empik Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 Witam mam 3dsm od moze 5 dni i nie umiem znalesc nic gdzie mugł bym sie nauczyć podstaw moja pierwsza praca sklada sie z tego co powiedzial mi kumpel jest w zalaczniku PROSZE O KOMETARZE I JAKAS KOLWIEK POMOC TextTextText
everyman Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 ja powiem narazie tylko tyle: ZMIEN TEMAT _________________________________ na poczatku najlepiej jest przejzec tutoriale np z tej stronki http://www.max3d.pl/tut_3dsmax.php
Lopss Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 co to mydlo robi na stole miedzy lekarstwami a kawa? - jesli dobrze rozpoznalem
kozioo Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 HELP - tam masz podstawy. Sorki za brutalność ale po cholere pokazujesz tutaj teapota, kilka boxow i chemferboxow? Rozumiem, ze sie uczysz, ale to co pokazałeś to jest kilka prymitywow (są jeszcze 2 obiekty lathe...). Nawet nie walnąłeś jakiegoś omni, ktore by to oścwietliło. Jeśli to nazywasz pracą, którą chcesz się podzielić z innymi, to się mylisz. To nie jest praca. Sorry. Ja jestem przeciwny pokazywaniu tutaj rzeczy o takim poziomie skomplikowania. Tyle ode mnie...
leander Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 nazewnictwo wątków: http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=6229 I czemu to jest w WIP\'ie? Mamy śledzić progress Twoich zdolnosci na kolejnych obiektach umieszczanych na stole? Popracuj na tutorialach, które podał everyman i zacznij realizacje jakiegoś konkretnego pomysłu.
xMark Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 COS PIEKNEGO. a tak na powarznie chcesz podstaw?? www.max3d.pl dzial podstawy i sciagnij sobie ksiazke w pdf.
Gość _Kreska_ Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 pomiajac wykonanie (wiem, wiem pierwsza praca) to rzeczywiscie jak powyzej stwiedrdzil Lopss jest pare merytorycznych niedorobek, nie wiem czy to mydlo to mydlo ale czym do cholery (sorki) jest ta spiralka????
Pierzak Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 Piękne , Wspaniałe Arcydzieło. Rewelacja. Wstawie sobie na tapete. Najbardziej mi się podobają cienie. Cienie są cudne. Takie zmysłowe i z wyczuciem.
everyman Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 dobra... teraz calkowicie na powaznie: zrob tak jak powiedzial leander - postaw sobie jakis konkretny cel (np samolot)... potem przejzyj tutoriale zeby zobaczyc od czego i jak zaczac (robienie calkowice wg tutkow jest nudne moim zdaniem)... i ucz sie metoda prob i bledo (przegladaj forum: podpatruj co jak ludzie robia, jakie maja z tym problemy i jak je rozwiazuja)... -> takie jest moje zdanie... sam tak wlasnie robie... nadal sie kalecze ale mysle ze pierwsze efekty juz widac... zycze powodzenia...
Myszek Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 wam sie juz w glowach chyba p***, kazdy kiedys zaczynal, i kazdy robil bledy mniejsze lub wieksze ale to tylko czlowiek, jeden powiedzial ze ma zly topic to niech wystarczy po co inne komentarze na ten sam temat ???? jezu ludzie zastanowcie sie co robicie !!
kozioo Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 Myszek - tu już nie chodzi o temat wątku. Chodzi o to co Empik zaprezentował. Jasne, uczy się. I niech to robi dalej, ale nie musi koniecznie WSZYSTKIEGO umieszczać na forum. Wręcz jest wskazane zeby nie umieszczał. Na takie rzeczy szkoda miejsca na serwie... PS: Pisze to po zastanowieniu sie, w pełni świadom tego co czynie.
leander Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 Myszek: http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=6271 I sygnaturka za duża.
nuriel Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 moja pierwsza pracka pokazana publicznie była trzecią jaką zrobiłem, zajeło mi to miesiąc. a i tak bardzo bałem się odbioru... uniknołem tego typu komentarzy, otrzymałem tylko konkretne rady... każdemu zaczynającemu radzę to samo. naprawdę. jeśli pracka była by denna, a ludzie dostrzegli by pracę którą w to włożyłeś oszczędzili by ci takiego prysznicu. tu niema NIC!
Myszek Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 no i co z tego ze jego praca nie jest na poziomie, ale w regulaminie nie ma nigdzie napisane jaki musi byc minimalny poziom prac, a zamieszczac moze nawet jednego boxa i to juz bedzie praca ! ps. nuriel: ja tu widze stol, i kilka przedmiotow tworząca prace
kozioo Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 Myszek - nie ma tez napisane ze takie prace trzeba komentować: \"Jak na 1 prace to bardzo dobrze\". Jeśli czegoś takiego oczekujesz to idź na www.threedy.com I masz, tyle ze po angielsku.
sanki Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 A ja wiem co sie dzieje. Jest zima ludzie nie maja co robic i gdzie wyjsc bo zimno, wiec siadaja przed kompem, a ze nic im sie nie chce no bo przeciez taka pora roku to se nie pograja ani nie poogladaja filmow, tylko marzy im sie przygoda, no to wlacza sobie maxa i zaraz by jakiegos shreka walneli czy co, no ale pierwsza praca zazwyczaj nie wychodzi :D a to ze ja pokazuja no to co przeciez im wolno, a jak pokaza crap to potem wszyscy beda piac z zachwytu jakie to postepy zrobili w \"drugim\" podejsciu :D
Archangel Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 ile razy ktos wstawi tu cos w tym stylu tyle razy na nowo pojawia sie ta sama dyskusja...juz raz bronilem takiego poczatkujacego delikwenta (ale mi sie dostalo :P ) tylko ze jest jeszce pewnien problem...brak umiejetnosci to jedno nie kazdy rodzi sie z Brazil\'em w glowie, wiedza o modelowaniu i teksturach...ale lenistwo to juz druga sprawa. Przeciez wystarczy popatrzec na kilka prac na tym forum aby to zrozumiec...empik jezeli jestes w stanie stworzyc to co zrobiles to potrafisz takze wymodelowac podloge, jakies krzeslo, sciany dodac pojedyncze swiatlo itp. nie jestem w stanie pojac dlaczego wiekszasc pierwszych prac to kilka obiektow na czarnym tle :| stworzenie calej sceny nie wymaga w tym przypadq wiecej uiejetnoci ale przede wszystki odrobine wysilq.... nie poddawaj sie stary i pracuj ciezko a inni beda Ci tylko zazdroscic... Pozdrawiam
empik Napisano 6 Marzec 2004 Autor Napisano 6 Marzec 2004 no dobra ale jak mam zrobic samolot ktos mi powie jak bo ja nie mam pojecia Np nie umiem zrobic czegos takiego za pomaca jakiej modyfikacji to sie robi czy to sie po prostu rysuje o:
empik Napisano 6 Marzec 2004 Autor Napisano 6 Marzec 2004 jak zrobic cos takiego ktos mi powie albo poda jakiegos tutka z opisem zrobienia samolotu lub samochodu poszperam troche w tutkach pozdro
empik Napisano 6 Marzec 2004 Autor Napisano 6 Marzec 2004 A wy jak znajdziecie cjakiegos fajnego tutka to mozecie powiedziec gdzie :P
kozioo Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 Editable mesh/poly A tutkow masz kilka. Poszukaj i znajdziesz. Minimum wysiłku.
Leru Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 Zle pytasz i zle podchodzisz do tego. Nie pytaj sie jak zrobic samolot bo pytanie powinno brzmiec: jak sie mam nauczyc modelowac aby pozniej sprtynie wykorzystac moja wiedze aby polaczyc rozne znane mi techniki aby osiagnac cel ? A to co widzisz to jest opcja FORCE WIRE w opcjach RENDER. I to co juz bylo napisane wczesniej: zmien temat albo przenies sie z nim gdzies indziej. REGULAMIN
empik Napisano 7 Marzec 2004 Autor Napisano 7 Marzec 2004 czyli zeby narysowac taka statke to trzeba uzyc opcji \"editable mesh/poly i force wire\" ? THX
Leru Napisano 7 Marzec 2004 Napisano 7 Marzec 2004 nieeeee zeby taka siatke narysowac musisz wejsc do menu RENDER i tam masz FORCE WIRE (z mozliwoscia zaznaczenia \"ptaszkiem\" tej opcji) A zmiana tematu nie polegala na tym co zrobiles. Napisz np: Scena 3D: stol z flaszka czystej
xMark Napisano 7 Marzec 2004 Napisano 7 Marzec 2004 Tutaj masz tutka do modelowania poly. zrob sobie ten samochod i wtedy szybko zalapiesz. ja od razu po zrobieniu tego tutka zalapalem o co chodzi w poly modelingu
empik Napisano 7 Marzec 2004 Autor Napisano 7 Marzec 2004 fajnie jak mam zrobic tego tutka jak tam jest wszystko po angielsku :cool:
biglebowsky Napisano 7 Marzec 2004 Napisano 7 Marzec 2004 http://dict.pl/plen edited: Master Kiełbaster - swinki sa piekne:)
dirty Napisano 7 Marzec 2004 Napisano 7 Marzec 2004 no nie przesadzaj, chyba nie oczekujesz ze jeszcze ktos ci go przetlumaczy.... btw trza sie bylo uczyc angielskiego :]
Nimrod Napisano 7 Marzec 2004 Napisano 7 Marzec 2004 3dsmax też jest cały po angielsku, btw na http://www.max3d.pl też jest trochę tutoriali w dodatku po polsku, parę znajdziesz też na http://www.evermotion.org a angielskiego się ucz, bo i tak ci się przyda, nie tylko do tutoriali.
Leru Napisano 7 Marzec 2004 Napisano 7 Marzec 2004 Istnieje takie cos jak TRANSLATOR: ctrl+c, ctrl+v, translate, czytasz, umiesz :P
Rekomendowane odpowiedzi