Cpt.Obvious Napisano 2 Marzec 2004 Napisano 2 Marzec 2004 Z calosci 1 praca wypada najlepiej ale nie znaczy to ze dobrze. Perspektywa, swiatłocien, kolorystyka, wszystkiego mozna sie czepic, choc w 1. sa ciekawe elementy. Przesycasz kolory a przede wszystkim popelniasz ten sam blad co ja na poczatku. Radze Ci dobrze, wykasuj z słownika takie słowa jak brun,dodge,smudge itd. Nie bede pocieszal CIe ze jest ok, bo nie jest i mysle ze sam o tym wiesz :) proponuje bys pomyslal o papierze i olowkach i tam sie doszlifowal, bo tego wybitnie imho tu brakuje. To chyba najlepsza rada, bo jesli nie wyrobisz sie w porzadnym rysowaniu zarowno swiatlocienia jak i perspektywy, ciezko CI bedzie nauczyc sie tego w photoshopie.
Łukasz Misztela Napisano 2 Marzec 2004 Autor Napisano 2 Marzec 2004 Widzę że nikt nie podejmuje się ocenie moich pracek! Szkoda ! :-(
kru Napisano 2 Marzec 2004 Napisano 2 Marzec 2004 postaci na rysunkach maja strasznie sztywne pozy. oprocz tego nie rysujesz po formie, a to blad ten farmer nawet niezly, ale wolalbym ogladac go bez ripple / wave, czy jak tam sie ten filtr nazywa...
Łukasz Misztela Napisano 2 Marzec 2004 Autor Napisano 2 Marzec 2004 Na dzisiaj starczy już tych pracek!! Może jutro umieszczę kilka!! Pozdro dla wszystkich!!
Cpt.Obvious Napisano 2 Marzec 2004 Napisano 2 Marzec 2004 Na przyszłosc porponuje nie zalewac taka iloscia prac bo nie sposób tego oceniac ( poczytaj regulamin : http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=6269 ).
leander Napisano 2 Marzec 2004 Napisano 2 Marzec 2004 Odnośnie portretów to przy dziadku trochę poszukałeś formy, ale te ostatnie dwa portrety bardzo słabiutkie jako studium twarzy. Próbuj dokładniej budować konstrukcje twarzy zanim przejdziesz do detali. Ten ręcznik to mi się nawet podoba..
Łukasz Misztela Napisano 2 Marzec 2004 Autor Napisano 2 Marzec 2004 Dzięki za ocenę ;-). No ale zajmuje się tym dopiero od 5 miechów :-( i to chyba mało czasu?? Proszę o jeszcze więcej podpowiedzi.
dzudzu Napisano 2 Marzec 2004 Napisano 2 Marzec 2004 jak dla mnie potrzeba ci tylko treningu, wyczucie proporcji, gdzie podkreślić a gdzie odpuścić walor -przyjdzie z czasem; wyrobisz rękę i oko, no i wyczucie rytmu - to bardzo ważne; póki co nie ma co się spieszyć, ważne by sprawiało ci to przyjemność :)
Łukasz Misztela Napisano 2 Marzec 2004 Autor Napisano 2 Marzec 2004 Czy jeszcze ktoś zostawi tu swojego posta?? oceniajcie moje pracki bo potrzebne mi jest to do dalszych akcji :)
ciuciu Napisano 3 Marzec 2004 Napisano 3 Marzec 2004 Wszystkie prace wyglądają, jak to się mówi przy fotografii , na prześwietlone. Musisz bardziej rozgraniczać plany i tonować je, to , co jest na dalszych planach jest ciemniejsze, a na bliższych jaśniejsze. Ale i tak ważne jest to,że coś robisz,pracuj dalej. Mój wujek mówił: narysuj łyżkę 100 razy, a zobaczysz jak wygląda różnica między pierwszą a ostatnią. Niestety ja z lenistwa nie zobaczyłem tej ostatniej, może Tobie się to uda.;)
Łukasz Misztela Napisano 11 Marzec 2004 Autor Napisano 11 Marzec 2004 Umieściłem też to w speed painting-u i umieszczę to tu bo nie robiłem tego na czas! A ze wyszło jak wyszło w 35 minutek no to spoks! Może po tej pracy ktoś pozostawi jakiegoś posta albo jakieś podpowiedzi.??:)
Cpt.Obvious Napisano 11 Marzec 2004 Napisano 11 Marzec 2004 Ten pomidorek wglada juz ciekawiej niz ostatnie.Szkoda ze cienie czarne,to nigdy nie robi dobrego wrazenia:)
Kinia Napisano 16 Marzec 2004 Napisano 16 Marzec 2004 Twoje prace jeszcze sa za sztywne... ( chodzi mi tu o Twoja kreske ) nie widac w nich swobody ... ale nic sie nie martw kazdy przechodzi ten okres :) lacznie ze mna :D :D hehehe ciagle sie z tym zmagam ( mozesz zobaczyc moje poczatki):D ale powiem Ci tak : im wiecej szkiców tym reka staje sie swobodniejsza :) wiem cos z wlasnego doswiadczenia ;D pozdrawiam
Kinia Napisano 16 Marzec 2004 Napisano 16 Marzec 2004 ja tez ucze sie rysunku i malarstwa okolo 5 miesiecy :) ale mysle ze jak sie chce to sie wszystko potrafi :) trzeba tylko dobrze obserwowac :) co do ostatniego pomidorka to Tiger1313 ma racje - wyrzuc ze swojej palety czern i sprobuj zastapic ja innym kolorem ... cien nie zawsze jest czarny :) - obserwacja :)
Łukasz Misztela Napisano 19 Marzec 2004 Autor Napisano 19 Marzec 2004 Pozdrowionka dla Martynki za cierpliwosc!:)
Cpt.Obvious Napisano 19 Marzec 2004 Napisano 19 Marzec 2004 Oj, studium zostaw narazie. Obrazek płaski, pokaszanione proporcje, no strasznie potraktowane rece, wyglada to jakby dłon naturalnie łaczyłą sie z twarzą. Kompletny brak konsekwencji w światłocieniu. Brakuje Ci cwiczen, rysunkow na prostszych rzecach. Zacznij od martwej, od prostych brył, inaczej nie złapiesz tego.
dzudzu Napisano 19 Marzec 2004 Napisano 19 Marzec 2004 hmm ... jak byś ćwiczył na chama to byś złapał, ale od martwej natury i tak nie uciekniesz :) ciekawe ... dopieściłeś walor na całkiem niezłym poziomie; światłocień u ciebie znacznie lepszy niż oddanie kształtu; widzę, że masz cierpliwość - to dobrze. potrenuj same obrysy, chodź z ołówkiem i rób 5 min. szkice, bez waloru, sama forma definowana obrysem :)
Kinia Napisano 20 Marzec 2004 Napisano 20 Marzec 2004 hmmm ta kobieta wyglada jak ulepiona z plasteliny :( z anatomia u Ciebie cienko... jesli chcesz koniecznie rysowac postacie skup sie raczej na szkicach poszczegolnych partii ciala : dlon ,reka, nos, usta, twarz, a nastepnie dodawaj do tego po trochu ... kawalek reki z twarza itp odserwuj dokladnie z czego czlowiek jest zbudowany kosci miesnie itd zycze powodzenia :) kiedys oko sie wyrobi :)
ciuciu Napisano 21 Marzec 2004 Napisano 21 Marzec 2004 No, no, niektóre rzeczy coraz lepiej Ci wychodzą, fajne kolorki w tej reprodukcji Ci wyszły, natomiast coś niedobrego z twarzą się dzieje.
dzudzu Napisano 22 Marzec 2004 Napisano 22 Marzec 2004 nie no kolorek masz bardzo fajny (przynajmiej w niektórych miejscach) - tak trzymaj.
ciuciu Napisano 23 Marzec 2004 Napisano 23 Marzec 2004 Pierwsza reprodukcja zdecydowanie lepiej mi się podobała.:)
brite Napisano 24 Marzec 2004 Napisano 24 Marzec 2004 czy to concept art do nowego sequela \"Child\'s Play\"? (u nas to chyba sżło jako Laleczka Chucky or something)
Łukasz Misztela Napisano 30 Marzec 2004 Autor Napisano 30 Marzec 2004 umieszczem ja ponownie!bo jak padlo forum to pobcinalo posty :(
Damian Napisano 31 Marzec 2004 Napisano 31 Marzec 2004 no to ostatnie to nie zabardzo... potraktowałes troche pobieznie.. mocno... ale poprzednie pracki, bardzo mi sie podobaj, są ogromne błędy w proporcjakch i wogole w obserwowaniu formy, bryły itp, ale mają coś wsobie, wywalił bym czerń oczywiście. mozna powiedzieć ze szczęsliwie wyszły Ci całkiem łądne prace. a teraz wracaj do garów i czajników! :P :)
Cpt.Obvious Napisano 31 Marzec 2004 Napisano 31 Marzec 2004 Tak jak bigle pisał przed awaryją. Do rysowania marsz :> Brakuje Ci tego widac w rysunkach, strasznie kuleją proporcje. Farbki fajne ale tez bardzo \"niekształtne\". Pracuj pracuj :)
ciuciu Napisano 10 Kwiecień 2004 Napisano 10 Kwiecień 2004 Ojojoj! To zalatuje trochę plastyką z 8 klasy podstawówki, patrząc na prace temperami ma się wrażenie,że malowały to dwie różne osoby.:)
Łukasz Misztela Napisano 26 Kwiecień 2004 Autor Napisano 26 Kwiecień 2004 Dzisiaj jak się wyrobie z pracka to cosik umieszczę na forum. Pozdrowionka dla wszystkich.:D
Łukasz Misztela Napisano 26 Kwiecień 2004 Autor Napisano 26 Kwiecień 2004 zrobilem to w photoshopie kolo 1 godzinki myszką:D i jestem zadowolony z tej pracki :D
Cpt.Obvious Napisano 6 Maj 2004 Napisano 6 Maj 2004 jezu... ;> plaski nos,jedno oko insze od drugiego, dziwne usta, cholernie niskie czoło, wygląda jak neandertalczyk ;) i niekonsekwenty światlocień, troche jednolity. Mogłes potraktować rysunek bardziej szkicowo i strzelić kilka takich napewno wyjdzie Ci to na dobre.
Rekomendowane odpowiedzi