Skocz do zawartości

Płynna zmiana wysokosci

NAD

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , sorry jesli juz gdzies była odpowiedz na tym forum , ale szukałem i nie znalazłem. Otóż czy jest jakis modyfikator który umożliwia np. Mam plane. i na nim zaznaczone werteksy(np. 20 sztuk nie w jednej lini ) i chciałbym aby np. pierwszy z nich był na wysokosci 20cm a ostatni np. na 1cm. Wiem ze mozna recznie ale czy jest jakis modyfikator ?.

Z góry dziekuje.

Ps. "bend" nie działa na osi "Z"

• Odpowiedzi 11
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Bend działa na wszystkich osiach - tylko trzeba dobrze gizmo i direction ustawić.

Na osi X Y działa ,ale na Z juz nie. Robie tak zaznaczam werteksy splaszczam je do osi Z ,czyli aby były na jednej wysokosci i chce zakrzywic i nagle zonk, daje modyfikator bend i mimo zmiany wartosci nic sie nie zmienia na obrazie(obiekcie). Cos mam nie tak w ustawieniach?

Pozdrawiam

podzialaj direction i wogóle parametrami, zobacz od czego są, jak Hynol ci pisze

Próbuje i nic sie nie zmienia, na x albo y reaguje. Na z nie chce;(

Ps. dlaczego pokazuje mi tylko 3 wątki w tym dziale .Mozna to gdzies zmienic czy tak juz bedzuie?

Edytowane przez NAD

Jak działa w X i Y to zmień w tych osiach direction na 90

No nie bardzo to działa. Ale dziękuje za zainteresowanie. Jak ktoś cos przypadkiem znajdzie coś na ten temat będę dozgonnie wdzięczny.

Co do tych postów z ostatnich 3 wątków to faktycznie nie zauważyłem tej trzeciej zakładki. Dziękuje za pomoc.

proponuje żebyś wrzucił screena z tym planem co go chcesz modyfikować i na obrazku zaznaczył przy okazji co i jak, poza tym próbowałeś może soft selection? w panelu modyfy w editable poly/mesh i innych jest, i nie trzeba modyfikatora kłaść, pytanie tylko jeszcze co potem chcesz robić z tym wygięciem.