Napisano 13 Luty 200916 l Jak zrobic taki shader jak np fikolek robil w bitwie? :) sss fast > do tego sss spec shader > a texture jak podkladac? i co z bumpem.. da rade? jak tak to jak? :) jo :P
Napisano 13 Luty 200916 l Nie wiem jak zrobił to fikołek ;P ale jak dla mnie to textura jest najważniejsza :) Jak masz dobrą texturę 4k+ to dalej już z górki, potem z tego robisz bump, normal, spec1 i 2 podmalowujesz overall i co tam potrzebujesz, a cała reszta to masa testów i tweakowanie nastawów, które zależą od skali obiektów i oswietlenia, najlepiej robić jedną rzecz na raz, np sam subdermal, potem epidermal, potem specular itd a potem się łączy i tweakuje i tak, aż zaczyna jakoś wyglądać :) Kiedyś były darmowe video tuty na gnomonie od AleXa AlVareza ale już ich nie widzę ale są w gnomology Intro nadal darmo Pierwsza część skina też kolejne już po 5$ i tutaj screen network shadera z bitewengo wątku fikołka ;) klik
Napisano 13 Luty 200916 l Autor oo super cos sobie tam poszukam.. ale daj plis jeszcze raz screen z polaczen swojego shadera :P to dla mnie najcenniejesze.. no i jak te bump mape podczepic bo nie dalem sobie rady :P :) dzieki!
Napisano 13 Luty 200916 l daj plis jeszcze raz screen z polaczen swojego shadera :P klik coś mi się poprzedni link pomylił :D co do bumpa to out normal do normalCamera kolejnego bumpNoda, z tym że normal mapę do bumpa bo odwrotnie to nie działa :)scenka trochę mi się rozleciała ale połączenie widać :)
Napisano 14 Luty 200916 l Destroyer - wielkie dzieki. Chcialem repka ale mi wypisalo "You must spread some Reputation around before giving it to Destroyer again." ;)