Napisano 9 Listopad 200816 l Nie mam ostatnio w ogóle czasu na 3d :( więc żeby nie zardzewieć coś takiego ulepione na szybko: oczywiście komentarze i krytyka mile widziane.
Napisano 9 Listopad 200816 l Ładna, oprócz stóp i rąk. Tułów bardzo zgrabnie wyszedł. Coś nie tak jest z szyją, chyba powinna zachodzić bardziej na tył głowy, albo być ciut pochylona do przodu. Tak sobie myślę patrząc, że przydała by się w wingsie funkcja wygładzająca środkowy kant virtual mirrora. Wiesz przypadkiem czy coś takiego jest w planie? Bo żeby było tak gładko jak na głowie z prawej, chyba musiałeś freezować?
Napisano 9 Listopad 200816 l Autor Niestety nie ma możliwości likwidacji tego szwu na mirrorze - musiałem zrobić freeze... Nie sądzę żeby to było akurat teraz wysoko na liście do zrobienia - raczej będzie to blokowanie vertexów (na zasadzie maskowania zbruszowego) i/lub jakieś narzędzia do pozowania - ale podpytam o mirrora też.
Napisano 10 Listopad 200816 l Plecy niedoróba. W krzyżu nie bardzo, łopatki i żebra też. Koło pachy, pod łopatką jest nie tak jak trzeba. Ogólnie idzie dobrze:) pracuj dalej, pzdr!
Napisano 12 Listopad 200816 l Autor dzięki za komentarze, spróbuję się zastosować do uwag :) Ania - spytałem się optigona o co chodzi z tym szwem i już spieszę z odpowiedzią: wynika on z tego że dla wings zmirrorowana geometria to osobny obiekt, niepołączony z oryginałem - żeby nie było szwu trzeba by było przed zesmoothowaniem połączyć te obiekty, ale wtedy vm nie działałby w trybie quick smoothed preview - albo działałby koszmarnie powoli bo przykażdej operacji wings musiałby rozdzielić obiekty, wykonać operację i z powrotem połączyć. a takiego rozwiązania developerzy nie przyjmą. Więc szew zostaje. wracając do tematu - postanowiłem dorobić pani jakieś akcesorium. Jako zapalony, choć mierny, fotoamator postanowiłem że będzie to aparat - oczywiście w dobie cyfrowego szału będzie to lustrzanka analogowa ;) a dokładniej minolta 8000i - ostatnia moja analogówka :) tak wygląda na razie - prawa strona nie ruszona jeszcze oprócz ogólnej bryły. Przy okazji jak się weźmie ten aparat do ręki widać jak bardzo analogowo jest on zaprojektowany - założę się że był ręcznie odrysowany potem model z gipsu - wszystko w tym aparacie jest łagodnie zaokrąglone bez śladu modnych obecnie przetłoczeń rodem z programów nurbsowych :)