Napisano 7 Styczeń 200916 l Cos mi nie pasuje w tym . Wiedzie jak dodac realistyczny polysk nozek ? Edytowane 8 Styczeń 200916 l przez tomspec23
Napisano 8 Styczeń 200916 l nie wiem jakiej wersji używasz... Od MR 3.5 masz arch&design, pobaw się wartościami reflecity i glossy Wersje starsze MR to jedynie shader: DGS oraz Metal(lume) Pamiętaj, im ciemniejsza tekstura na materiale tym światło bardziej się odbija, tzn bardziej jest to intensywne :) Pzdr.
Napisano 8 Styczeń 200916 l 1. nazwa watku chyba nie zgodna z regulaminem 2. jesli uczysz sie dopiero modelowac to zaznacz w temacie i wrzucaj tylko siatki to ludzie cos doradza (te modele wygladaja na kilka spline'ow i pare chamferbox'ow) 3. jesli uczysz sie renderowac to sciagnij darmowe modele i na nich testuj. uzywam vray'a wiec nie pomoge z "polyskiem nozek" EDIT: wlasnie przeczytalem twoja sygnaturke... http://www.sjp.pl/d%B1%BF%EA
Napisano 8 Styczeń 200916 l nie uzyskasz realizmu chromu w scenie gdzie nie ma czego odbijac, podstawa jest stworzenie jakiegos otoczenia lub oswietlenie mapa hdri
Napisano 8 Styczeń 200916 l Autor nie wiem jakiej wersji używasz... 3D Max 9 ale jaka w nim jest wersja mentala niepatrzylem ... 1. nazwa watku chyba nie zgodna z regulaminem 2. jesli uczysz sie dopiero modelowac to zaznacz w temacie i wrzucaj tylko siatki to ludzie cos doradza (te modele wygladaja na kilka spline'ow i pare chamferbox'ow) 3. jesli uczysz sie renderowac to sciagnij darmowe modele i na nich testuj. uzywam vray'a wiec nie pomoge z "polyskiem nozek" Nie sa to chamerboxy sa to zwykle boxy z chamerami i MS , tak ucze sie renderowac nie uzyskasz realizmu chromu w scenie gdzie nie ma czego odbijac, podstawa jest stworzenie jakiegos otoczenia lub oswietlenie mapa hdri acha ..
Napisano 9 Styczeń 200916 l vray na google i sa super poza tym sporo na EV jest odnosnie tego renderera zacznij szukac rusz glowa.
Napisano 10 Styczeń 200916 l nie wiem jak w Vray'u... Używając Mentala realistyczne efekty można uzyskac oświetlając obiekt Skylight'em+Enviroment Map... [taka podpodwiedż spod F1] :)