Lukasz2244 Napisano 17 Styczeń 2009 Napisano 17 Styczeń 2009 Witajcie Postanowilem zrobic sobie ten o to czolg. Zainspirowal mnie bartekb89 ze swoim modelem. Glownie chodzi mi o przypomnienie sobie jak to sie robi i co najwazniejsze czegos nowego nauczyc sie.
bartekb89 Napisano 17 Styczeń 2009 Napisano 17 Styczeń 2009 (edytowane) oo hehe witam ja już mam praktycznie skończony ten modelik ale na razie nie pokazuje bo buduje sobie całą scenkę i właśnie jestem na etapie mapowania budynku zniszczonego do scenki :):) trochę zwolniłem też teraz bo matura w tym roku i egzamin na technika informatyka więc roboty mam innej(nauki) full ... pozdrawiam i powodzenia ;) Edytowane 17 Styczeń 2009 przez bartekb89
Lukasz2244 Napisano 17 Styczeń 2009 Autor Napisano 17 Styczeń 2009 Witaj O to szybko. Wstawiaj model.... Scenke wstawisz pozniej :) Musze wiele podpatrzec u Ciebie. Zatrzymałem sie na etapie wiezyczki i nie moge dalej przejsc. Pozdrawiam
bartekb89 Napisano 17 Styczeń 2009 Napisano 17 Styczeń 2009 trochę ta wieżyczka tak sobie ci wyszła inaczej siatka powinna być rozłożona popatrz u mnie ... spędziłem dużo czasu na referkach i tobie też radze bo szybkość to dobra zaleta ale nie ma co przesadzać jeśli termin w pracy nie goni ;)
MF Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 Pojazd zacny. Czekam na finish !... Jeżeli potrzebujesz referencji, zapraszam: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=56094 .
Lukasz2244 Napisano 18 Styczeń 2009 Autor Napisano 18 Styczeń 2009 MF -> to jest Twoj model?? Jesli tak to przesadziles... Chyba zaczne od nowa modelowac :/ Dzieki za referkia ale Wojtek dal mi az za duzo ich :) Pozdrawiam Łukasz
kliment woroszyłow Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 Łukasz no to masz sie na czym wzorować ;) modelik MF zacny oj zacny...zrób lepszy! :)
Lukasz2244 Napisano 18 Styczeń 2009 Autor Napisano 18 Styczeń 2009 Wojtus... :) chyba nie wiesz co piszesz :). Dostalem pieknego kopa na samym juz poczatku :( Wyszlo szydlo z worka (umiejetnosci)
bartekb89 Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 (edytowane) u Mf widze wiele nieścisłości z oryginałem , bardzo proste siatki ale nawet fajny efekt:) da się zrobić lepszy i bardziej z oryginałem zgodny ... niestety swój nie wiem kiedy skończę bo matura w tym roku i trzeba się z matmy i fizy uczyć a już blisko więc ferie pewnie podłubie mało więcej to matma zadania mi zajmą:/ nie sztuką jest zrobić fajny element wkładając(zatapiając) w niego parę innych żeby były z nim zlane, sztuką jest wymodelować element który będzie miał jedną siatke i wszystko elementy zespojone :) Edytowane 18 Styczeń 2009 przez bartekb89
MF Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 u Mf widze wiele nieścisłości z oryginałem , bardzo proste siatki ale nawet fajny efekt:) da się zrobić lepszy i bardziej z oryginałem zgodny ... niestety swój nie wiem kiedy skończę bo matura w tym roku i trzeba się z matmy i fizy uczyć a już blisko więc ferie pewnie podłubie mało więcej to matma zadania mi zajmą:/ nie sztuką jest zrobić fajny element wkładając(zatapiając) w niego parę innych żeby były z nim zlane, sztuką jest wymodelować element który będzie miał jedną siatke i wszystko elementy zespojone :) Nie będe wredny bo widzę, że jeszcze brakuje Tobie doświadczenia ;)... Co do nieścisłości, proponuję sciągnięcie paczki referencji z mojego wątku, a szczególnie ebooka o T-34, który ładnie uzmysławia jak różne były poszczególne modele tego czołgu. Pozdrawiam i życze powodzenia... EOT
bartekb89 Napisano 19 Styczeń 2009 Napisano 19 Styczeń 2009 (edytowane) hehe nie no to było na żarty of course ;) : co do zgodności : trzymak na piłe jest za wysoko nie da rady nawet włożyć było tam piły no może brzeszczota a i nie widziałem zbiorników paliwa bez możliwości wlania do nich tego paliwa ;) rozumiem że doświadczenie ci podpowiedziało że nie ma po co ich robić a piły i tak nie włożą bo drzewo mogą ściąć czołgiem :) popatrz na zawiasy włazu kierowcy gdzie one są? reflektor był montowany najczęściej na płaskowniku trójkątnym nie na jakimś cylindrze i brakuje sygnału dźwiękowego, w której referce widziałeś dzielony właz na górnej wieżyczce ten obok dowódczego ? tylnie rury wydechowe są za nisko to tyle na pierwszy rzut oka :) doświadczenie nie ma nic do gadania przy odwzorowaniu modelu :) tak wypisałem tylko dlatego, że upierasz się żebym popatrzył na referki że wszystko jest ok:) bez urazy to nie ma być jakieś chamskie czy coś pisze dlatego żeby Lukasz2244 nie wzorował się tylko na twoim czołgu bo później to powtórzy. Pozdrawiam ale tak jak mówiłem efekt końcowy fajnie wygląda tylko zgodność z oryginałem nie jest 100% :) sorry że zaśmiecam Ci Łukasz wątek ;) Edytowane 19 Styczeń 2009 przez bartekb89
MF Napisano 19 Styczeń 2009 Napisano 19 Styczeń 2009 (edytowane) Ze też Ci się chce wytykać błedy w 3 letnim modelu zrobionym for fun, oddanym za darmo :D ... Zazdroszcze posiadania takiej ilosci czasu. Ja doskonale wiem ze sa niescislosci, w Twoim modelu sa one również... Mowiac, że brakuje Ci doswiadczenia odnosiłem się do tej mądrości odnośnie sztuki: nie sztuką jest zrobić fajny element wkładając(zatapiając) w niego parę innych żeby były z nim zlane, sztuką jest wymodelować element który będzie miał jedną siatke i wszystko elementy zespojone :) Zrozumiesz jak niebierzesz doświadczenia. Nie mowiłem tez aby Łukasz wzorował się na moim modelu, bo to jest całkowicie bez sensu. Od wzorowania są referencje które tam dołączyłem. Pozdrawiam. Edytowane 19 Styczeń 2009 przez MF
bartekb89 Napisano 19 Styczeń 2009 Napisano 19 Styczeń 2009 spoko spoko nie ma co dalej ciągnąć tych zbędnych konwersacji lepiej czekajmy na finał Łukasza i pomagajmy mu jak będzie miał jakieś problemy... co do tej sztuki to sam przecież wiem że po co tracić 3 godziny na jakiś element żeby z jednego wydłubać wszystko jak w 30 minut to samo można zrobić tylko że składając parę innych a na renderze tego i tak nie będzie przecież widać a czasami efekt i lepszy jak się za bardzo z jednej siatki chce coś zrobić a potem ms dać:) dobra koniec tego offtopa zbędnego;)
Rekomendowane odpowiedzi