mandi Napisano 11 Grudzień 2008 Napisano 11 Grudzień 2008 Witam, pewnie pytam o coś trywialnie prostego, ale: gdzie w maya można edytować historię przeprowadzonych operacji (w sensie tekstowo, przeprogramować). Przykład: zrobiłem sobie nową krzywą przez offset starej. Potem było n operacji, a ja chcę wrócić do offseta i zmienić distance, bez burzenia następujących po nim operacji. Wiem, że mogę to samo zrobić w channel boxie, ale chodzi mi o bezpośredni dostęp do kodu. W script editorze widzę oczywiście wykonane operacje, ale gdzie można zmienić historię? Jest jakiś history editor czy jakis plugin do tego?
bareja Napisano 11 Grudzień 2008 Napisano 11 Grudzień 2008 DependencyGraph jest twoją historią, np stwórz cube historia będzie taka [name](nodeType){attribute/plug}: [polyCube1](polyCube){output}->{inMesh}[pCubeShape1](mesh){instObjGroups[0]}->... To masz w Hypershade/Hypergraph jezeli chcesz skakać listować DependencyGraph to sluzy do tego klasa w API MItDependencyGraph. Nie wiem jak jest to w MELu :/ wybacz.
Ajgor Napisano 11 Grudzień 2008 Napisano 11 Grudzień 2008 Aleś zamieszał :) Zupelnie chyba niepotrzebnie. Mandi - Na panelu z ikonami na gorze masz po prawej trzy ikonki z dziwnymi znaczkami (jakies poziome linie i znaczki). Pierwsza z prawej to jest Channel box i Layer Editor. Klikasz na nią, zaznaczasz krzywe, i zobaczysz historie. Mozesz zmieniac parametry juz po pozniejszej edycji. Dopuki nie skasujesz historii :)
mandi Napisano 12 Grudzień 2008 Autor Napisano 12 Grudzień 2008 Dzięki chłopaki. Ajgor, ależ ja wiem, że mogę to wszystko zrobić w Channel Boxie, napisałem o tym. Chodzi mi o bezpośredni dostęp do kodu. Dzięki i pozdrawiam!
bareja Napisano 12 Grudzień 2008 Napisano 12 Grudzień 2008 Chodzi mi o bezpośredni dostęp do kodu. Tak to nie ma, chyba że węzeł sam sobie napiszesz.
Rekomendowane odpowiedzi