Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Ostatnio dłubię takie rzeczy:

rend_01.jpg

128 tris

rend_02.jpg

164 tris

rend_03.jpg

50 tris

rend_04.jpg

1004 tris

texturka:

tex_01.jpg

przeskalowana z 1024x1024 px

rend_05.jpg

pierwszy: 326 tris, drugi: 354

• Odpowiedzi 35
  • Wyświetleń 3,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

witam :) textura wpożądku...ale czpnął bym się jej jasności...szczególnie na krypcie to widać...no i dużego noisa...na marmurku vel kamieniu :) a pozatym to dobra robota :)

pozdrawiam...

Napisano

nom teksturki w porzadku, troche bym sie pobawil swiatlem jeszcze... mam pytanko: rysowane czy kopiowane? :)

Napisano

fajne - popracowalbys jeszcze troche nad brama w tej krypcie (plus framugi przy niej)

Napisano
  • Autor

WuJeK: w zasadzie do dema, ale jeszcze za wcześnie by cokolwiek pisać. O ile sprawa się będzie rozwijać to na pewno będzie conieco słychać :)

Phantom: dzięki, jasność może dlatego że mam problemy z gammą na swoim monitorze :/

darkelf: baza pod texturę była zrobiona ręcznie, brudy to fragmenty darmowych fotek, overlaye, soft/hard light i inne tryby mieszania, detale takie jak te okucia na drzwiach itp były malowane ręcznie myszą (bo nie mam tabletu :/) to najszybsza metoda.

ftorek: ten model już jest w zasadzie skończony, teraz następne :)

Napisano
Originally posted by eMPeck

Phantom: dzięki, jasność może dlatego że mam problemy z gammą na swoim monitorze :/

uuu...wiem coś o tym bo mój monitor ściemniał mi przez prawie 5 lat...za co ostał ukarany bolesną śmiercią :P...nie ma co walczyć ze ściemą...trzeba wybulić na nowy monitor :(

pozdrawiam :)

Napisano
  • Autor

heh. jasne :) i karta graficzna też by wymagała wymiany, a dopiero co kupiłem ramu i nowy twardy... cholera chyba założę zielnik. Tańsze hobby :)

Napisano

Fajne obiekty! Przypominają mi te z polskiej gry PainKiller, która wyjdzie w marcu w dobrej grze za 30 złotych!!! (przy tym dodam że za granicą przeliczając na złotówki schodzi po około 150 zł)...

Napisano
  • Autor

Chris: dzięki, szczerze mówiąc nie jestem z grami na bieżąco, ale o Painkiller tyle już słyszałem że chyba ją kupię jak wyjdzie...

MaggeM: [gafa] to był pierwszy model z tej serii, i to widać. Chyba go jeszcze podciągnę.

Napisano

Ja ją na pewno kupie! A co do wypowiedzi MaggeMa to faktycznie ten pierwszy model wygląda jak niedokończony, ale jedynie pod względem teksturki (to czarne cos)...

To tyle

Pozdro!

Napisano
  • Autor

heh, tyle że ja nie lubię FPP :) dla mnie to tylko symulatory, horrory (silent hill, soul reaver itp) i amigowe pinballe :) No i wczoraj jeszcze grałem w Orbits - taki stary klon tetrisa (na C-64 :) )

Napisano

Orbits genialna gra na c-64 grupy Taboo. Bodajze gra roku 1994 na c-64 na swiecie. A w 1996 (lub 1997 nie pamietam) roku najlepsza gra na swiecie wydana na c-64 byl Samber, ze sie pochwale moja gierka:)

Napisano

aczkolwiek nie do konca - zobacz jak nagrobki zrobil zielok - moim zdaniem lepiej mu to wychodzi

a co do figury - nawet nawet - przyjemne - chociaz jeszcze popracuj nad texturkami (cienie w niektorych miejscach)

Napisano

MOIM skromnym zdaniem te sa lepsze, poniewwaz zieloka sa przekombinowane... tyle elementow na nagrobku - gdzie masz takie ?... przynajmniej dla mnie szaro-bure nagrobki bardziej pasuja, niz kosmos i przewalenie motywow. :)

Napisano
  • Autor

ftorek: w scenie będą i takie i takie, niemniej dzięki. Wiem że Zielok zrobił kawał niezłej roboty, ale ja chcę zrobić nieco inne modele by się nie kopiować.

darkelf: dzięki. wzoruję się trochę na www.blackwormdirt.com i dlatego są takie proste :)

Napisano

hyhy - oki oki - nie chcialem nikogo urazic - po prostu tak mi sie zdaje i juz :D - a w ogole ja tam wole rzeczy bardziej \'plastyczne\' w sensie - mniej \'rzeczywiste\' a bardziej - hmmm - moze \'fantastyczne\' bedzie dobrym okresleniem :D

Napisano
  • Autor

spox, nie uraziłem się :) jestem już na tym etapie że nawet za zjeb*ę się nie obrażam :)

Napisano

Kazdy z nas ma troszke inne poczucie estetyki i chce cos innego osiagnac. Troszke urozmaicen chyba nie bedzie szkodliwe:)

Napisano

wlasnie

empeck: a tak nawiasem - co z fields\'of\'war bo jak narazie to slabo cos wam idzie

??

Napisano

no tak, ale trzeba sobie wyjasnic czy to ma byc realistyczne czy to ma byc chora (w wiekszosci wypadkow :P) imaginacja.

Napisano
  • Autor

FoW z różnych względów został narazie zawieszony :(

Trumienka 380 tris (będą jeszcze LOD\'y o mniejszym ciężarze):

coffin.jpg

Napisano

hej empeck sluchasz TON\'ow??

a tak nawiasem - trumienka - nic specjalego - postaralbys sie bardziej bo wiemy ze mozesz :d

Napisano
  • Autor

Yup - lubię Typów - ale głównie Bloody Kisses. Nad trumienką nie ma się co rozwodzić bo będzie leżeć w zapomnianym kącie cmentarza :)

Napisano
  • Autor

dzięki :) musze tego painkillera kupić w końcu :) ale nie wiem jak to na moim sprzęcie pójdzie :/ Teraz dłubię dwie kapliczki, modele już mam, jeszcze mapowanko i texturki, ale zrochę to potrwa, bo jeszcze męcze się z animacjami innego modelu :/ Ciężka robota :)

Napisano

Fajne, nawet bardzo fajne. Wzruszyłem sie, a w pokoju zrobilo sie chlodno i zaczoł padać deszcz... ;]

Pozdrawiam