Napisano 13 Luty 200916 l Jak zrobic taki shader jak np fikolek robil w bitwie? :) sss fast > do tego sss spec shader > a texture jak podkladac? i co z bumpem.. da rade? jak tak to jak? :) jo :P
Napisano 13 Luty 200916 l Nie wiem jak zrobi艂 to fiko艂ek ;P ale jak dla mnie to textura jest najwa偶niejsza :) Jak masz dobr膮 textur臋 4k+ to dalej ju偶 z g贸rki, potem z tego robisz bump, normal, spec1 i 2 podmalowujesz overall i co tam potrzebujesz, a ca艂a reszta to masa test贸w i tweakowanie nastaw贸w, kt贸re zale偶膮 od skali obiekt贸w i oswietlenia, najlepiej robi膰 jedn膮 rzecz na raz, np sam subdermal, potem epidermal, potem specular itd a potem si臋 艂膮czy i tweakuje i tak, a偶 zaczyna jako艣 wygl膮da膰 :) Kiedy艣 by艂y darmowe video tuty na gnomonie od AleXa AlVareza ale ju偶 ich nie widz臋 ale s膮 w gnomology Intro nadal darmo Pierwsza cz臋艣膰 skina te偶 kolejne ju偶 po 5$ i tutaj screen network shadera z bitewengo w膮tku fiko艂ka ;) klik
Napisano 13 Luty 200916 l Autor oo super cos sobie tam poszukam.. ale daj plis jeszcze raz screen z polaczen swojego shadera :P to dla mnie najcenniejesze.. no i jak te bump mape podczepic bo nie dalem sobie rady :P :) dzieki!
Napisano 13 Luty 200916 l Cytat daj plis jeszcze raz screen z polaczen swojego shadera :P klik co艣 mi si臋 poprzedni link pomyli艂 :D co do bumpa to out normal do normalCamera kolejnego bumpNoda, z tym 偶e normal map臋 do bumpa bo odwrotnie to nie dzia艂a :)scenka troch臋 mi si臋 rozlecia艂a ale po艂膮czenie wida膰 :)
Napisano 14 Luty 200916 l Destroyer - wielkie dzieki. Chcialem repka ale mi wypisalo "You must spread some Reputation around before giving it to Destroyer again." ;)
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto