Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Zrobilem postac, ktora ma 5 materialow. Jest potrzeba by calosc miala tylko jedna teksture w jednym materiale. Nie wiem jak polaczyc te 5 materialow, i 5 roznych tekstor w jedna. Czy jest na to jakis dobry sposob?

Teraz mam osobna teksture/material dla glowy, osobny dla wlosow, ciala...

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 767
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Mozesz to zrobić, tworząc z całej postci jeden obiekt (attach), a nastepnie za pomocą unwrap UVW rozłożyć wszystkie siatki poszczeólnych elementów postaci. Tą metodą będziesz mógł mieć wszystko na jednej teksturze.

Napisano
  • Autor
Mozesz to zrobić, tworząc z całej postci jeden obiekt (attach), a nastepnie za pomocą unwrap UVW rozłożyć wszystkie siatki poszczeólnych elementów postaci. Tą metodą będziesz mógł mieć wszystko na jednej teksturze.

A jak polaczal mi sie tekstury?

Napisano
...a nastepnie za pomocą unwrap UVW rozłożyć wszystkie siatki poszczeólnych elementów postaci. Tą metodą będziesz mógł mieć wszystko na jednej teksturze.

modyfikator Unwrap UVW :)

Napisano

Złóż je najpierw do kupy w photoshopie bo sam max ci tego nie zrobi. Później modyfikator tak jak pisali wyżej i rozłóż siateczkę aby pasowała do tekstury.

Napisano
  • Autor
Złóż je najpierw do kupy w photoshopie bo sam max ci tego nie zrobi. Później modyfikator tak jak pisali wyżej i rozłóż siateczkę aby pasowała do tekstury.

Tego sie wlasnie obawialem, ze bede musial to recznie zrobic. Dzieki za pomoc!