Vorenus Napisano 21 Luty 2009 Share Napisano 21 Luty 2009 (edytowane) Zastanawiałem sie czy to dać bo : - TT-ek było tu pewnie tyle ile fabryka już zrobiła . - bo to z toutoriala - no i do końca sie chyba dlatego nie liczy bo nie sam :/ . ..... Tak więc ucze sie dalej po nie udanym mitshubishi jade krok po kroku sporo nowych funkcji poznałem kilka zajarzyłem od nowa :). http://img100.imageshack.us/img100/9697/72050934.jpg http://img144.imageshack.us/img144/4792/33918692.jpg http://img10.imageshack.us/img10/9192/79503886.jpg Edytowane 2 Marzec 2009 przez Vorenus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 21 Luty 2009 Share Napisano 21 Luty 2009 To co, że robisz z tutoriala? Chyba sam go modelujesz, a nie koleś z tutka :) Nie jest źle, ale daj wyraźniejszy render i siatkę, bo może bugi się ukryły ;) Zwróć uwagę na boczne przetłoczenie i porównaj z referką. No i coś niedobrego dzieje się przy tylnym nadkolu i wydechach. Modelowi brakuje też płynności kształtów - zobacz na boczny render na okolice reflektorów - u Ciebie jest ściete, a powinno być zaokrąglone - link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 21 Luty 2009 Share Napisano 21 Luty 2009 trochę krzywo ale fajnie się zapowiada, dokończ plis :) p.s pokaż siatke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blader Napisano 21 Luty 2009 Share Napisano 21 Luty 2009 Narazie dobrze idzie :) I nie "toutorial" tylko "tutorial" :) Ale ładny kształt ma poki co .. czekam na update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorenus Napisano 21 Luty 2009 Autor Share Napisano 21 Luty 2009 małe poprawki w takim razie . Te lampy to nie były lampy dlatego może wyglądało to jakby tam nie było łuku , nadkole poprawiłem i wydechy :),siatka bez MS. Nie wiem jak zrobić wyraźniejsze rendery od tych . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 22 Luty 2009 Share Napisano 22 Luty 2009 Co ty dofa na rendery dałeś że takie niewyraźne, albo to wina mojego monitora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 22 Luty 2009 Share Napisano 22 Luty 2009 Nie chodzi o lampy, zobacz na grill - jest praktycznie prosty, a powinien być zaokrąglony, patrząc z boku. Na aversis.be jest dobry tut o robieniu clay renderów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 22 Luty 2009 Share Napisano 22 Luty 2009 Pewnie to wina kompresji obrazka a nie zaden dof. Modelik wyglada narazie bardzo dobrze wiec zostaje czekac na upy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorenus Napisano 22 Luty 2009 Autor Share Napisano 22 Luty 2009 Próba rendera . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 22 Luty 2009 Share Napisano 22 Luty 2009 a konkretnie? do modelu nic nie mam bo jest na moje oko dobry ale render to nic specjalnego nie widze jakies skomplikownego oswietlenia jakiegos testu materialu od poprostu aa bardziej jak zylete Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorenus Napisano 22 Luty 2009 Autor Share Napisano 22 Luty 2009 (edytowane) No chodziło mi o ostrość bardziej bo tamte lipne były, robie to w maxie może mam coś źle ustawione tamte zapisywałem jako jpg od razu tego pierw jako tif i photoshopie dopiero na jpg ,wygląda bardziej wyraźnie chyba ale można to robić odrazu beztakiej zabawy ?. Edytowane 22 Luty 2009 przez Vorenus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 22 Luty 2009 Share Napisano 22 Luty 2009 W maxie mozna przy zapisie do jpg mozna dac quality na full i powinno byc lepiej. Tak czy siak jpg zawsze jest formatem stratnym no chyba ze mi cos umknelo i sa jakies nowe wersje tego formatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorenus Napisano 23 Luty 2009 Autor Share Napisano 23 Luty 2009 Mały up :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 23 Luty 2009 Share Napisano 23 Luty 2009 Czy to jest widok z Perspective ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorenus Napisano 23 Luty 2009 Autor Share Napisano 23 Luty 2009 Tak Perspective . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 23 Luty 2009 Share Napisano 23 Luty 2009 Mógłbyś dać linka do tego tutka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorenus Napisano 23 Luty 2009 Autor Share Napisano 23 Luty 2009 Tu jest link do pobrania na stronce jest też haslo. http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.imagecows.com/uploads/1839-Audi-TT-Roadster.jpg&imgrefurl=http://www.dewantoro.net/2007/06/09/step-by-step-video-tutorial-how-to-make-audi-tt-roadster/&usg=__-LjCx_q3nfJlgMMRGq1Mkz8X7ys=&h=300&w=400&sz=21&hl=pl&start=47&um=1&tbnid=Mo4LPicqJK87NM:&tbnh=93&tbnw=124&prev=/images%3Fq%3D3ds%2Bmax%2Btutorial%26start%3D40%26ndsp%3D20%26um%3D1%26hl%3Dpl%26lr%3D%26sa%3DN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 23 Luty 2009 Share Napisano 23 Luty 2009 jesli to jest perspective to chyba ci sie autko sturlalo po schodach... albo mam powazne problemy ze wzrokiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 23 Luty 2009 Share Napisano 23 Luty 2009 heh jak jakies zludzenie optyczne :D no cos tam na bank nie gra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Pantera Napisano 23 Luty 2009 Share Napisano 23 Luty 2009 Coś mi się wydaje że renderujesz albo z Ortographic albo masz dziwnie ustawioną kamerę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorenus Napisano 23 Luty 2009 Autor Share Napisano 23 Luty 2009 A teraz ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 24 Luty 2009 Share Napisano 24 Luty 2009 chociaz widok normalny ale troche krzywo no i niewiele mozna tu oceniac (moim zdaniem)...samochod jak to samochod. jak dodasz detal to moze cos mozna bedzie powiedziec... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stig Napisano 24 Luty 2009 Share Napisano 24 Luty 2009 coraz lepszy ten samochód, choć ciągle są niedociągnięcia, w kilku miejscach krzywo, ale poprawisz to zapewne :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorenus Napisano 28 Luty 2009 Autor Share Napisano 28 Luty 2009 Co by nie było że nic nie robie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 28 Luty 2009 Share Napisano 28 Luty 2009 jakieś to koło nijakie troche za bardzo obłe czyli że nie ma takich bardziej zarysowanych krawędzi :P edit: a jednak dobre :) ale nie pasi mi shaderek i tak: czerwone: chyba drzwi troche odstaja i sie robi wielki kanion a błękitne: to jakaś faja dunaju :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cent Napisano 1 Marzec 2009 Share Napisano 1 Marzec 2009 Witam jestem nowy na forum :) textura opony wydaje się odwrócona ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacza1981 Napisano 1 Marzec 2009 Share Napisano 1 Marzec 2009 Jak dla mnie bomba. Jestem początkujący to nie wiele jeszcze wiem ale oby tak dalej. Grunt to samozaparcie i motywacja, a i trochę krytyki nie zaszkodzi. Czekam na updaty. Pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorenus Napisano 1 Marzec 2009 Autor Share Napisano 1 Marzec 2009 Mała poprawka :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorenus Napisano 2 Marzec 2009 Autor Share Napisano 2 Marzec 2009 Pewnie mnie zjedziecie za to :) , ale na texturowaniu sie nie znam a modelowania się uczę dopiero , na razie wyszło coś takiego , komp już mi umiera przy tym modelu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 nie ta perspektywa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 jeżeli robisz już kabrio to wypadało by wnętrze też wymodelować ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi