Badyl Napisano 21 Listopad 2008 Napisano 21 Listopad 2008 (edytowane) cześć, nagle mnie coś tknęło i zacząłem nieświadomie posuwać vertexy... Edytowane 26 Listopad 2008 przez Badyl
kliment woroszyłow Napisano 22 Listopad 2008 Napisano 22 Listopad 2008 Zbok, vertexy posuwać, a fuj! dobrze Cię tu znów widzieć :)
Badyl Napisano 22 Listopad 2008 Autor Napisano 22 Listopad 2008 (edytowane) o posuwaniu z boku to nie ja, nie do mnie, ja tego nie zrobilem. Edytowane 24 Listopad 2008 przez Badyl
khatake Napisano 22 Listopad 2008 Napisano 22 Listopad 2008 osz ty....a tak chciałem łódeczke zmącić w maxie...ale skilla mi troszkę jeszcze brakuje ...teraz będę musiał patrzeć na twoje dzieło...a wniosek jest taki ,że musisz sie postarać bo plebs chce zobaczyć piękną łódeczkę!!!
Badyl Napisano 22 Listopad 2008 Autor Napisano 22 Listopad 2008 (edytowane) jo. skończyłem ten patyk długi i te dwa kawałki sterczące na końcach. teraz pora na takie okrągławe kawałki idące i biegnące przez całą długość tego patyka na dole. aj kil ju!:) sajlens!!!!! :D Edytowane 24 Listopad 2008 przez Badyl
Badyl Napisano 24 Listopad 2008 Autor Napisano 24 Listopad 2008 świstu gwizdu no i tryton poszedł w pi.. ee w glizdu (?) :) zmieniłem teksturkę na czeresieńkę i wziąłem się jednak za pierwszą nawodną jednostkę wojenną hamerykańców.
kliment woroszyłow Napisano 24 Listopad 2008 Napisano 24 Listopad 2008 Badyl, jak teraz będziesz pokazywał upy w tempie jeden patyk na up to cie zabije, serio, dawaj te wręgi i jedź dalej! :D
ndru Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 Fajny material i fajnie sie zapowiada. tylko powiedz czy modelujesz na podstawie jakis schematow? Bo cos mi sie wydaje, ze taka konstrukcja stepki (tak to sie nazywa) jest niekoniecznie prawidlowa. Nie znam sie na statkach ogolnie, ale nie wyglada mi to na bardzo wytrzymale umocowanie.
Beatou Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 stępka chyba powinna być solidniejsza ;] jak to bedzie wygladać na koniec?:> jakies foty? plany?:> pozdro ;]
Badyl Napisano 25 Listopad 2008 Autor Napisano 25 Listopad 2008 w prawdziwej jednostce uklad belek byl na pewno inny, ale to jest "wirtualny model realnego modelu w skali" :) i tak to wygląda. co do planów i fotek to zapraszam tutaj: http://www.dlumberyard.com/Hahn/hannah.htm mam plany w superanckiej jakości ale nie mam zgody na ich rozpowszechnianie ;) zrobiłem przednie cant frames, czyli wręgi ustawione pod kątem do osi statku, celem wzmocnienia sztywności kadłuba. hmm.. :)
kliment woroszyłow Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 fajne patyki, powiesz jak to robisz?
Badyl Napisano 26 Listopad 2008 Autor Napisano 26 Listopad 2008 Badyl to sie zna na patyczkach ;) no... badyle mam lepiej rozpoznane, ale możesz mieć rację :) fajne patyki, powiesz jak to robisz? Jak ma się dobre refki to się nawet specjalnie nie spocisz :D Na ten przykład rysunki dwóch pierwszych wręg wyglądają tak jak w załączniku. Się bierze robi plane'a, sie do editable poly chlasta, sie cutuje, się posówa wierzchołki, się robi to samo z drugą powierzchnią wręgi, się łączy rozsuniete na odpowiednią odległość wręgi, dorabia tam parę jeszcze bzdetów i się ma. potem ustawia we właściwe miejsce i kąt, się wrzuca unwrapa i się mapuje i się ma. :) żadnej sensacji ale to trochę trwa bo każda wręga jest inna, do tego ma swoje indywidualne niuanse i tak dalej i tym podobne, no i ja nie jestem kozakiem w 3d od tego powinienem zacząc... :)
Beatou Napisano 26 Listopad 2008 Napisano 26 Listopad 2008 nie lepiej line'm obrysowac i potem extrude i sie tak pobawic?:>
Badyl Napisano 26 Listopad 2008 Autor Napisano 26 Listopad 2008 no niby tak, ale i tu i tu trzeba poprzesuwać vertexy :)
Badyl Napisano 26 Listopad 2008 Autor Napisano 26 Listopad 2008 zadek czyli rufa, niech wiatr w nią zawsze dmucha.. jeszcze niekompletna ale już mi się nie chce dzisiaj :)
..:: WIKTOR ::.. Napisano 26 Listopad 2008 Napisano 26 Listopad 2008 Rzeznia totalna :) Siczne! To jest dobry pomysl zeby teksturowac na biezaco...
floo Napisano 26 Listopad 2008 Napisano 26 Listopad 2008 jak dla mnie gites!!! Badyl zabieraj się za te patyki, bo ci dobrze idzie... powodzenia!!! pozdrawiam! //Floo
mirach Napisano 26 Listopad 2008 Napisano 26 Listopad 2008 Bardzo ladnie ci te badyle wychodza. Renderki chociaz testowe wg mnie miodzio :)
Sanderalek Napisano 27 Listopad 2008 Napisano 27 Listopad 2008 Bardzo ciekawie się zapowiada ;) Czekam na postępy :) Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi