Napisano 17 Listopad 200816 l Witam Zrobilem postac, ktora ma 5 materialow. Jest potrzeba by calosc miala tylko jedna teksture w jednym materiale. Nie wiem jak polaczyc te 5 materialow, i 5 roznych tekstor w jedna. Czy jest na to jakis dobry sposob? Teraz mam osobna teksture/material dla glowy, osobny dla wlosow, ciala...
Napisano 17 Listopad 200816 l Mozesz to zrobić, tworząc z całej postci jeden obiekt (attach), a nastepnie za pomocą unwrap UVW rozłożyć wszystkie siatki poszczeólnych elementów postaci. Tą metodą będziesz mógł mieć wszystko na jednej teksturze.
Napisano 17 Listopad 200816 l Autor Mozesz to zrobić, tworząc z całej postci jeden obiekt (attach), a nastepnie za pomocą unwrap UVW rozłożyć wszystkie siatki poszczeólnych elementów postaci. Tą metodą będziesz mógł mieć wszystko na jednej teksturze. A jak polaczal mi sie tekstury?
Napisano 17 Listopad 200816 l ...a nastepnie za pomocą unwrap UVW rozłożyć wszystkie siatki poszczeólnych elementów postaci. Tą metodą będziesz mógł mieć wszystko na jednej teksturze. modyfikator Unwrap UVW :)
Napisano 17 Listopad 200816 l Złóż je najpierw do kupy w photoshopie bo sam max ci tego nie zrobi. Później modyfikator tak jak pisali wyżej i rozłóż siateczkę aby pasowała do tekstury.
Napisano 19 Listopad 200816 l Autor Złóż je najpierw do kupy w photoshopie bo sam max ci tego nie zrobi. Później modyfikator tak jak pisali wyżej i rozłóż siateczkę aby pasowała do tekstury. Tego sie wlasnie obawialem, ze bede musial to recznie zrobic. Dzieki za pomoc!