M4rcus Napisano 29 Listopad 2008 Napisano 29 Listopad 2008 (edytowane) http://img92.imageshack.us/img92/7929/merc1mq2.jpg http://img395.imageshack.us/img395/1186/merc2gq6.jpg http://img395.imageshack.us/img395/7217/merc3bk4.jpg http://img380.imageshack.us/img380/6232/merc4it2.jpg No coz, od taki mesio, chce pocwiczyc troche "usztywnianie" karoserii, a w tym autku te linie sa bardzo wyrazne ogolnie siatka jest wyrownana ogolnie do BP + oczywiscie pomoc refek jak poprawie bledy ktore mi wytkniecie to zabieram sie za siekanie karoserii Edytowane 29 Listopad 2008 przez M4rcus 1
pecet Napisano 29 Listopad 2008 Napisano 29 Listopad 2008 Panie ale buła ;) Na tym etapie nie ma co pokazywać modelu z ms. Ogólnie siatka jest prawie wszędzie krzywa i zle rozplanowana, najwyrazniej to widać na nadkolach, zderzakach i słupku tylnym.
M4rcus Napisano 30 Listopad 2008 Autor Napisano 30 Listopad 2008 caly tyl wydaje sie byc wlasnie prosty 0o.... to moze zaznacz mi konkretnie co tak bardzo razi w oczy
pecet Napisano 30 Listopad 2008 Napisano 30 Listopad 2008 Tył może i prosty, ale na słupku widac piękną górkę, cały bok pofalowany. Zrób te ostre kanty, bo narazie ciężko oceniać.
M4rcus Napisano 30 Listopad 2008 Autor Napisano 30 Listopad 2008 (edytowane) po malej korekcie:) bok jeszcze bede zrownywal, ale co do tylu to juz nie wiem co jeszcze mozna robic:P EDIT: tutaj taki maly tescik jak to wyglada z ostrymi krawedziami tak czy siak ciagle pracuje nad "bula":P Edytowane 30 Listopad 2008 przez M4rcus
JW_2305 Napisano 30 Listopad 2008 Napisano 30 Listopad 2008 Raza te ostre krawedzie pod grillem, na zderzaku i sam dol brzydko pofalowany i taki nieksztaltny, na pierwszym renderze tyl taki sfalowany troche sie wydaje. Troche obly po tym ms'ie, a i przednie swiatlo na siatce wyglada jak do S, a nie do CLS'a, ale zobaczymy jeszcze, bo to moze tylko takie moje zboczenie;p Bede zagladal, bo lubie i mam sentyment do tego merola :D
M4rcus Napisano 30 Listopad 2008 Autor Napisano 30 Listopad 2008 Chce skorygowac tyle ile sie da na tym etapie, bo potem jak wejda chamfery to bedzie juz niewygodnie meczyc ta siatke
M4rcus Napisano 30 Listopad 2008 Autor Napisano 30 Listopad 2008 (edytowane) tylne swiatla sie troche sypia i nie wiem juz w sumie jak mam tego chamfera wykonczyc:/ jutro wrzuca siatke tego miejsca o ile moje eksperymenty nie wypala Edytowane 30 Listopad 2008 przez M4rcus
pecet Napisano 30 Listopad 2008 Napisano 30 Listopad 2008 Przed wyodrębnieniem drzwi trzeba było wyprostować nadkoloe i odpowiednio je wyprofilowac.
M4rcus Napisano 30 Listopad 2008 Autor Napisano 30 Listopad 2008 z w sumie to one sa juz wyrownane:P zas same nadkola to porobilem na nowo dzis 8 splineow w gwiazdke i jechana:P
JW_2305 Napisano 1 Grudzień 2008 Napisano 1 Grudzień 2008 Swiatla z przodu dziwny ksztalt maja, klapa tylnia powinna miec bardziej okragly dol i jest tez kilka zakrzywien
tomaa Napisano 1 Grudzień 2008 Napisano 1 Grudzień 2008 Super wyglada! Jaki SW? Czekam na nowy rendery
M4rcus Napisano 1 Grudzień 2008 Autor Napisano 1 Grudzień 2008 poprawiony(wyrownany bok) + maly przerobki z tylu :)
Ufol Napisano 9 Grudzień 2008 Napisano 9 Grudzień 2008 na mój góst to tych nadkól prawie nie ma... przy tylnich drzwiach trochę ta linia zbyt wyraźnie je ucina, mógłbyś dać linka do obrazka z referką bo sam nie wiem czy tak przypadkiem nie ma być :) poza tym, ten bug na przednim reflektorze, tam gdzie jest linia łącząca z grillem chłodnicy, jak sobie radzisz z takimi rzeczami? Robie podobnego mercedesa ale trochę mnie męczy przesówanie vertexa po vertexie.
M4rcus Napisano 9 Grudzień 2008 Autor Napisano 9 Grudzień 2008 takie sprawy to koryguje juz po ms1, wiec to pozniej:)
pecet Napisano 9 Grudzień 2008 Napisano 9 Grudzień 2008 Prościej i czyściej byłoby najpierw ms1 a potem rowki robić :)
M4rcus Napisano 11 Grudzień 2008 Autor Napisano 11 Grudzień 2008 wyskoczylo mi pare bardzo malych bugow, ale jutro to ogarne
09121986 Napisano 12 Grudzień 2008 Napisano 12 Grudzień 2008 No fajnie ci to idze , tylko to boczna szyba z uszczelka cos nie ten... i felga lekko sie pofalowala na brzegu ..chyba :)
Thunder Napisano 12 Grudzień 2008 Napisano 12 Grudzień 2008 ojoj trochę bugów i dużo niezgodności sam porównaj http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7d/Mercedes_CLS_front.jpg
M4rcus Napisano 12 Grudzień 2008 Autor Napisano 12 Grudzień 2008 co do niezgdonosci to akurat moge sie bronic, bo mam pomieszane 2 rozne serie amg i 2 rozne serie cls 500.... wiec w sumie to jest 4 w jednym.... gril jest od jednego z amg, zderzak od cls 500 2007, progi od nowego cls 500 a wszystko zawdzieczam temu ze blueprinty(nawet na jednym naraz sa 2 modele pomieszane), swiatla mam od amg jakiegos...ogolnie sam naprawde sie juz w tym gubie EDIT: thunder - moze mi sie pomieszaly modele(bo nigdy nie wiedzialem ze CLS sa rozne), ale nie jestem kretynem zeby wogole z refek nie korzystac wiec ogolnie prosilbym bardziej o zwracanie uwagi na sama czystosc modellingu
KamillM Napisano 13 Grudzień 2008 Napisano 13 Grudzień 2008 Modelujemy ten sam wóz, możemy sobie nawzajem pomóc :) - boczne przetłoczenie przechodzi w krawędź nadkola, nadkole nie tworzy dodatkowego schodka - krawędzie blachy przy reflektorze nie stykają się z nim - obłe logo na grilu - bugi przy wycięciu spryskiwacza reflektora - bug na rogu maski przy słupku A - listwy boczne falują - przetłoczenia na progu bocznym wyglądają inaczej - fele obłe, logo na nich też Patrz dokładniej na referki, są różne wersje CLS, ale różnią się głównie zderzakami - większość rzeczy jest ta sama. Powodzenia :)
M4rcus Napisano 13 Grudzień 2008 Autor Napisano 13 Grudzień 2008 powiedzial ten ktory tez pomieszal modeleXD akurat z tych bledow zdaje sobie sprawe, tyle ze czasu na poprawe nie mam BTW pokaz mi gdzie progi faluja:P EDIT no i cls 500 a amg maja rozne takze progi....
KamillM Napisano 14 Grudzień 2008 Napisano 14 Grudzień 2008 Człowieku, po pierwsze nie jestem na tyle głupi żeby pomylić modele :| Sam pewnie wiesz, że nie ma dobrych referek tyłka zwykłego cls. Po drugie, prosiłeś o "zwracanie uwagi na sama czystosc modellingu", dlatego wypisałem błędy, które widzę. Po trzecie, nigdzie nie napisałem że progi falują. Nie wiem, może się mylę, ale wydaje mi się, że nie chcesz przyjmować żadnych uwag. Też kiedyś miałem takie podejście, ale uwierz mi, że to strasznie głupio tak się zachowywać. Jeśli chcesz naprawdę porządnie zrobić ten wóz to posłuchaj co inni mają do powiedzenia. Krytyczne uwagi naprawdę dużo dają. pzdr
M4rcus Napisano 14 Grudzień 2008 Autor Napisano 14 Grudzień 2008 haha:) spokojnie, nie obrazaj sie:) ja chetnie przyjmuje uwagi
KamillM Napisano 14 Grudzień 2008 Napisano 14 Grudzień 2008 Nie obrażam się, mnie nie tak łatwo obrazić ;d No ale zbaczam z tematu :P
M4rcus Napisano 28 Grudzień 2008 Autor Napisano 28 Grudzień 2008 semi final(na samych vray lightach, wiec do finalu jeszcze daleko):P przednie nadkole bedzie korygowane, tylne nadkole pomniejszone, drobna korekta dolu przedniego zderzaka oraz musze poprawic ten kawalek przy laczeniu lini bocznej z przednim nadkolem
JW_2305 Napisano 28 Grudzień 2008 Napisano 28 Grudzień 2008 Tylnia klamke za bardzo odchyliles od linii przedniej klamki, tuning zderzaka w dolnej czesci mi sie nie podoba, tzn taki pokrzywiony wyglada, co robi ta dziura w przednim nadkolu? Ale piszesz, ze bedzie korygowane, wiec sie nie czepiam;p I czemu tak ciemno jest wewnatrz kola? VRay tak ma?
eVenement Napisano 30 Grudzień 2008 Napisano 30 Grudzień 2008 wszystko ladnie moim zdaniem blacha nie jest pokrzywiona;d ładną ma linię. ogolnie nie mam zastrzezen zadnych; aj bym tak nie zrobil ;d
M4rcus Napisano 6 Styczeń 2009 Autor Napisano 6 Styczeń 2009 jesli chodzi o zewnatrzna czesc to powoli zblizam sie do konca, wnetrza narazie nie ruszam, obmyslam bardziej jak go pokazac, eliminowanie juz najdrobniejszych i ostatnich bugow
Thunder Napisano 6 Styczeń 2009 Napisano 6 Styczeń 2009 weź nie wieśniacz tak zajebistego wozu, on sam w sobie jest piękny a skoro już chcesz się tam tunem bawić czy coś to zrób wersje amg co do modelu to masz tam dość trochę krzywizn, niedociągnięć i niezgodności ale to chyba widać
M4rcus Napisano 6 Styczeń 2009 Autor Napisano 6 Styczeń 2009 normalnego cls juz modelowano wiele razy takiego jeszcze nie bylo:)
M4rcus Napisano 6 Styczeń 2009 Autor Napisano 6 Styczeń 2009 nie zrozumiales mnie - normalnego cls czyli kazda z oficjalnych wersji
bartekb89 Napisano 6 Styczeń 2009 Napisano 6 Styczeń 2009 mi sie bardzo podoba nie wygląda jak wiejski tuning ... jak dla mnie git:)
dja Napisano 6 Styczeń 2009 Napisano 6 Styczeń 2009 model jak dla mnie wyglada ok, ale przedni zderzak (sam go wymysliles?) nie pasuje do tego auta; CLS charakteryzuje sie lagodnymi liniami, zderzak a dokladnie jego dolna czesc z ostrymi i kanciastymi liniami psuje charakter auta; takie moje zdanie, pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi