blomd Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 Witam, mam problem z material editorem. Nie wiem jak to się stało, ale podczas roboty na 3dsie wyskoczyło mi coś takiego: Nie wiem co z tym zrobić. Jak resetuje 3ds-a to nadal to jest. Chciałbym żeby od początku był materiał standard(a nie jakiś tam Arch&design) i tego co zaznaczyłem na czerwono żeby nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 11 Styczeń 2009 Share Napisano 11 Styczeń 2009 TO kliknij tam gdzie masz napisane Arch&Design i wybierz z listy material jaki potrzebujesz, np. standard. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blomd Napisano 11 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2009 no ja wiem o tym jak ustawić materiał standad, ale nie wiem jak dać żeby był po każdym włączeniu maxa. ps. bo po każdym włączeniu 3ds-a zamiast standarda mam arch&designa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 11 Styczeń 2009 Share Napisano 11 Styczeń 2009 Pamiętam że gdzieś się zapisywało aktualne ustawienie maxa jako domyślne, ale nie pamiętam gdzie. Nie w ME w każdym razie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blomd Napisano 11 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2009 W takim razie Cię proszę, dowiedz się, bo mi to jest bardzo potrzebne. Jak jednak sobie nie przypomnisz, noto trudno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 11 Styczeń 2009 Share Napisano 11 Styczeń 2009 Proponuję spróbować ME ---> Utilities ----> Reset Materials Editor SLots. Jeśli po tym resecie będziesz miał ten Arch i Dizajn, to znaczy że ustawiłeś go przez przypadek gdzieś głębiej i nie wiem co na to poradzić. Hynol zna chyba wszystkie kruczki maxa, on by pewnie wiedział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 11 Styczeń 2009 Share Napisano 11 Styczeń 2009 Przeceniasz mnie ;). Nie mam pojęcia co to jest. Nigdy się z tym nie spotkałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wray Napisano 12 Styczeń 2009 Share Napisano 12 Styczeń 2009 Strzelam, że przestawiłeś sobie schemat w: Customize--->Custom UI and Defaults Switcher Przestaw go na standardowy schemat Maxa. podczas roboty na 3dsie wyskoczyło mi coś takiego Preferences--->Radiosity--->Material Editor... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdeno Napisano 12 Styczeń 2009 Share Napisano 12 Styczeń 2009 jakimś cudem zmieniłeś standardowe ustawienia na designviz jak wyłączyć refelktance i transmitance już Ci dobrzy ludzie napisali. aby mieć matariały standardowe musisz wyedytować blibliotekę materaiłów medit.mat jej podstawowa kopia powinna być gdzieś w folderze default Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukos86 Napisano 13 Styczeń 2009 Share Napisano 13 Styczeń 2009 Jezeli masz maxa 2009 to prawdopodobnie zmieniles ustawienia startowe na inny silnik. Customize>Custom UI and Defaults Switcher> i zmien poprostu ma MAX. Mam nadzieje ze pomoglem. Nie zapomnij podziekowac. Pozdrawiam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blomd Napisano 14 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2009 Dzięki wszystkim zaangażowanym. Właśnie pamiętam, że ostatnio się bawiłem w UI switcher i włączyłem tam przez przypadek DesignVIZ.mentalray, teraz ustawiłem na MAX i wszystko po staremu, jeszcze raz dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdeno Napisano 15 Styczeń 2009 Share Napisano 15 Styczeń 2009 wygrałem ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi