Napisano 22 Luty 200916 l Takie tam cos na Projekt skrobnołem, wiem moglem lepiej, komentarze mile widziane
Napisano 22 Luty 200916 l Widze w ArchiCadzie robione :) 1 sem więc masz prawo do błędów ;) Niestety z 96 metrów mogłeś wyciągnąć o wiele więcej. Przede wszystkim skandalicznie mały salon i wielka kuchnia - umiejscowienie sprzętów w kuchni nieergonomiczne. Kominek w salonie jak w "dworku polskim". Jeśli mogę coś doradzić to: -zmniejsz kuchnie i wywal tą wyspę; -zamknij kuchnię albo zrób pojedyncze wejście z holu - robienie dwóch wejść w przypadku otwartej kuchni to marnowanie przestrzeni. -prze aranżuj strefę wejściową: daruj sobie wejście do garderoby z holu a w to miejsce powiększ szafę, wywal szafę po lewej od wejścia. Zwiększysz przestrzeń holu i zrób jedno przestronne wejście do przestrzeni salonu (chyba że zamkniesz kuchnię). -wywal kominek, wstaw zamiast niego porządne kino domowe; -jeśli musi już być kominek to daj go w rogu; -osobiście dałbym większą sofę i zrezygnował z foteli, ew. gdzieś w rogu kącik do czytania z fotelem; -co do mebli: wpisz sobie w google takie hasła jak: vitra, fotel barcelona, petit comfort -drzwi z salonu na taras jak do wychodka ;) BTW: 3d nie zgadza się z rzutem ;) Powodzenia z konceptem!
Napisano 22 Luty 200916 l Proszę o zapoznanie się za zasadami działu Architektura i zmianę nazwy wątku. W przeciwnym wypadku wątek zostanie usunięty. Pozdrawiam
Napisano 22 Luty 200916 l Fr3d3k Coś takiego jak HALL istnieje w oznaczeniu pomieszczeń w rysunkach architektonicznych, jest to hol, korytarz tzw. komunikacja.
Napisano 23 Luty 200916 l nie tylko w rysunkach architektonicznych ale nawet w języku polskim (jako wyraz obcy :) http://www.sjp.pl/co/Hall Jak już wprowadzasz strefy to konsekwentnie, z drzwi wejściowych listonosz nie powinien widzieć jak pani domu leci w majtkach do łazienki (choć w sumie osobiście nigdy nie wiedziałem czemu to jest mankament ;) Edytowane 23 Luty 200916 l przez peter_muler
Napisano 23 Luty 200916 l Jak już wprowadzasz strefy to konsekwentnie, z drzwi wejściowych listonosz nie powinien widzieć jak pani domu leci w majtkach do łazienki (choć w sumie osobiście nigdy nie wiedziałem czemu to jest mankament ;) no dla listonosza napewno. :p nie wiem czy do końca pani domu by się to podobało :)
Napisano 23 Luty 200916 l eh 96m2 mieszkanie dla 2 osób - rozbawiło mnie to do łez :) popraw błędy na które zwrócili uwagę moi poprzednicy, i zmnieść się z tym w 45-52m2 i będzie dobrze (tzn tak jak w rzeczywistości) - to taka ironiczna uwaga do projektowanych mieszkań obecnie we wrocławiu.