Xardas 666 Napisano 20 Luty 2009 Napisano 20 Luty 2009 witam Chciałbym wam pokazać karczmę nad którą właśnie pracuje,ale nie wiem czy dobrze wygląda proszę oceniajcie Krytyka mile widziana
adam_m Napisano 20 Luty 2009 Napisano 20 Luty 2009 Dlaczego te dachy takie pogięte? Nie lepiej zrobić proste i dodać tex z disp?
Xardas 666 Napisano 20 Luty 2009 Autor Napisano 20 Luty 2009 jeśli chodzi o dach to myślałem o słomie dlatego nie jest prosty i gładki
Ex3 Napisano 20 Luty 2009 Napisano 20 Luty 2009 na dachu zrób tab, A, W - set smooth :) bo kłuje w oczy. Niby wszystko dobrze ale polygonów zmarnowałeś na potęgę :) Postaraj się uchwycić bardziej strukturę drewna. Domy ze strzechą to jeszcze pewnie miały ściany z bali drewnianych. Okna też wyglądają bardzo plastikowo i nowocześnie. Są za idealne Rób chamfery gdzie się tylko da bo widać ostre krawędzie wszędzie
Xardas 666 Napisano 25 Luty 2009 Autor Napisano 25 Luty 2009 wybaczcie ale jestem początkujący i chyba źle was zrozumiałem na dachu zrób tab, A, W - set smooth :) no zrobiłem tak i nic się nie zmieniło co zrobiłem nie tak??
Ex3 Napisano 25 Luty 2009 Napisano 25 Luty 2009 co można zrobić źle przy wciskaniu trzech przycisków ? :) To może tak, ustaw dla wszystkich polygonów na dachu jedną smooth groupę, czyli wejdź w tryb edycji (tab), zaznacz wszystkie poly ( A ) i wciśnij W i zmenu wybierz set smooth.
Camel Napisano 26 Luty 2009 Napisano 26 Luty 2009 właśnie, staraj sie bo to śmiesznie wygląda... :) powodzenia.
Blader Napisano 27 Luty 2009 Napisano 27 Luty 2009 A sie spytam tak btw. Czy taka karczma, nie była przypadkiem w Wiedźminie, w którymś chyba pierwszym Akcie :> ?
Xardas 666 Napisano 27 Luty 2009 Autor Napisano 27 Luty 2009 A sie spytam tak btw. Czy taka karczma, nie była przypadkiem w Wiedźminie, w którymś chyba pierwszym Akcie :> ? A tak wzorowałem się właśnie na tej karczmie mam nadzieję że chociaż trochę ją przypomina.Spróbowałem uwzględnić wasze wskazówki i mam nadzieję że wygląda to trochę lepiej .??
Ex3 Napisano 27 Luty 2009 Napisano 27 Luty 2009 Nom, lepiej Możesz jeszcze poprawić trochę ten dach. Dodać mu jakieś belki na których siedziała słoma, powinny chyba gdzieś na dole wystawać trochę. Nie wiem czy chcesz robić jakąś scenkę czy tylko budynek ale jakieś krzaki/ wysoka trawa by się przydała powciskana w kąty :)
adam_m Napisano 1 Marzec 2009 Napisano 1 Marzec 2009 Wygląda lepiej, tylko zlikwiduj ten garb w kalenicy.
Camel Napisano 2 Marzec 2009 Napisano 2 Marzec 2009 Pękłem ze śmiechu, bo ten model pasuje świetnie do nazwy. Pod Zdechłym Wilkiem. Jak z Wiedźmina, ciut to brzmi ;)
Xardas 666 Napisano 2 Marzec 2009 Autor Napisano 2 Marzec 2009 dobra spróbuje zlikwidować garba a macie jeszcze jakieś inne sugestie ?
Xardas 666 Napisano 6 Marzec 2009 Autor Napisano 6 Marzec 2009 witam ponownie Chciałbym wam zaprezentować prace nad,którą pracowałem jakiś czas temu i mam pytanie czy należało by coś zmienić w modelu. Krytyka wskazana :D
Rekomendowane odpowiedzi