Skocz do zawartości

Challenge Corner.Edycja 8. SONDA

Głosuję:  

16 użytkowników zagłosowało

1. 1. Głosuję:

• Rembik
      15
    • rosikowski
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

TERMINARZ:

Głosowanie: 04.01.2009 - 7.01.2009

TYP: DOWOLNY (ILUSTRACJA, KOLAŻ, ...)

TEMAT: NIEPRZEWIDZIANE KONSEKWENCJE by ortheza

Eksperymenty od wiek wieków pchają technikę jak również rozwój innych dziedzin na różne tory. Ściśle określona teoria z jednej strony, wymusza warunki eksperymentu a z drugiej nadaje sens poczynionej w wyniku eksperymentu obserwacji i w ogóle decyduje, co w danym eksperymencie jest właściwą obserwacją, a co tylko nieistotnym jego zakłóceniem. Wszelkie Nauki, rozwijają się głównie poprzez świadome eksperymenty, spora część wiedzy tych nauk pochodzi też z bezpośrednich obserwacji zjawisk zachodzących naturalnie lub przy ingerencji człowieka, jak również czasem przez przypadek. Dotyczy to zwłaszcza nauk biologicznych i medycznych, fizyki i chemii, mechaniki etc ...

Często zdarza się że efekt eksperymentów, w praktyce, pozornie nieudany lub które wymknęły się spod kontroli, stały się początkiem rozwoju nowych dziedzin lub nowym formom życia.

Większość eksperymentów przeprowadza się w specjalnie do tego przystosowanych laboratoriami, aczkolwiek czasami przeprowadza się też tzw. eksperymenty plenerowe, na przykład, aby zbadać jakieś zjawisko w miejscu jego występowania.

I w tym miejscu do akcji wkraczacie Wy, Wyobraźcie sobie Wielki Eksperyment, zakończony sukcesem lub totalną katastrofą i jego nieprzewidziane skutki. Przedstawcie w pracy, to co mogło by się wydarzyć. Najważniejsze jest żeby w pracy ukazać, że to co się dzieje jest PO eksperymencie.

Epoka i stylistyka oczywiście dowolna. ps. zbieżność z halflifem przypadkowa

--------------------------------

I tak kończąc ChC8, przystępujemy do głosowania. Tym razem nominowani zostali:

chc807oj7.jpgchc808db4.jpg

• Odpowiedzi 8
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

Szkoda że tak małe zainteresowanie, no ale temat nie nalezał do najprostszych.

rosikowski: Domyśliłem się po jakimś czasie że chodziło o złego robota i jego konstruktora, niestety według mnie nie widać że robot ma jakieś niepotrzebne części czy jest źle skonstruowany. Technicznie daje radę ale nie poradziłeś sobie z tematem.

Rembik: Twoja historyjka czyta sie jasno i wiadomo ocokaman, kolory może faktycznie trochę kwasowe ale myślę że to kwestia gustu ;]. Mój głos na ciebie.

Napisano

cóż po ostatnich zmianach w REGULAMINIE jakiś czas temu wygrać może nawet 1 ukończona praca.

Dlatego też zachęcamy do częstszego uczestnictwa ;) w ChC, tym bardziej że mam nadzieję warto.

//Pozdr.

Napisano

Nie wiem czy nie trzeba by jednak pomyslec nad kolejna zmiana regulaminu, bo jakies kryterium dla konkursu musi byc, szczegolnie, ze wiąże się z nim odznaczenie i rekomendacja.

Moj glos na Rembika, glownie za zgodnosc z tematem i bardzo fajny szkic czarnobialy, bo w finale jak na moj gust mocno przejaskrawione kolorki.

rosikowski: Ciekawie wyszlo plastycznie, ale pomyslu nie udalo Ci sie przekazac. Ot poczwara wali jakiegos faceta w łeb. Ale w sumie podoba mi sie ta przewrotnosc, ze super nowoczesna machina wojenna zalatwia kolesia niczym prymitywny jaskiniowiec :)

Napisano

Dzięki za głosy, co do kolorków to chyba wina mojego monitora, bo gdy oglądam u innych to rzeczywiście jest bardzo jaskrawo, a u mnie jakieś 2 tony ciemniej... z założenia to chciałem troszkę pastelowych akcentów, ale tylko troszkę ;) Pozdrawiam. Co do regulaminu, zgadzam się 2 prace to stanowczo za mało...

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności