Napisano 26 Styczeń 200916 l wspólne dzieło moje i Miśka. mieszanka czołgów i statków z kosmosu, którymi kierowaliśmy jako gracze i które najbardziej zapadły nam w pamięć. początkowo miała nazywać się Tank of Kosmos and Superspaceship Miazga, co tłumaczyło zgrabnie założenia projektu :] ale od pierwszego szkicu zmieniło się prawie wszystko. na szczęście jedno pozostało: GRY. ciekawy jestem, czy rozpoznacie wszystkie maszyny i tytuły, z których pochodzą? FULL RES (3000x1725) - klikać render, modele: Blender, postprodukcji zero (same napisy).
Napisano 26 Styczeń 200916 l Te z prawej to czterdziestkowe land raidery czy mnie oczy mylą? :) A te po lewej wyglądają jak z Red Alerta. + za pomysł ;]
Napisano 26 Styczeń 200916 l Cudowny klimat! Scena jest dość oszczędna, ale to chyba tylko podkreśla nawiązanie do starszych gier. Dawno żadna praca nie wywarła na mnie tak pozytywnego wrażenia :) No i mam nową tapetę :D
Napisano 27 Styczeń 200916 l No, w HD wszystko sie super prezentuje, jedynie ta pustka po środku mi nie pasuje.
Napisano 27 Styczeń 200916 l Bardzo fajnie to wyszlo ;] Rozpoznalem Asteroids, Tanks (te czolgi pixelowe - sie jakos tak na pegazusie nazywalo :P) Tie Fightery ofkors , Red Alertowe czolgi i Normandie z Mass Effect
Napisano 27 Styczeń 200916 l Swietnie wyszlo, arcadowy klimat na maxa :) Rozpoznawac nie bede bo wyjdzie ze pozapominalem wiekszosc fajnych gierek :D
Napisano 27 Styczeń 200916 l Fajny pomysł. Kompozycja chyba moglaby być lepsza no i perspektywę zmieniłbym na aksonometrię. Ale to takie moje gadanie. A ja rozpznałem jeszcze Tanka Terran ze Starcrafta. :) Widzę tam też Red Alert i Warhammera 40.000. Tylko co tam robi logo X-boxa? :)
Napisano 27 Styczeń 200916 l Klimatycznie i ciekawie – dla mnie tak jak jest – i nic bym nie zmieniał
Napisano 28 Styczeń 200916 l Autor haha, Omen najlepszy. nikt za to, widzę, nie testował Geometry Wars: http://pl.youtube.com/watch?v=y-_qlaywKBs ...ta gra IMO najbliższa klimatem całego naszego rendera. wielkie dzięki za pozytywne komenty :] ...a kompozycja: cóż, to trzeba będzie jeszcze poćwiczyć. na Blenderowni też ją uznali za główną wadę.
Napisano 29 Styczeń 200916 l niezłe z jednej strony przypomina mi sie tron a zdrugiej nei wiem jakeis stare gierki :] widze starwarsy i inne klimaty :] delikatny chaosik w ciekawym wykonaniu... no ale skoro jest bitwa to i jest chaos... :] podrawiam
Napisano 29 Styczeń 200916 l Autor Swietne! Zdradzisz jak sie robi takie fajne "neonowe" shadery max/ps? Filip: ja 3DSa nie ruszałem od czterech lat ;] cały patent wygląda mniej więcej tak: światło: Sun (o niskiej mocy, bez cieni) + GI (polecam Ambient Occlusion z krótkim zasięgiem. ładnie spłaszcza światło, dając mimo to wyraźne cienie), "normalne" modele: ciemny, pozbawiony speculara materiał neony: wymodelowane linie, najlepiej oszczędnie - żeby się nie przecinały, nie były za gęsto ułożone... po prostu z sensem. dla nich shader, który renderuje czystą siatkę. opcja Contour w Advanced Shader, jeśli dobrze kojarzę. kolor trochę ciemniejszy, niż domyślna paleta Painta ;) unikaj rozjaśniania poprzez dodawanie bieli, bo stracisz wyrazistość i neony wyjdą "papierowo". post-pro: duplikujesz render na wyższą warstwę, zwiększasz kontrast za pomocą Curves (najlepiej baw się każdym kanałem z osobna), potem Filter > Other > Maximum > 1 px, Filter > Blur > Gaussian Blur. tryb mieszania warstwy zmieniasz na Linear Dodge (Add) - gotowe. przy odrobinie szczęścia uzyskasz Miszmaszmaszynowy, hehe. pokombinowałem trochę ze screenshotem z Blendera, tak to idzie: J|L: cieszę sie, że przypadło do gustu. thx
Napisano 20 Marzec 200915 l praca jest naprawdę świetna i co więcej inspirująca... ja gratulować przy okazji dziękować.
Napisano 21 Marzec 200915 l Autor ...żrące w oczy ;> thx. drugie miejsce na Bitwach Blenderowni, przez kwasową niedorobioną kompozycję - bo tworzyliśmy modele chaotycznie, potem żal było cokolwiek wyrzucać z kadru. przyznaję się do błędu, dziękuję za komenty, wracam do Starcrafta (na moment) ;]