Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

mam pytanko, co dodac co odjąć aby wizki byly lepsze? wiem ze narazie brakuje zieleni, i ten dach te dachowki hmm wiem ze trzeba to zrobic inaczej ;] ale oprocz tego co jest do zmiany?

vgbsxkvutf0vdnerrelq_thumb.jpg

pucyj8cxtil2x5svtl4_thumb.jpg

Edytowane przez blachu
upierdliwy moderator ;]

• Odpowiedzi 20
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

bez otoczenia troche trudno oceniac. Wg mnie najbardziej lezy mapowanie i brak detali.

Napisano

Mapowanie drewna, płaskie dachówki, brak szyb w oknach. To tak na początek.

Napisano
  • Autor
Mapowanie drewna, płaskie dachówki, brak szyb w oknach. To tak na początek.

a jak dopracowac to mapowanie drewna? a szyby sa nie wiem czemu tak wyszly ale są ;p

Napisano

W zasadzie to wszystko masz do większej lub mniejszej zmiany i z tego co widzę to może poćwicz sobie najpierw mapowanie i materiały np. na prostych bryłach.

Napisano

pucyj8cxtil2x5svtl4bx1.th.jpgthpix.gif

Tu gdzie zaznaczyłem mapowanie najbardziej rzuca się w oczy. Te deski powinny być wzdłuż linii dachu.

Napisano
widze pelen profesionalizm :P cos jeszcze?

widzę że kolega nie rozumie... to tak na zrozumienie wlepiam ostrzeżenie: czerwona karteczka za olanie zasad działu WIP i za nazwę wątku...

a do zmiany:

materiały

tekstury

oświetlenie

modele

czyli pracuj dalej bo gotowej recepty nikt Ci nie poda na tacy.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor
widzę że kolega nie rozumie... to tak na zrozumienie wlepiam ostrzeżenie: czerwona karteczka za olanie zasad działu WIP i za nazwę wątku...

a do zmiany:

materiały

tekstury

oświetlenie

modele

czyli pracuj dalej bo gotowej recepty nikt Ci nie poda na tacy.

Pozdrawiam

zamykaj przyjacielu ;] piękne dajesz rady :P tak trzymaj elo :P

Napisano

To moze ja cos podpowiem bardziej :)

Wyjdz na zewnatrz albo odpal google i wklep haslo Dom :) To przedewszystkim ci powinno najbardziej pomoc,poza tym dodaj wspomniana zielen, zrob dachowki w 3d a reszta pojdzie sama zamiast sie obrazac na wszystkich :)

Pozdrawiam

Napisano
thpix.gif

Tu gdzie zaznaczyłem mapowanie najbardziej rzuca się w oczy. Te deski powinny być wzdłuż linii dachu.

Jak nakładasz mat. na poligon możesz zmienić kąt. Mozesz też zastosować modyfikator UVW Map i mapowanie planarne, zaznaczyć w nim gizmo i narzędziem rotate zmienić kat nakładania materiału. Pozdr.

Napisano

Z racji tego, że nie jestem mściwy i nie lubię znęcać się nad "elo ziomami", proszę jeszcze raz:

Twój wątek został źle nazwany. Zapoznaj się z zasadami działu WIP i wprowadź niezbędne poprawki. W przeciwnym wypadku wątek zostanie usunięty.

Czy jest to zrozumiałe? Zasady są po to aby usprawniły system wyszukiwania i segregacji danych.

Edytowane przez Adek

Napisano
  • Autor
Z racji tego, że nie jestem mściwy i nie lubię znęcać się nad "elo ziomami", proszę jeszcze raz:

Twój wątek został źle nazwany. Zapoznaj się z zasadami działu WIP i wprowadź niezbędne poprawki. W przeciwnym wypadku wątek zostanie usunięty.

Czy jest to zrozumiałe? Zasady są po to aby usprawniły system wyszukiwania i segregacji danych.

dziekuje herr paniczu moderatorze ze jestes taki dobry dla elo ziomow :P ale nie wiem jak zmienic tytul...jakos nie widze tej opcji...

Napisano

blachu: powiedz mi o co Ci chodzi? Dojrzałeś może guziczek Edycja a tam "Wyślij (zaawansowane)"? Tam właśnie znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie...

Napisano
  • Autor
blachu: powiedz mi o co Ci chodzi? Dojrzałeś może guziczek Edycja a tam "Wyślij (zaawansowane)"? Tam właśnie znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie...

dojrzalem? poprostu szkoda mi czasu na uzeranie sie z moderatorem wczuwajacego sie we wladce forum ot cala prawda ;] ''elo ziomek'' juz sie podporzadkowal ;p

Napisano
  • Autor
Blachu, takie gadanie na pewno Ci w niczym nie pomoże.

bo mnie denerwuje, dobra spokoj

wracajac do tematu:

co zrobic zeby szyby byly bardziej widoczne ?

Napisano

sorry za ciagniecie offtopa, ale: co jest takiego trudnego w przyznaiu sie "nie zalozylem tematu zgodnie z regulaminem"? Zamiast tego rzucasz sie na moda ktory poprostu wykonuje swoja robote.

wracajac do tematu:

szyby musza miec co odbijac, a jak maja, to pobaw sie IOR.

Napisano
  • Autor

ale ja sie przyznaje ;p

tylko nie o to chodzi: bo widzisz kazda praca powinna byc wykonana jak najlepiej a czy pani w urzedzie czy pani na poczcie wykonuje jjak najlepiej? wykonuje swoje obowiazki ale nie masz juz zamiaru tam wracac bo pani jest nie miła dla klientow, i mimo ze zrobila co do niej nalezalo to zrobila to w taki sposob ze wybierzesz nastepnym razem inne okienko :P rozumiesz ? ;]

a tu chodzilo jedynie o nazwe watku...finish