kit aj Napisano 12 Grudzień 2008 Share Napisano 12 Grudzień 2008 (edytowane) Witam wszystkich oto mały aniołek, który już nie długo trafi w moje ręce - ale już w złocie :) Zrobię mu jeszcze "ucho" na łańcuszek i będzie gotowy. Edytowane 14 Grudzień 2008 przez kit aj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kit aj Napisano 12 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2008 I zrobione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 13 Grudzień 2008 Share Napisano 13 Grudzień 2008 całkiem ładny :) skoro ma wisieć (sory za terimn :)) to może dorób mu jeszcze także ten łańcuszek? może tak ma być ale dół skrzydełek ma jakieś wgięcie, wygląda jakby ci się lekko pare verteksów przesunęło. i może spróbój jakieś tło zrobić ładne? albo hociaż jakiś hdri wrzucić dla odbić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kit aj Napisano 13 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2008 masz racje poprawiłem to właśnie Dobry pomysł z tym łańcuszkiem. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kit aj Napisano 14 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2008 zmieniłem złoto na srebro :) poszło trochę czasu na rendery, ale myślę że to już koniec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 14 Grudzień 2008 Share Napisano 14 Grudzień 2008 Fajnie Ci to wyszło, naprawdę :) Tylko rażą trochę te plamy na tle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kit aj Napisano 14 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2008 to było przez hdri w pomieszczeniu :( proszę tu jest zmienione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 14 Grudzień 2008 Share Napisano 14 Grudzień 2008 ladny ten ostatni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 15 Grudzień 2008 Share Napisano 15 Grudzień 2008 ładnie ładnie :) jak coś to spróbój poustawiać kilka planeów z białym świecącym vrayLightMtl (nalepiej wyłącz go z gi żeby nie zepsuł oświetlenia). Jak ci się chce z nimi pobawić to przy odrobinie wysiłku możesz uzyskać ładne odbicia, a nie tylko na krawędziach, choć tak jak jest teraz też nie jest źle :) Spróbój zmniejszyć trochę intensywność świecenia enviroment, i daj jakieś jedno światełko, też nie za silne, tak żeby lekko wyostrzyć cienie. Mam nadzieję że jakoś wymodeluje ten łańcuszek bo taka obęcz to dosyć dziwnie wygląda. Jakie parametry ma ten materiał? To jest całkiem lustro? Ja zazwycaj jak robie taki metal to daje koło 240 reflecta i jakieś 95-98 glossines żeby te odbicia nie były takie bardzo ostre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 15 Grudzień 2008 Share Napisano 15 Grudzień 2008 jak coś to spróbój poustawiać kilka planeów z białym świecącym vrayLightMtl (nalepiej wyłącz go z gi żeby nie zepsuł oświetlenia Od kiedy Gi psuje oswietlenie? jest wrecz przeciwnie bardziej pomaga zwiekszyc realizm. No i kolejna rzecz te biale vraylighty to tylko chyba specjalnie dla samych odbic tak? Bo bez gi to raczej zaduzo nie oswietla napewno gorzej niz "zwykle" swiatla bez gi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 15 Grudzień 2008 Share Napisano 15 Grudzień 2008 chyba źle mnie zrozumiałeś temporal, Chodziło mi o to żeby te plany białe, wykluczyć z obliczania GI (a nie włączać samo GI), w wypadku gdyby dawały oświetlenie nie takie jakie byśmy chcięli, lub nadmiernie rozjaśnią scenę, ogólnie po to żeby już nie zmieniać ustawień rendera a żeby pozostały odbicia. sory jeśli wcześniej jakoś niezrozumiale się wyraziłem ale po całym dniu wykładów byłem, niewyspany i jeszcze w środku nocy... ogólnie zmęczony, a w takim stanie się zdarza gadać niejasno :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kit aj Napisano 15 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2008 Miałem jeszcze 3 takie rendery, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 15 Grudzień 2008 Share Napisano 15 Grudzień 2008 Ufol a to luz no czasami tak jest ze ludzi sie nie zrozumia :P Wiec jesli chodzi o te reflecty to tak jest to dobry pomyl. Co do samej pracy to hmm nie wiem czy nie lepiej by wygladal gdyby nie byl taki gruby w sensie zawysoko wyextrudowany ale wsumie nie mam zaduzego pojecia jak takie aniolki wygladaja :P. Ogolnie przyjemna pracka ale wypadaloby czym jeszcze urozmaicic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kit aj Napisano 15 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2008 Temporal - jest on taki gruby, ponieważ priorytetem było wykonanie modelu pod drukarkę 3d, na którą on już poszedł bez "uch" na łańcuszek. Jestem złotnikiem już od paru lat i z doświadczenia wiem że w dalszych fazach jego produkcji i obróbki ulegnie on zmniejszeniu. Jak będę miał wypolerowaną całą bandę takich aniołków w żółtym jak i w białym złocie, to na 100% wstawie tu jakieś fotki :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 16 Grudzień 2008 Share Napisano 16 Grudzień 2008 okej okej wspomnialem ze sie na tym nieznam i tylko tak na moje oko nie pasowalo ale w tej kwesti to nie ma co sie suegerowac moim zdaniem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kit aj Napisano 24 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2009 trochę czasu minęło, i przypomniałem sobie o pokazaniu gotowego aniołka tutaj. zmienił się zamysł jeśli chodzi o materiał z jakiego go wykonuję, a i na drukarkę 3d poszedł 2 razy, pierw mały ok 10 mm a później większy 16mm - i takiego właśnie produkuję :) w srebrze oryginalny - już srebrny - aniołek poniżej zapraszam na allegro :) http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=13196122 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kit aj Napisano 25 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleksiak Napisano 25 Kwiecień 2009 Share Napisano 25 Kwiecień 2009 Mogę się mylić ale czy to "coś" co zastępuje łańcuszek to nie lepsze na obroże dla psa ? - jak dla mnie nie pasuje to do aniołka, który swoją drogą jest fajny. A taki off top: nie można czegoś takiego wykonać z jakiegoś np. aluminium i pokryć srebrem ? Tak z ciekawości pytam ;) Drugie zdjęcie: bardzo ładna ręka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kit aj Napisano 26 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2009 (edytowane) tak to coś co zastępuje łańcuszek - to rzemień z srebrnym zapięciem Nie wiem, pewnie da się odlać go w np. aluminium, ja mam dostęp tylko do srebra i złota :) więc mi się nie opłaca aluminium srebrzyć :) a i dziękuje - to moja ręka http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=13196122 Edytowane 21 Maj 2009 przez kit aj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi