Napisano 29 Listopad 200816 l Witam serdecznie! Zainstalowałem sobie próbną wersję 3ds max 2009 x64. Wszystko bardzo ładnie działa, jednak w folderze materiallibrariers mam jedynie trzy (do tego niekompletne) biblioteki materiałów (nawet nie pamiętam, czy czasem sam ich tam nie skopiowałem z mojego starego maxa). Wiecie może co jest tego przyczyną? A przede wszystkim - co zrobić by rozwiązać ten problem (nie mam skąd wziąć brakujących bibliotek - może ktoś dać mi jakiś adres, skąd można je pobrać?)?
Napisano 5 Grudzień 200816 l Triala zassaj oszuście jeden a nie "wersję testową"... :p Tam winny się znaleźć kompletne biblioteki.
Napisano 26 Grudzień 200816 l Autor Eh właśnie coś takiego mam (uwaga: miałem, bo czas się skończył i siedzę na gmaxie teraz głównie...) Więc cóż - temat nieaktualny.
Napisano 26 Grudzień 200816 l temat nieaktualny ale w orginalnym maxie czy trialu potrafią się biblioteki czasem niezainstalować zwyczajnie i trzeba zrobić reinstalację
Napisano 26 Grudzień 200816 l albo po prostu nie zassignowałeś renderera najzwyczajniej w świecie. Render setup>common>assign renderer. wybierasz mentala albo co tam masz zainstalowane i powinny się pojawić.
Napisano 26 Grudzień 200816 l Autor Nie, nie to akurat zrobiłem, był mental. Fizycznie brakowało plików .mat czy jakoś tak (od bibliotek).