Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Takie tam cos na Projekt skrobnołem, wiem moglem lepiej, komentarze mile widziane

sklayout2copy.th.jpg

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Widze w ArchiCadzie robione :)

1 sem więc masz prawo do błędów ;)

Niestety z 96 metrów mogłeś wyciągnąć o wiele więcej. Przede wszystkim skandalicznie mały salon i wielka kuchnia - umiejscowienie sprzętów w kuchni nieergonomiczne.

Kominek w salonie jak w "dworku polskim".

Jeśli mogę coś doradzić to:

-zmniejsz kuchnie i wywal tą wyspę;

-zamknij kuchnię albo zrób pojedyncze wejście z holu - robienie dwóch wejść w przypadku otwartej kuchni to marnowanie przestrzeni.

-prze aranżuj strefę wejściową: daruj sobie wejście do garderoby z holu a w to miejsce powiększ szafę, wywal szafę po lewej od wejścia. Zwiększysz przestrzeń holu i zrób jedno przestronne wejście do przestrzeni salonu (chyba że zamkniesz kuchnię).

-wywal kominek, wstaw zamiast niego porządne kino domowe;

-jeśli musi już być kominek to daj go w rogu;

-osobiście dałbym większą sofę i zrezygnował z foteli, ew. gdzieś w rogu kącik do czytania z fotelem;

-co do mebli: wpisz sobie w google takie hasła jak: vitra, fotel barcelona, petit comfort

-drzwi z salonu na taras jak do wychodka ;)

BTW: 3d nie zgadza się z rzutem ;)

Powodzenia z konceptem!

Napisano

Proszę o zapoznanie się za zasadami działu Architektura i zmianę nazwy wątku. W przeciwnym wypadku wątek zostanie usunięty.

Pozdrawiam

Napisano

Fr3d3k Coś takiego jak HALL istnieje w oznaczeniu pomieszczeń w rysunkach architektonicznych, jest to hol, korytarz tzw. komunikacja.

Napisano

nie tylko w rysunkach architektonicznych ale nawet w języku polskim (jako wyraz obcy :)

http://www.sjp.pl/co/Hall

Jak już wprowadzasz strefy to konsekwentnie, z drzwi wejściowych listonosz nie powinien widzieć jak pani domu leci w majtkach do łazienki (choć w sumie osobiście nigdy nie wiedziałem czemu to jest mankament ;)

Edytowane przez peter_muler

Napisano
Jak już wprowadzasz strefy to konsekwentnie, z drzwi wejściowych listonosz nie powinien widzieć jak pani domu leci w majtkach do łazienki (choć w sumie osobiście nigdy nie wiedziałem czemu to jest mankament ;)

no dla listonosza napewno. :p nie wiem czy do końca pani domu by się to podobało :)

Napisano

eh 96m2 mieszkanie dla 2 osób - rozbawiło mnie to do łez :)

popraw błędy na które zwrócili uwagę moi poprzednicy, i zmnieść się z tym w 45-52m2 i będzie dobrze (tzn tak jak w rzeczywistości) - to taka ironiczna uwaga do projektowanych mieszkań obecnie we wrocławiu.