Napisano 28 Grudzień 200816 l Witam:) przez ok miesiąc rzeźbiłem ten pojazd. (tak długo ponieważ mało czasu mogłem mu poświęcić:) Jest to zdalnie sterowany miotacz ognia zasilany silnikami elektrycznymi. Poniżej wrzucam dwa rendery:) Czekam na Wasze opinie:) http://images50.fotosik.pl/43/e10535d250528c8e.jpg http://images39.fotosik.pl/43/d2fe3f92e24e936e.jpg Edytowane 28 Grudzień 200816 l przez wogrodnik
Napisano 28 Grudzień 200816 l Fajny modelik :) Nie bardzo leży mi tylko materiał gąsiennic... ni to plastik ni to guma :P
Napisano 28 Grudzień 200816 l gąsiennice bardziej gumowe i było by superansik :) może jakiegoś bumpa z mapki proceduralnej cellular sobie daj na gąsienice i już powinno być lepiej bo guma raczej ma taką strukturę no chyba że to mają być metalowe gąsienice :)
Napisano 28 Grudzień 200816 l Trochę nie rozumiem do czgo miałoby służyć to urządzenie. Jeżeli jest to broń ofensywna, powinna być przynajmniej troszkę opancerzona, bo teraz jeden strzał z długiej broni i miałbyś zdalnie-nie-sterowany helikopter :-)))) A na poważnie - fajnie wyszedł, tylko nie pasują mi materiały, te pasują bardziej do sterylnie czystego pojazdu księżycowego, a nie pojazdu pola walki...taka mała dygresja, sorry.
Napisano 28 Grudzień 200816 l Autor Kierując się opinią Kamila i Bartka zmieniłem materiał gąsienic na gumowy:) rzeczywiście jest lepiej:) Goran- kierowałem się raczej wyglądem niż praktycznością:) aczkolwiek podczas II wojny żołnierze "biegali" z dwoma wielkimi butlami z łatwopalną substancją na plecach:D - z nich też dało się robić "helikoptery":P Trudno się nie zgodzić co do tego że na pole bitwy to średnio te barwy pasują aczkolwiek już ich raczej nie zmienię, o taki efekt mi chodziło:) wstawiam render z gumową gumą:) [/url] http://images40.fotosik.pl/43/a0c9a6d4795a2201.jpg
Napisano 29 Grudzień 200816 l Fajowy modelik. Z gumowym gąsienicami wygląda dużo lepiej. Bardzo mi się koncepcja podoba ;)
Napisano 29 Grudzień 200816 l fajny smok ci z tego wyszedł... teraz zapodaj do niego maskowanie w teren... ;)
Napisano 29 Grudzień 200816 l Fajny modelik :) To teraz czekamy na jakas fajna scenke z miotaczykiem w akcji... ;) Pozdrawiam
Napisano 29 Grudzień 200816 l Nikt nie uważa że to wyglada wielkościowo jak samochodzik zabawka?? Jakoś nie moge znaleźć skali, póki co to wygląda na dobry miotacz żeby podpalić papierosa albo rozpalić w kominku :D W jakiejś scenerii oddającej skale będzie się świetnie prezentował. pzdr
Napisano 29 Grudzień 200816 l Autor Dzięki za wszystkie komentarze:) Co do maskowania oraz sceny to niestety na razie nie jestem w stanie nic stworzyć ponieważ niedawno miałem problem z wirusem (już go nie ma ale brak sterowników które mi usunął robi swoje- komp mi się muli przy dużo mniejszych projektach niż wcześniej) tak że nie jestem w stanie na razie nawet płynnie kamery przesunąć w tym projekcie... (na początku stycznia będę miał znów "normalny komputer" wtedy będę mógł pomyśleć o scenie i maskowaniu:) Marmon- same koła mają średnicę 20cm (tak dla orientacji:) wysokość pojazdu to `50cm natomiast długość `95cm. Pozdrawiam