NAD Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 Witam , sorry jesli juz gdzies była odpowiedz na tym forum , ale szukałem i nie znalazłem. Otóż czy jest jakis modyfikator który umożliwia np. Mam plane. i na nim zaznaczone werteksy(np. 20 sztuk nie w jednej lini ) i chciałbym aby np. pierwszy z nich był na wysokosci 20cm a ostatni np. na 1cm. Wiem ze mozna recznie ale czy jest jakis modyfikator ?. Z góry dziekuje. Ps. "bend" nie działa na osi "Z" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 12 Grudzień 2008 Share Napisano 12 Grudzień 2008 Bend działa na wszystkich osiach - tylko trzeba dobrze gizmo i direction ustawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NAD Napisano 12 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2008 Bend działa na wszystkich osiach - tylko trzeba dobrze gizmo i direction ustawić. Na osi X Y działa ,ale na Z juz nie. Robie tak zaznaczam werteksy splaszczam je do osi Z ,czyli aby były na jednej wysokosci i chce zakrzywic i nagle zonk, daje modyfikator bend i mimo zmiany wartosci nic sie nie zmienia na obrazie(obiekcie). Cos mam nie tak w ustawieniach? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 12 Grudzień 2008 Share Napisano 12 Grudzień 2008 podzialaj direction i wogóle parametrami, zobacz od czego są, jak Hynol ci pisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NAD Napisano 12 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2008 (edytowane) podzialaj direction i wogóle parametrami, zobacz od czego są, jak Hynol ci pisze Próbuje i nic sie nie zmienia, na x albo y reaguje. Na z nie chce;( Ps. dlaczego pokazuje mi tylko 3 wątki w tym dziale .Mozna to gdzies zmienic czy tak juz bedzuie? Edytowane 12 Grudzień 2008 przez NAD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 12 Grudzień 2008 Share Napisano 12 Grudzień 2008 mozna :P na dole masz takie cos jak wyswietlaj watki z dnia, tygodnia, miesiaca, pokaz wszystkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 12 Grudzień 2008 Share Napisano 12 Grudzień 2008 Próbuje i nic sie nie zmienia, na x albo y reaguje. Na z nie chce;( Jak działa w X i Y to zmień w tych osiach direction na 90 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 12 Grudzień 2008 Share Napisano 12 Grudzień 2008 albo masz zamalo segmentow na plane'ie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NAD Napisano 12 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2008 tzn. ? Polygonów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 12 Grudzień 2008 Share Napisano 12 Grudzień 2008 Jak nakłada na grupę vertexów to chyba raczej nie o to chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NAD Napisano 13 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2008 Jak działa w X i Y to zmień w tych osiach direction na 90 No nie bardzo to działa. Ale dziękuje za zainteresowanie. Jak ktoś cos przypadkiem znajdzie coś na ten temat będę dozgonnie wdzięczny. Co do tych postów z ostatnich 3 wątków to faktycznie nie zauważyłem tej trzeciej zakładki. Dziękuje za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 13 Grudzień 2008 Share Napisano 13 Grudzień 2008 proponuje żebyś wrzucił screena z tym planem co go chcesz modyfikować i na obrazku zaznaczył przy okazji co i jak, poza tym próbowałeś może soft selection? w panelu modyfy w editable poly/mesh i innych jest, i nie trzeba modyfikatora kłaść, pytanie tylko jeszcze co potem chcesz robić z tym wygięciem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi