Jump to content

salonik :)

zolwik

Recommended Posts

Witam.

chcialem pokazac moją prace, daje do WIPa bo pewnie ma duzo bledow ;)

bawie się w 3ds maxie jakies 4 miesiące ;) chcialbym zobaczyc jakies pomocne komentarze ;)

o to praca:

http://foto.forumsamochodowe.com/image/zqq2lWRTAoTxI623vPfqPmpqd7h1RkwKTbLKzGev.jpg

po drugie.. chce zrobic jeszcze efekt nocy, ale nie za bardzo wiem jak gdyz z vrayem mialem jeszcze malo wspolnego. chcialbym zeby ta lampa w kącie się swiecila, jak to zrobic ?? :>

prosze o komenty i z gory dziekuje za pomoc ;)

Edited by zolwik

ciesze sie ze wam sie calkiem podoba ;)

stolik tak ustawilem zeby nie bylo takiego konkretnego ładu ale przeciez przesunąc to nie problem ;)

zaraz cos sproboje zdziałac z tym vraylightmtl, zobaczymy co wyjdzie ;)

dzieki za komenty ;)

Fajno=) Klimacik jest. Jedyne co drażni to matowy materiał drewna oraz dziwny dywan - jakieś ekonomiczne ustawienia. Myślę, że ja zmniejszysz olistwy pod ścianami oraz fotele to będzie fajniej wyglądać. A tak to ok - oryginalnie

jakieś ekonomiczne ustawienia.

czas renderu trwal jakies 2,5 - 3 h na core duo 3000, ustawienia uwazam ze są dosc wysokie, jedynie co to na dywanie displace chyba za malo gesty ustawilem i dlatego tak dywac wyszedl, a odbicia na meblach mozna podkrecic ;)

dzieki za komentarze, dzisiaj mysle ze zdołam wrzucic jeszcze ujecie nocne z troszke innej perspektywy ;)

Całkiem zgrabnie, ale:

- fotele chyba nadal lewitują

- jasne plamki na dywanie i koliste ciemne na tapecie na prawo od obrazu

- mapowanie poduszki na fotelu chyba trochę leży i bump/displace na podłodze dziwnie wygląda

Ale widać, że to noc :)

wlasnie widzialem te plamki, ale je mozna raczej w PSie naprawic :)

a dywan troszke poprawilem, mysle ze lepiej wyglada niz w poprzednim renderze :)

zeczywiscie fotele troche lewitują, ale to kwestia 1cm w doł ;) poprawie w najblizszym czasie :)

mam jeszcze pytanie -> jak sie nazywa modyfikator ?

NP. chcemy zrobic gąsienice w czołgu, mamy juz model -> dajemy array, kopiujemy iles tam sztuk, robimy splajna na ktorego torze ma leciec ta gąsienica, i ten modyfikator ma wlasnie to zrobic ( wrzucic te skopjowane modele gasienicy na splajna ) ? / zapomnialem nazwy...