Napisano 22 Grudzień 200816 l yyy...a jakis koment? Bo nie wiem co to ma być, co autor miał na myśli. Kojarzy mi się z wulkaniczną wersją ciastucha ze Shreck'a o_O
Napisano 22 Grudzień 200816 l moze napisz cos o tej pracy,a nie wrzucasz sam render bez zadnego opisu
Napisano 22 Grudzień 200816 l druty wystajace sugerują że materiałem jest żelbeton magma czy co to jest słabo pasuje kompozycja dziwna, brak opiso o co chodzi, światło słabe
Napisano 22 Grudzień 200816 l Autor naprawde potrzebujecie opisu obrazka żeby móc go 'oglądać'? o to chodzi w tej zabawie, że podpisu nie ma, jest tylko tytuł, w którym imho zawarłem wszystko to nie kolejna wizka żeby napisać /pokój gościnny/ czy /inna jadalnia/ wspomnienia - wewnętrzna siła pod stwardniałą skorupą, wszystko posypane współczesnymi realiami czasami poprostu mniej rzemieślnictwa a bardziej 'duchowości' :) thx za komentarze i pozdrawiam Edytowane 22 Grudzień 200816 l przez ognisty
Napisano 22 Grudzień 200816 l JA tam nie wiem, ale dzielo ktore ma sie brobic samo - musi byc naprawde mocne ;) i pewie cso w tym jest ze trzeba miec w swiecie renome , chocby po to zeby mozna bylo poprzez wiedze o autorze dotrzec poprzez tytul i fenomen obrazu do sensu... Zreszta niektorzy uwazaja ze nie da sie zobacyc sensu , i zrozumiec sztuki bez ujecie hermeneutycznego wiec, brak opisu moze spowodowac ze sztyka przepadnie ;)
Napisano 23 Grudzień 200816 l A mnie sie podoba - ma klimacik. tylko ten lancuch jakos nie pasuje (ten najbardzej naswietlony po prawej )
Napisano 23 Grudzień 200816 l Pomysl super, ale forma raczej nie trafiona. Jak juz Neiraa napisala, ksztalt kojarzy sie z ciastuchem, ew z jakims pluszakiem. Chyba, ze ma to jakos nawiazywac do traum z dziecinstwa.. Jak sie projektuje litere czy znak, to czesto najpierw stawia sie proste ślady tuszem, weglem, czymkolwiek, zeby poszukac formy, ktora ma trafny wydzwiek emocjonalny do zalozen. U Ciebie chyba bez zalozen sie odbylo albo bez szkicow do tych zalozen.
Napisano 23 Grudzień 200816 l beton na głowie (pewnie przez brak silniejszego oświetlenia jak na dole) wygląda trochę gąbczasto, łancuszek po lewej stronie obrazka przenika przez ramie. Trochę ta magma w środku za jaskrawa, możeby tak dodać volume light z tych otworów? Poza tym fajne, podoba mi się. A co do głębi znaczenia, metafizyki czy jak to tam nazwać to nasówa mi się kilka skojarzeń ale wolę je zachować dla siebie. To że wygląda jak betonowy ciastuch wcale mi nie przeszkadza :) i dobrze że nie jest to jak już ktoś powiedział kolejny obrazek tego co mamy na codzień za (lub przed) oknem.
Napisano 24 Grudzień 200816 l chyba to jakas prowokoacja jest a jesli nie to bardzo slaba praca wypadaloby przy niej sporo posiedziec
Napisano 27 Grudzień 200816 l beton wyszedl naprawde bardzo fajnie. Metal juz nie bardzo. Poprawił bym ujecie bo wyglada jakby to byla wycieta minatura calej sceny, wiem ze to Twoja praca i miales w niej jakis swoj zamysl. Ale mozesz naprawde wyciagnac to na wyzszy poziom robiac taki troche matte panting czy jak to sie nazywa;) moja rada Daj do WIP i jedziesz! pzdr!;D
Napisano 27 Grudzień 200816 l Nie wiem czy to beton, beton tak nie błyszczy. Mi sie kojarzy sympatycznie, bo z "Misiem"