Skocz do zawartości

Modelowanie samochodu

Featured Replies

Napisano

Chciałbym się doweidzieć jak robic takie coś jak ten koleś w tym filmiku w 34 sekundzie. http://www.youtube.com/watch?v=RuvgrfMxtb4&feature=PlayList&p=BEA621C368B1C585&playnext=1&index=8

Skaluje on koło i od razu robią mu się nowe linie. Ja tak nie moge bo mi sie tylko powiększa koło. Bardzo proszę o pomoc jestm świeżym początkującym i mam 3ds max 9

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Rada od serca, zanim sie wezmiesz za modelowanie samochodu - zapoznaj sie z podstawowymi narzedziami Maxa.

Napisano

a wlasnie zapomnialem napisac ze to sa podstawy programu wiec lepiej tutki najpierw o samym poly modelingu np z onnovanbramm :)

Napisano

E mi to raczej wygląda na scale na edge z wciśniętym shiftem a nie extrude...

Napisano
  • Autor

dobra już wiem. sam doszedłem do tego. mam tylko jedno pytanie. jak zrobić tak po części prześwitujący model tak jak jest w tym filmiku gdy jest widok od frontu i wtedy za pomocą vertexów modeluje samochód to jest taki prawie przezroczysty model. jak to zrobić??

Napisano

Lub nadaj mu przeswitujacy material tam bedziesz mogl dopasowac jak bardzo ma byc przezroczysty. ;]

Napisano

do przezroczystości materiału służy funkcja opacity oczywiście w edytorze materiałów ...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.