Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Oglądałem te wasze prace. Na niektórych jest dózo rożnego rodzaju i różnej wielkości obiektów, a mimo to one są proporcjonalne w względem siebie. Tak samo tekstury. Np. dwie flaszki różnej wielkości i na nich tekstura nie jest ani za mała, ani za drobna tylko w sam raz. Krótko mówiąć jedno pasuje do do drugiego.

I jak wy to właśnie robicie? że to jest takie hm! idealne, równe. Ja właśnie zacząłem modelować drugi obiekt i potem go teksturować. Jednak wszystko jest albo za wielkie albo za małe. I za nic nie mogę tego rozgryźć dlaczego mi się tak dzieje.

Edytowane przez tweety
ortografia

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nie rób na oko tylko pomierz sobie obiekty które chcesz modelować, albo używaj zdjęć referencyjnych to pomoże

Napisano

jest taka opcja [Real-World Map Size] trzeba w teksturze zaznaczyć i w modyfikatorach chyba też

pozdro

Napisano
  • Autor

Jak przenieś te zaznaczone strzałki na środek obiektu?

dc4eb0747df18b75med.jpg

Napisano
Jak przenieś te zaznaczone strzałki na środek obiektu?

Wchodzisz w panel Hierarchy (po prawej stronie, obok Modify), klikasz Affect pivot only i poźniej Center to object.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor
pomierz sobie obiekty które chcesz modelować

Nie bardzo rozumiem. Mam pobrać gotowe modele i na ich przykładzie modelować czy jak inaczej?

Napisano

Nie. Masz wziąć do ręki miarkę i butelkę (taką prawdziwą, nie 3d), zmieżyć butelkę (promień, wysokość itd), i w takim rozmiarze wymodelować.

Napisano

'pomierz', nie 'pobierz', jak chcesz wymodelować bute to weź butelkę do jednej ręki, potem weź miarkę do drugiej i zobacz ile mm ma szyjka, ile pojemnik na płyn, jaki obwód na górze jaki na dole itd, a zapewniam cię, że proporcje będą zachowane. Jak chcesz wymodelować coś większego to weź większą miarkę. A jak chcesz modelować coś czego nie masz pod ręką to od tego są w internecie zdjęcia i plany konstrukcyjne, żeby z nich korzystać.

edit: ech ty, Ania ty ;p

Napisano

Wstajesz od biurka, bierzesz miarke, podchodzisz do np szafki i mierzysz. Jak nie masz mozliwosci to wpisujesz w google "obiekt dimensions" i masz.

edit: ale mam opoznienie przez ta prace :D

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.