Napisano 13 Listopad 200816 l Witam Wszystkich. Od czego by tu zacząć, cóż może nie będe zanudzał i powiem poprostu, że miałem zamiar zarejestrować się i pokazać jakąś pracke dopiero jak coś osiągne, ale nie ma sensu, bo tylko tak mogę się dowiedzieć czegoś więcej itd. To tak, od zawsze chciałem robić coś związanego z animacją i od tygodnia zaczołem szkolenie i edukacje w Maxie. Wczoraj wziołem się za animacje, bo miałem dosyś czytania i czytania o interfejsie, panelach itd., ale później oczywiście to doszlifuje :P A więc wzorowałem się na tutorialu Biped Jump pana Łukasza i oto moje pierwsze wypociny: http://www.youtube.com/watch?v=VSep4S8R5qI A to wypociny po całonocnej walce: http://www.youtube.com/watch?v=YeVTv1f7QU8 Niestety nie udało mi się zrobić roztrzaskanej powierzchni po upadku bipeda i w końcu się poddałem. Prosze o komentarze i może propozycje na kolejne wyzwanie, w końcu najlepiej człowiek się uczy na własnych błędach :P A poza tym już bym chciał coś nowego animować, a nie mam pomysłu :P
Napisano 13 Listopad 200816 l Kamera za bardzo się trzęsie na początku, prawie nie widać ludzika. Upadek dużo za wolny. Może zostać dłużej poza kamerą, ale spadać musi szybciej.
Napisano 16 Grudzień 200816 l Jeśli chciałeś zrobić parodię animacji na której się wzorowałeś to ci się udało ;) A tak na poważnie, lepiej uczyć się z natury, tutorial powinieneś traktować jako podpowiedź rozwiązań TECHNICZNYCH, a nie źródło do naśladowania. Już od samego początku powinieneś nastawić się na odkrywanie, i własną subiektywną obserwację NATURY.
Napisano 16 Grudzień 200816 l Brat kuzyna mojej ciotki dobrze prawi... Animacja musi być kreowana, a nie kopiowana... Jednak warto też pamiętać że przy początkach w animacji zaleca się retroscoping, ponieważ pomaga on wyćwiczyć m.in timing i pozy. i prośba, mimo że to test, to skończ to... znajdź własne rozwiązanie, może skuteczne i pewne lądowanie i jak wstaje to łapie się za nogę - niby kontuzja ... dopracuj to... postaraj się o lepszą jakoś filmików na youtube...
Napisano 16 Grudzień 200816 l Autor Hehe, powiem tak... Skopiowałem na podstawie tutka ponieważ tworząc to siedziałem w Maxie z tydzień, a w animacji 2 dni, byłem kompletnie zielony i pozostawała mi jedynie nauka, a skoro tutorial jest tutorialem to go wykorzystałem metodą "step by step" i wyszło mi takie coś. Ale dzięki za ostrą krytykę, teraz gdy wiem już o co w tym chodzi to będe o wiele bardziej kreatywny.