Napisano 30 Grudzień 200816 l Zachęcamy do przeczytania relacji z konferencji Autodesk University, którą specjalnie dla max3d.pl napisał Mateusz Tokarz, który miał uczestniczyć w tej imprezie. Relacja zawiera dodatkowo prawie 150 zdjęć. Zobacz: Relacja z konferencji Autodesk University
Napisano 30 Grudzień 200816 l Statystyka z drugiej strony niezła ;] co do konferencji to maja rozmach ...
Napisano 30 Grudzień 200816 l swietne, warto bylo poczekac Mati ;) szkoda ze text krotki bo fajny, dzieki
Napisano 30 Grudzień 200816 l tez mam niedosyt. szczegolnie jesli chodzi o nowego 3Ds MAXa. moze autorzy cos wiecej o nim skrobna ?
Napisano 30 Grudzień 200816 l Kurczę - starałem się jak najkrócej, żeby Was nie zanudzić... W razie wątpliwości bądź niezaspokojonej ciekawości nie wahajcie się pytać :) Jeśli chodzi o nowego maxa to to, co widzieliśmy było wersją eksperymentalną. Nie miała ona numerka, możliwe, że w najnowszym 3d studio nie będzie tego, co widzieliśmy.. chociaż kto wie ;) Jutro bądź pojutrze w kronice na tvp3 powinna pojawić się też krótka relacja wideo. Gdy tylko się ujawni, postaram się ją podlinkować (zawsze są dostępne w necie następnego dnia). Cieszę się bardzo, że Wam się podoba :)
Napisano 31 Grudzień 200816 l Dolacze sie do podziekowan! Faktycznie mogles zostawic z 5 zdjec i zasycic tekstem. Z mojej strony pytanko o dwa walczace o moja dusze programy - Maya i XSI (zwane juz chyba Autodesk Softimage :/ ). Pojawilo sie cos na temat tego softu? Jakies wrozby/przepowiednie/pobozne zyczenia? A skoro juz pytam o te dwa to nie omieszkam zapytac o Mudboxa - jakies COS na jego temat? Wciaz nie moge uwierzyc, ze po tak dlugim czasie oczekiwania na wersje druga dodali malowanie i zwiekszyli wydajnosc olewajac przy tym ogrom opcji dostepnych u (jedynie slusznej?) konkurencji... BTW - mieszkam u "przyjaciol z poludnia" ale po drugiej stronie granicy. W zwiazku z tym musze powiedziec, ze moze i polskie dziewczyny maja najwiecej witaminy, ale nie urody. Statystycznie ofcoz ;)
Napisano 31 Grudzień 200816 l Nt. XSI i Mudboxa nie było kompletnie nic. Trzeba zdawać sobie sprawę z tego, że te konferencje organizowane są z rocznym wyprzedzeniem (w sumie trudno się dziwić). XSI został kupiony niedawno, a Mudbox rok temu był jeszcze tylko prostą zabawką. Poza tym - tak, jak pisałem - 5/6 Autodesku to dywizje inżynieryjne, więc sama konferencja w dużej mierze była poświęcona tym zagadnieniom. Nie możemy zapominać, że mimo wszystko flagowym produktem Autodesku jest AutoCAD i to on i jego hybrydy mają najwięcej użytkowników i zarabiają (prawdopodobnie) najwięcej. Odnośnie MAYI - pojawiła się chyba na jednej prezentacji, ale wszelkie pokazy były robione na 3d studio. Sam nie pracuję na niej, więc też nie czułem wewnętrznej potrzeby drążyć tematu :) A jeszcze odnośnie Mudboxa.. hmm.. ja go lubię :) IMHO, gdyby był o połowę tańszy od ZBrusha, sprzedawałby się jak ciepłe bułeczki - np. w mojej pracy wystarcza mi całkowicie :)
Napisano 31 Grudzień 200816 l M@Ti, ogólnie bardzo fajnie czytający się, miły, gładki i czasem dowcipny tekst (jeśli mogę tak o nim napisać) Rozumiem, że to nie Siggraph. Gratulacje wyjazdu i reportażu EDIT: przypomniałem sobie coś: Napisałeś, że new look maxa jest Vista ready, i coś o Offisie. Czy to zmiany które softwareowemu ascecie da się przełknąć? Czy nie wygląda to jak Maya na OS X? Porównuję może niewłaściwie, ale ja się "przywiązałęm" do w miarę normalnego dla mnie interface'u. Edytowane 31 Grudzień 200816 l przez Tomek Kosiorek
Napisano 2 Styczeń 200916 l Starałem się nie przesadzić z humorem ;) Odnośnie ikonek - na zdjęciach 113, 114 jest nowy max. Widać tam górny pasek z logo jak w Office. Funkcjonalność jest również podobna, tzn po najechaniu na logo rozwija się pasek z menu. Zobaczymy jak będzie w praktyce :)
Napisano 6 Styczeń 200916 l Krótki wywiadzik w kronice nt. tego wyjazdu: Jest też tam trochę naprawdę na szybko przygotowanych materiałów o tym co robimy i co planujemy. Edytowane 6 Styczeń 200916 l przez User190
Napisano 6 Styczeń 200916 l Autor No bardzo fajna reklama i dla 3D i ogólnie Waszej grupy. PS. Pod koniec filmu na monitorze widać uruchomioną cos mi przypominającą stronkę :)