Napisano 22 Grudzień 200816 l Witam. chcialem pokazac moją prace, daje do WIPa bo pewnie ma duzo bledow ;) bawie się w 3ds maxie jakies 4 miesiące ;) chcialbym zobaczyc jakies pomocne komentarze ;) o to praca: http://foto.forumsamochodowe.com/image/zqq2lWRTAoTxI623vPfqPmpqd7h1RkwKTbLKzGev.jpg po drugie.. chce zrobic jeszcze efekt nocy, ale nie za bardzo wiem jak gdyz z vrayem mialem jeszcze malo wspolnego. chcialbym zeby ta lampa w kącie się swiecila, jak to zrobic ?? :> prosze o komenty i z gory dziekuje za pomoc ;) Edytowane 24 Grudzień 200816 l przez zolwik
Napisano 22 Grudzień 200816 l przyjemne swiatlo,ale sprawia wrazenie jak by to byl pokoik z domku dla lalek
Napisano 22 Grudzień 200816 l Całkiem zgrabne modele. Fotele lewitują i przydałoby się ten stolik przesunąć żeby nie stał w połowie na dywanie a w połowie na podłodze :P Co do lampy - może zwykły VrayLightMtl?
Napisano 22 Grudzień 200816 l tapeta i obrazek na niej boskie :D troche mapowanie na oparciu zjechane, i dywanik kiepski :) po za tym, przyjemnie...
Napisano 22 Grudzień 200816 l Autor ciesze sie ze wam sie calkiem podoba ;) stolik tak ustawilem zeby nie bylo takiego konkretnego ładu ale przeciez przesunąc to nie problem ;) zaraz cos sproboje zdziałac z tym vraylightmtl, zobaczymy co wyjdzie ;) dzieki za komenty ;)
Napisano 23 Grudzień 200816 l Fajno=) Klimacik jest. Jedyne co drażni to matowy materiał drewna oraz dziwny dywan - jakieś ekonomiczne ustawienia. Myślę, że ja zmniejszysz olistwy pod ścianami oraz fotele to będzie fajniej wyglądać. A tak to ok - oryginalnie
Napisano 23 Grudzień 200816 l hej stary to jest dobre, jak juz wpsomnieli koledzy super przyjemne swiatlo. Bravo
Napisano 23 Grudzień 200816 l Autor jakieś ekonomiczne ustawienia. czas renderu trwal jakies 2,5 - 3 h na core duo 3000, ustawienia uwazam ze są dosc wysokie, jedynie co to na dywanie displace chyba za malo gesty ustawilem i dlatego tak dywac wyszedl, a odbicia na meblach mozna podkrecic ;) dzieki za komentarze, dzisiaj mysle ze zdołam wrzucic jeszcze ujecie nocne z troszke innej perspektywy ;)
Napisano 23 Grudzień 200816 l Fotele skopane (kształt) - szczególnie cześć poddupno zaplecna. Jeśli to ma być gięte drewno a z daleka wygląda że powinno to popatrz dobrze na referki
Napisano 23 Grudzień 200816 l Autor tak to ma byc giete drewno :) a co do ksztaltu to mial byc oryginalny :) niestety ujecie nocne bedzie dopiero jutro gdyz render potrwa z kilka godzin :/ dlatego zostawie kompa na noc :) Edytowane 24 Grudzień 200816 l przez zolwik
Napisano 24 Grudzień 200816 l Autor OK, wstawiam nocke i czekam na jakies komentarze :) http://foto.forumsamochodowe.com/image/TkU6buIq5kk67wNgiAwR3a5TyUghIMHYtV0i8TH2.jpg
Napisano 24 Grudzień 200816 l Całkiem zgrabnie, ale: - fotele chyba nadal lewitują - jasne plamki na dywanie i koliste ciemne na tapecie na prawo od obrazu - mapowanie poduszki na fotelu chyba trochę leży i bump/displace na podłodze dziwnie wygląda Ale widać, że to noc :)
Napisano 24 Grudzień 200816 l Autor wlasnie widzialem te plamki, ale je mozna raczej w PSie naprawic :) a dywan troszke poprawilem, mysle ze lepiej wyglada niz w poprzednim renderze :) zeczywiscie fotele troche lewitują, ale to kwestia 1cm w doł ;) poprawie w najblizszym czasie :) mam jeszcze pytanie -> jak sie nazywa modyfikator ? NP. chcemy zrobic gąsienice w czołgu, mamy juz model -> dajemy array, kopiujemy iles tam sztuk, robimy splajna na ktorego torze ma leciec ta gąsienica, i ten modyfikator ma wlasnie to zrobic ( wrzucic te skopjowane modele gasienicy na splajna ) ? / zapomnialem nazwy...
Napisano 24 Grudzień 200816 l Zrób tak, żęby nie świecił abażur lampy tylko żarówka. Do abażuru użyj materiału 2sided
Napisano 24 Grudzień 200816 l Autor chcialem zrobic to juz na poczatku.. ale nie za bardzo wiem jak.. pomozesz ? :) chodzi mi o to 2sided :)
Napisano 25 Grudzień 200816 l Autor dzięki keraj37, ale jeszcze duzo nie umiem :) kto mi powie jak sie robi ten material 2sided ? :>