Napisano 28 Luty 200916 l Witam... mam problem z nałożeniem tekstury na ścianę bo mi się rozmazuje wygląda to tak: a jak widać po nałożeniu na podłoże jest wszystko ok... i mój 2 problem to coś pogrzebałem w renderowaniu i jak widać na zdjęciu ten rendering jest niezbyt wyraźny.. dla tego screnn obejmuje też opcje renderowania proszę mi powiedzieć jak poprawić jakość renderingu... Pozdrawiam krzychu0808
Napisano 28 Luty 200916 l 1.Włącz UV w map inup i sprawdź czy masz ustawione na Flat . 2.Włączyłeś Fiesds i wybrałeś Gauss to taki filtr rozmwający .
Napisano 1 Marzec 200916 l Nie mogę znaleźć tych opcji: 1.Włącz UV w map inup i sprawdź czy masz ustawione na Flat .
Napisano 9 Maj 200915 l A skoro mowa o materiałach to może ktoś podpowie jak je usunąć całkowicie z projektu. Najlepiej w taki sposób żeby hurtem wszystko wywalić. Z góry thx.
Napisano 9 Maj 200915 l @pedros100 Jeśli powyłączasz wszystkim użytkownika (usera) to po zresetowaniu pliku znikną.
Napisano 9 Maj 200915 l A mógłbyś jaśniej bo jeszcze nie jestem zaawansowanym użytkownikiem. O co chodzi z tym userem i jak zresetować plik?
Napisano 9 Maj 200915 l A mógłbyś jaśniej bo jeszcze nie jestem zaawansowanym użytkownikiem. O co chodzi z tym userem i jak zresetować plik? Obiekty używające materiału są jego użytkownikami - jak nigdzie nie używasz materiału i nie zaznaczysz żeby zapisywał mimo braku użytkowników (F obok nazwy materiału) to po zapisaniu zniknie.
Napisano 9 Maj 200915 l Czyli jeśli dobrze zrozumiałem trzeba odłączyć materiały od każdego obiektu tak? Nie ma jakiejś opcji która automatycznie by to zrobiła dla wszystkiego?
Napisano 9 Maj 200915 l Gdyby taka była pewnie byśmy ci o niej powiedzieli. W sumie jest to raczej rzadko spotykana operacja, jak tworzysz materiał to pewnie go potrzebujesz, a jak nie to podczas sesji i tak może zaraz może być potrzebny.
Napisano 11 Maj 200915 l Czy to samo tyczy się tekstur? Bo usunąłem linki do materiałów i poznikały natomiast w UVImage Editor jest cała lista tekstur które chcę wywalić. Żaden obiekt ich nie używa a mimo to są.