Napisano 16 Grudzień 200816 l Gdy edytuje scene ktora wazy juz dosyc sporo, to podczas obracania viewportu lub edycji obiektow obraz zminia sie z smooth shaded na wireframe.Mozna to jakos sprytnie ominac? Mam karte graficzna ATi 4850 z najnowszymi sterami. Na jakiej dystrybucji linuxa Maya sprawdza sie najlepiej? Kiedys slyszalem ze na RedHat jest ok. Orientuje sie ktos z Was w tej kwestii? dzieki Edytowane 16 Grudzień 200816 l przez radi0n
Napisano 16 Grudzień 200816 l Na każdej będzie dobrze. To nie ma znaczea. Fedora (Red Hat) ma jedynie tę przewagę, że Maya jest dostarczana w paczkach RPM, które są natywnym formatem w Fedorze (Red Hat). Ale zaistalować da się chyba na każdej normalnej dystrybucji - ja mam na Gentoo i też działa. Odnośnie problemu: Show -> Interactive Shading odznacz.
Napisano 16 Grudzień 200816 l wylacz w opcjach viewportu shading/interactive shading i bedzie dobrze. A co do linuxow to moze ktos instalowal na ubuntu? Podobala mi sie ta dystrybucja i ostatnio sie przymierzam zeby zainstalowac. Ma ktos z tym doswiadczenie ? Ubuntu + Maya ? Pozdr.
Napisano 16 Grudzień 200816 l Autor Dzieki za Interactive Shading! Pod latarnia najciemniej.... A jak jest z szybkoscia dzialania, stabilnoscia na Linuxie w porownaniu do winxp 32? Warto instalowac linuxa 64bit?
Napisano 17 Grudzień 200816 l Z porównaniem to nie wie. Co do 64bit - jeśli masz dużo RAMu to warto, bo 64-bitowa architektura umożliwia po prostu zaadrasowanie większej przestrzeni adresowej. Nic poza tym.
Napisano 17 Grudzień 200816 l Autor Z porównaniem to nie wie. Co do 64bit - jeśli masz dużo RAMu to warto, bo 64-bitowa architektura umożliwia po prostu zaadrasowanie większej przestrzeni adresowej. Nic poza tym. mam 4gb i moje przygody z windowsami 64bit nie przeszly sprawnie wiec bede musial zainteresowac sie linuxem.