nurbsowych :)